- advertentie -

Roosevelt Academy wordt University College Roosevelt

Roosevelt Academy wordt University College Roosevelt

MIDDELBURG - De Roosevelt Academy heeft een nieuwe naam: University College Roosevelt. Dankzij de nieuwe naam moet het voor de rest van de wereld duidelijker worden wat voor soort onderwijs er in Middelburg wordt gegeven. Door het woord 'Academy' in de oude naam, was met name in het buitenland vaak onduidelijk welk soort onderwijs er gegeven wordt.


Behalve een nieuwe naam krijgt de Middelburgse universiteit ook een eigen huisstijl inclusief nieuw logo en website.

Identiteit
Volgens het bestuur zijn er in de nieuwe naam, University College Roosevelt, drie belangrijke onderdelen van de identiteit terug te vinden. Het gaat om een universiteit met een academisch bachelor programma; het gaat om een college, dat staat voor kleinschalig, intensief, wonen en studeren op een campus; het gaat om Roosevelt wat symbool staat voor mensenrechten, Four Freedoms en wereldburgerschap.
laatste keer aangepast:
di 05-02-2013, 15:50


delen:
luister fragment: 

Roosevelt Academy wordt University College Roosevelt

Roosevelt Academy wordt University College Roosevelt

Reacties

Wat een belachelijke negatieve reacties. Misschien is het handig om eerst wat meer te informeren naar UCR dan gelijk je mening klaar te hebben. De universiteit staat goed aangeschreven, heeft individuele belangstelling en veel keuze opties. Ik ben erg nieuwsgierig geworden en neem snel een kijkje daar!

Lieve Zeeuw die hier eerder een reactie plaatste: het is inderdaad zo dat het onderwijspeil op RA van een bedenkelijk niveau is. Zo erg zelfs, dat de nvao (je weet wel, die maffe organisatie die scholen beoordeelt en ook echt denkt dat ze er wat van weten) het als excellent beoordeeld. Gelukkig weet jij het veel beter dankzij die documentaire, waar in je echt inzicht kreeg in hoe les gegeven werd. Poeh poeh, het is goed voor Zeeland dat mensen zoals jij er zijn: wie anders kan nog goede waardevolle oordelen geven? Veel geschreeuw, weinig wol. Groetjes en kusjes op de zere plekken.

Uit een documentaire uit 2004 kwam duidelijk (onbedoeld) naar voren dat het peil van het onderwijs op de RA van een bedenkelijk peil was. Geen wonder dat 'University' in de benaming moet voorkomen. Veel geschreeuw en weinig wol. Het achterland voor een universitaire opleiding ontbreekt volledig. De overheid in Zeeland is wegbezuinigd. Nu Rotterdam, Amsterdam en vele andere grote steden een eigen college hebben, blijven de studenten vanzelf weg. Let op, over 5 jaar is de RA uit Middelburg weg. Een trede te hoog gegrepen. Jammer van de investeringen van de Zeeuwse burgers. Studeren doe je in een grote stad. De studenten van de RA zijn na de bachelorfase ook weg. Een soort Voetbal Experience.

Claimen dat UCR studenten intelligenter zijn dan mensen die 'university' niet kunnen spellen doet wel heel erg élitair aan (want kop + maaiveld + Nederland) ;) Dit moet in het Engels omdat alle serieuze zaken over de hele wereld in het Engels worden uitgevoerd.

Het is nog niet zo heel lang geleden dat wij als Nederlanders onze premier belachelijk maakten om zijn slechte beheersing van het Engels - het heeft alleen maar nut als de toekomstige leiders allemaal dezelfde taal voldoende kunnen (willen is een andere zaak) spreken. Het steenkolen Engels van middelbare scholen is daar gewoon niet goed genoeg voor.

Overigens zijn University Colleges in het Verenigd Koninkrijk eveneens reguliere universitaire Bachelors-opleidingen; zelfs prestigieuze instituten als Oxford en Cambridge hebben Colleges die 'University College' heten.

