- advertentie -

Neckermann ontslaat 172 medewerkers

Neckermann ontslaat 172 medewerkers

SINT JANSTEEN - Bij Neckermann Benelux in Sint Jansteen verliezen 172 medewerkers hun baan. Dat is vrijdagmiddag aan het personeel meegedeeld. De directie is in onderhandeling met mogelijke investeerders, maar dat heeft nog niet tot resultaat geleid.

Het gaat om het equivalent van 130 voltijd banen (FTE). Welke medewerkers getroffen zijn, is nog niet bekend. Dat wordt volgende week vrijdag bekend gemaakt.

Failliet
Begin dit jaar werd al aangekondigd dat 150 mensen van de 500 eruit moesten bij het voormalige postorderbedrijf. Vlak voor de zomer ging echter het Duitse moederbedrijf failliet en ging Neckermann Benelux zelfstandig verder. De geplande ontslagen werden uitgesteld. Vandaag werd dus bekend dat er in het totaal 172 mensen uit moeten.

Overstap
In 2006 werden 75 werknemers bij Neckermann ontslagen. In datzelfde jaar maakte het bedrijf de overstap van postorderbedrijf met een papieren catalogus, naar een internet-bedrijf, waarbij bestellingen via het internet gedaan kunnen worden. Het lijkt erop dat die overstap naar het internet te laat is gekomen.

Bijeenkomst
De medewerkers zijn vrijdag op de hoogte gesteld van de reorganisatieplannen. Die bijeenkomst heeft plaatsgevonden op het hoofdkantoor in Sint-Jansteen.

Noodzaak
"We betreuren dat deze reorganisatie nodig is", zegt directeur Kurt Staelens van Neckermann. "Vanwege onze nieuwe focus naar een e-commerce organisatie, zijn wij genoodzaakt deze herstructurering door te voeren."

Begeleiding
Neckermann stelt budget beschikbaar om de getroffen medewerkers te begeleiden naar een nieuwe baan. Ook de gemeenten Terneuzen, Sluis en Hulst bieden financiële steun in het begeleidingstraject. Medewerkers van het bedrijf hadden eerder een petitie ingediend om ervoor te zorgen dat er een een goed sociaal plan komt voor de collega's die hun baan verliezen.

laatste keer aangepast:
za 03-11-2012, 17:55


delen:
Neckermann ontslaat 172 medewerkers
Neckermann

Reacties

Hier bij wens ik mijn steun en medeleven te betuigen aan mijn ex medewerkers. Niemand verdiend het om zijn job op zo'n manier te verliezen.......sterkte allemaal... ik leef met jullie mee!

Veelal wat ouderen, ik vrees dat het gros in de bijstand terecht komt op termijn. De bittere armoede.

Sterkte voor de mensen die het raakt.

Zoals ze de zaken van mijn ouders afgehandeld hebben: ik ben er bepaald niet rouwig om.

Droevig weer, zoveel banen, waar moet dit heen met Zeeland? Sterkte voor degene die het aangaat. Groet.

Diep triest voor alle mensen, zeker in deze barre tijd en in deze regio. Nu moeten ze nog eens een week wachten tot de namen bekend gemaakt worden, zenuwslopend voor de medewerkers en onzorgvuldig van de directie om mensen nog eens een week extra in spanning te laten. Deze directie en management verdienen echt een brevet van onvermogen. Sterkte voor alle medewerkers komende week! Ik leef met jullie mee.

Sterkte aan de medewerkers, maar verwacht niks van de overheid, gemeenten of directie... Zo is Neckermann.

Sterkte voor de werknemers. Wacht met spanning af, wanneer het volgende bedrijf komt vertellen dat het over en uit is.