- advertentie -

Komst Decathlon naar ZEP nog uiterst onzeker

Komst Decathlon naar ZEP nog uiterst onzeker

MIDDELBURG - Het valt nog maar te bezien of het Franse sportwarenhuis Decathlon naar Middelburg komt om het noodlijdende Zeeuws Entertainment Park (ZEP) te redden van de ondergang. Dat zegt wethouder Johan Aalberts.


Volgens TCN, dat voor het grootste gedeelte eigenaar van het ZEP is, kan Decathlon de tegenvallende bezoekcijfers van de attracties, winkels en horeca flink opkrikken.

Traject
Wethouder Aalberts zegt dat er nog geen aanvraag ligt van het warenhuis. Mocht Decathlon naar Middelburg willen komen dan gaat daar nog een heel vergunningentraject aan vooraf.

Voetbalmuseum

Het gaat niet goed met de meeste ondernemingen die in het ZEP gevestigd zijn. Vooral het Voetbalmuseum heeft moeite om het hoofd boven water te houden.

laatste keer aangepast:
vr 02-11-2012, 20:35


regio:
Walcheren
delen:
Decathlon winkel in Brugge, foto: Wikifalcon

Reacties

Weer typisch iets Zeeuws! Als zo'n zaak in een andere stad zit is dat geweldig! Maar als een ondernemer het in hun eigen stad opent en dag en nacht keihard voor werkt en niet te vergeten hoeveel geld ze er ook in investeren word er ineens niks meer gegund. En dan doet men er alles aan om de hard werkende ondernemer klein te maken. Ga zo verder! Kees

Ik vind het hele ZEP al absurd. Gezien de slechte verhalen over la Place kom ik daar al niet en FC Kip heeft ook z'n beste tijd wel gehad met de plofkippen. Mensen gaan met de hoge benzineprijzen echt niet zomaar even voor de lol naar Middelburg. Bovendien heb je genoeg webshops toch. De binnenstad van Vlissingen en Middelburg zal er niet beter van worden, door de komst van webshops. Was laatst in Schiedam, daar staat inmiddels al bijna de helft van de winkelpanden leeg door komst van de webshops.

Decathlon zit heus niet te wachten op een zooitje dat hoopt dat ze hen komen redden of zoiets. Die zoeken een gezond ondernemers klimaat, met gezonde bedrijven in de buurt. Heel jammer, want ik shop graag bij de Decathlon in Antwerpen. Spijtig om te zien dat de slechte ondernemers hier een afkeerwekkende uitwerking hebben op mooie gezonde bedrijven. Maar ja, de samenleving leert snel om afstand te nemen van ondernemers en werkgevers die het gewoon niet aankunnen en een duidelijk risico zijn voor de eigen inkomen. Men mijdt dat tegenwoordig als de ziekte en terecht natuurlijk, jezelf mee de afgrond in laten slepen door luitjes die denken dat jij ze komt redden. Nee dank u! En zo zie je maar weer dat de ondernemers hier de vooruitgang zelf tegenwerken door hun eigen slappe prestaties en domme investeringen en dan later gaan zitten janken dat een ander het maar moet komen redden. En dan denken ze dat een grote multi national juist dat als een gunstige plek zal zien? Het geeft de stupide gedachtengang van deze ondernemers wel weer en ook de reden dat het daar gewoon een hopeloze zaak is. Maar het Voetbal Museum waar niemand komt, moet en zal openblijven. Al moet het met verlies, nooit sluiten en maar hopen dat een ander met de redding komt. Dat heet dan bedrijfsvoering daar. Ik noem het totaal waanzinnig en mismanagement. Dit eindigt weer met bakken schuld die nooit betaald gaan worden en de overheid (u belastingbetaler) mag weer bijpassen, let maar op.

Een Decathlon moet dan het ZEP gaan redden? Het lijkt mij dat Mini Mundi en het Voetbalmuseum niet interessant genoeg zijn. De opzet van deze attracties is niet goed (anders zouden er veel meer mensen op afkomen). Nog een grote winkel erbij zal deze attracties echt niet gaan helpen. De attracties beter maken lijkt me een beter idee. Volgens mij hebben we al winkels genoeg in Middelburg, bovendien bestellen mensen steeds meer via internet waarmee de behoefte aan winkels alleen maar minder wordt. Bovendien staat er nog genoeg winkelruimte leeg in het ZEP en in de Mortiere. Die Decathlon kan zich toch gewoon in die winkelruimtes vestigen?

Laat maar komen hoe sneller hoe beter hoeven we niet meer naar Antwerpen. Maar lekker dichtbij naar Decathlon.

ZEP, weer zo'n prestigeproject wat er per se moest en zou komen. Succes verzekerd, tot het zover was. Net of de komst van een winkel in het midden van de crisis het tij zal en kan keren.

Helemaal mee eens. Niet zeiken, gewoon een vergunning geven. Kan ik volgend jaar mijn voordeel doen voor onze vakantie (outdoor). Zal goedkoper zijn dan in andere winkels.

Wat een gezeik zeg, lekker de ambtenaar uithangen. Leg contact met Decathlon en voer spoedprocedures uit. Zeeland zit te springen om zo'n zaak.