En tsja.. het eerste commentaar komt uiteraard weer meteen van mensen die het woord University niet eens kunnen spellen en bang zijn dat hun spaargeld misschien naar mensen gaat die net iets intelligenter zijn dan zijzelf. Misschien moeten deze mensen eerst maar eens nadenken of ze toch wel verstand van de zaken hebben voordat ze klakkeloos en ondoordacht hun reactie plaatsen.

Waarom kan / mag het hier in Nederland niet gewoon volgens ons taalgebruik? Wil men Middelburg op de kaart zetten of de Rooseveld academie? Dus waarom zoveel energie in het naamkaartje, volgens oud Nederlands gezegde behoeft goede wijn geen krans!

Wat is eigenlijk het nut van die flauwekul? Die zogenaamde studenten zorgen alleen maar voor overlast en kosten de gemeente alleen maar geld.

Oei oei als dat maar geen overlast veroorzaakt in Middelburg met die studenten.

Wat een aardige en positieve reacties allemaal! Liever deze naamsverandering dan dat er weer een bank gered moet worden .

Goed. Zeeland moet op de kaart gezet worden. In heel de wereld dezelfde benaming voor het onderwijs. Ga zo door.

UCR studenten hebben nooit een eigen wasmachine gehad; altijd een gedeelde (3 wasmachines, 3 drogers per verdieping in Koestraat, per twee verdiepingen in Roggeveenhof; ik meen één combinatie per huis in Bagijnhof) en vaatwassers zijn er ook nooit geweest. Waar dat geloof vandaan komt weet ik niet. Overigens ben ik er persoonlijk van op de hoogte dat UCR de naamsverandering zo zuinig mogelijk heeft doorgevoerd. Ik hoor een hoop over investeren in goed onderwijs, maar ik geloof niet dat er ook maar iemand hier van de zeikerds voldoende van UCR afweet om het recht te hebben te zeuren. Wat ik zie zijn onjuiste denkbeelden, gestaafd door selectief lezen. Breng eens een bezoek aan UCR; daarna heeft men pas recht op spreken (en nu niet aankomen met argumenten als 'ik hoef het niet te bezoeken om te weten dat' want dat toont slechts kortzichtigheid aan).

Wat leuk van academy naar college naar universaty? Wat is nu wat? De volgende uitleg komt uit de VS : College and University in the U.S. are interchangeable. With the following exceptions: state colleges do not offer post-graduate or professional degrees and community colleges do not offer anything higher than an associates degrees. Universities offer both bachelor's and post-graduate degrees. Academy's are usually specialized schools which teach The Arts. ( Kunst dus ) Vraag me nog steeds af wat het Roosevelt Academy dus was of nu is, en of mensen problemen hebben bij vervolgopleidingen. En die was- en afwasmachine voor een student? In Amerika worden wasmachines gedeeld door meerdere personen in een aparte ruimte, maar daar staat dan ook wel een droger. Je hebt dan toch nog veel minder machines nodig. De ellende is dat je dan klein eindje moet lopen :p En de afwas , tja daar krijg je slappe handjes van. U begrijpt dat dat héél vermoeiend is!

