- advertentie -

Steeds meer websites over lokale geschiedenis

Steeds meer websites over lokale geschiedenis

MIDDELBURG - Er komen steeds meer lokale geschiedenis websites in Zeeland. Twee jaar geleden startte Middelburg Dronk, een website met ruim 800 cafés uit het heden en verleden van Middelburg.

De afgelopen twee jaar is de website Middelburg Dronk al ruim twee miljoen keer aangeklikt. De site bevat veel foto's, informatie en sterke kroegverhalen. De makers halen hun informatie van verschillende archiefsites, maar duiken ook zelf de archieven in op zoek naar nieuw materiaal.

Bedenker
Bedenker van de website is Edwin Mijnsbergen uit Middelburg. Hij kwam met het idee om een aantal cafés in kaart te brengen. Maar de hobby liep uit de hand. Intussen lijkt de site een complete encyclopedie van de Middelburgse horecageschiedenis.

Meerdere sites
Middelburg Dronk is niet de enige site over lokale geschiedenis. Hart van Vlissingen, Rondje Goes, Ik ben Zierikzeeënaar als..., zijn allemaal sites die voorzien in een behoefte aan regionale geschiedenis. Vanwege het succes van Mddelburg Dronk is nu ook Vlissingen begonnen met een site over de geschiedenis van zijn cafes.

laatste keer aangepast:
di 27-11-2012, 16:15


trefwoord(en):
cafe middelburg website
regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Steeds meer websites over lokale geschiedenis

tablet

Reacties

Eigenlijk moet ik zeggen dat jullie je huiswerk niet helemaal goed hebben gedaan gezien. Mijn site wordt niet genoemd, maar vind het wel erg leuk dat er aandacht voor het onderwerp is.