Wat raar dat zulke denkbeelden bestaan over het leven van studenten in Middelburg! Zelf volg ik al tweeënhalf jaar onderwijs aan RA (of UCR) en hoewel ik weet dat niet alle bewoners even gelukkig zijn met ons, zijn de dingen niet zoals ze blijkbaar lijken te zijn. We hebben inderdaad officieel drie campus locaties, waarbij we meestal met 30 mensen twee of drie wasmachines &drogers delen. Op de Koestraat en Roggeveen locaties hebben we voor deze wasmachines inderdaad aparte wasruimtes. Daarbij ken ik niemand die een vaatwasser heeft. Overigens betalen we ook gewoon een huur die onze voorzieningen reflecteert dus ik snap sowieso niet waarom dit zo'n groot probleem zou zijn? Ik heb een half jaar in het buitenland gestudeerd en daar hadden we een wasmachine & droger per 2 personen én een afwasmachine, dus ik vind dat het in Middelburg allemaal nog best meevalt. Vooral als je rekent dat in de meeste studentenhuizen in Nederland ongeveer 5-8 studenten wonen die samen een wasmachine, droger, afwasmachine etc. delen. Verder uw vraag over wat RA precies is: het is een universitaire opleiding die het combineren van verschillende disciplines faciliteert. We kunnen hier bijvoorbeeld kunstgeschiedenis combineren met economie, politicologie met rechten, geschiedenis met biologie - de mogelijkheden zijn eindeloos. Met vervolgstudies is dit soms een beetje lastig, omdat University Colleges niet overal bekendheid hebben en er dus inderdaad soms verwarring is over wat ze precies inhouden, maar naarmate het concept meer bekendheid krijgt wordt dit ook makkelijker. Vervolgstudies die studenten van RA (UCR) aannemen zijn hier vaak erg over te spreken omdat wij inter-disciplinair leren denken, kritisch leren kijken naar wat we leren en om eerlijk te zijn is het ook een erg zware opleiding - we leren erg veel in een korte periode. RA (UCR) is al vele jaren als (een van de) beste University Colleges van Nederland bekend. Af en toe is het best een beetje jammer dat niet alle burgers van Middelburg even trots lijken te zijn dat dit dus in hún kleine stadje is, in plaats van in grote steden als Amsterdam en Leiden.

Eigenaardig dat in de VS een College niet hetzelfde is als een University. Dit schept volgens mij juist meer verwarring.

Toe maar, het mag wat kosten, uiteraard moeten we met de tijd meegaan! Hoeven we nu als Zeeuwen ook minder subsidie aan deze nieuwe naam bij te dragen? Of zit er toch genoeg geld in de pot?

Nou ik ben dan wel geen wereldburger maar een gewone burger, maar had toch al bij het begin van de academy kunnen snappen dat die naam niet echt klinkt alsof er universitaire opleiding worden gegeven. Hebben de oprichters zelf dan niet gestudeerd of zijn zij naar een academy gegaan? Gaat natuurlijk weer een hoop geld kosten, nieuw briefpapier en website. En maar bezuinigen in het onderwijs. Kunnen ze beter dat soort dingen verbieden. Zo worden we nooit "wereldburgers" ennuh ROC bestaat niet meer. Ook die hebben hun geld gestoken in naams verandering in plaats van in hun leerlingen. Jammer dat dat zo maar mag allemaal.

Als men de gewenste kwaliteit heeft bereikt zou het UCR toch eens na moeten gaan denken over de kwantiteit. Met de concurrentie van de bestaande en de nieuwe colleges kan een klein UCR snel ondergesneeuwd raken.

Het streepje voor dat UCR heeft op andere University Colleges is onder andere juist te danken aan de kleinschaligheid van het programma. Dit zorgt voor goed contact tussen studenten onderling, maar ook voor goed contact tussen student en faculty en staff. Er zijn klassen van max. 25 mensen en dat wordt als erg prettig beschouwd, net als de kleine gemeenschap. Het is alleen jammer dat we een gemeenschap in een gemeenschap zijn, omdat veel Middelburgers nog steeds niet veel van ons moeten hebben...

Moet weer wat kosten. Wie betaalt dat, toch niet de burger? En waarom kregen die studenten wel een wasmachine en vaatwasser in hun flat van Woongoed? Ik studeer toch ook hard op het ROC.

Wat is wereldburgerschap en waar haal ik zo een pas? Wel leuk woord zal vast veel subsidie opleveren? En als dat echt bestaat wil ik wereldburger worden, waar teken ik?