- advertentie -

Westerpoort College in Tholen gaat dicht

Westerpoort College in Tholen gaat dicht

THOLEN - THOLEN - De vmbo-school het Westerpoort College in Tholen gaat dicht. Vanaf het schooljaar 2014/2015 moeten de Thoolse vmbo-leerlingen naar Halsteren. Dat heeft het ROC West-Brabant bekendgemaakt.

Het Westerpoortcollege in Tholen heeft op dit moment 230 leerlingen. Volgens het ROC West-Brabant is het niet langer haalbaar om drie vmbo-locaties in de regio Bergen op Zoom open te houden. Ook de locatie aan de Nobellaan in Bergen op Zoom gaat dicht.

Ruimte
De leerlingen van het Westerpoort College moeten vanaf het schooljaar 2014/2015 naar de Prinsentuin in Halsteren. Hier staat een nieuw schoolgebouw met voldoende ruimte voor uitbreiding. In deze school is plek voor zo'n 600 leerlingen.

Aanbod
De nieuwe school krijgt een breed onderwijsaanbod. Zoals groen, techniek, handel en administratie en zorg en welzijn. Dat is volgens de directie ook het voordeel voor de leerlingen uit Tholen en Bergen op Zoom.

Toekomst
Voorzitter Arjan Kastelein van Raad van Bestuur ROC West-Brabant: "Beroepsonderwijs en daarmee het vmbo, heeft beslist toekomst, daar zijn wij van overtuigd. Zeker in de regio Bergen op Zoom met zijn specifieke economische basis. ROC West-Brabant gaat ervoor zorgen dat het vmbo in deze regio zich goed voorbereidt op de toekomst. We hebben eerder voor een soortgelijke situatie in Breda gestaan. Dat heeft zeer goed uitgepakt voor de betrokken scholen en voor de kwaliteit van het hele onderwijs. De ervaring die we toen hebben opgedaan gaan we in Bergen op Zoom goed gebruiken."

Schoolgebouw
Ouders, leerlingen en personeel zijn geïnformeerd over de sluiting van het Westerpoortcollege. Het ROC West-Brabant gaat samen met de gemeente Tholen kijken naar een nieuwe invulling van het schoolgebouw aan de Abraham Beeckmanlaan in Tholen.

Verhuizing
Het Westerpoort College zit sinds 1 augustus 2007 in Tholen-Stad. Daarvoor stond het schoolgebouw, toen nog als Markiezaat College, in Sint Maartensdijk. Voor de verhuizing naar het nieuwe schoolgebouw in Tholen-Stad heeft de gemeente financiële steun gegeven.

laatste keer aangepast:
do 25-04-2013, 21:55


regio:
Tholen
delen:
luister fragment: 

Arjan Kastelein over sluiting Westerpoort College

Verslaggeefster Titia Dijkstra bij het Westerpoort College

SP zet vraagtekens bij sluiten Westerpoort college
Leerlingen van het Westerpoort College
Javascript is required to view this map.

Reacties

Errug jammer dat dit zo loop! Wij zijn notabene verhuisd naar Tholen vanwege de Westerpoort college! Nu toch naar Halsteren! Nog even nadenken!

Alles moest toch naar Tholen, dit komt er nu van 2,5 miljoen van de gemeente Tholen in de zee gegooid. Had je een mooi zwembad op Poortvliet van kunnen bouwen, de bestaande open kunnen houden.Winkels in Tholen stad lukt niet er is genoeg geprobeerd. Ik denk dat de Gemeente Tholen zelf verantwoordelijk is voor deze uitglijder. ROC krijg je een vieze smaak van in de mond met al die Fraude van de bekende heren. En nu de burgers van Tholen laten zitten met de bezuingingen van de gemeente mensen denk eens op wie je stemt voortaan.

Westerpoort is gewoon een slechte school. De organisatie is niet goed. Ik heb vier leraren gehad voor biologie in twee jaar. Ik moet morgen examen doen voor biologie, maar ik heb weinig les gehad dit jaar, omdat mijn docente steeds ziek was en daar werd niks aan gedaan. Dus ik ben blij.

Leegloop van Zeeland en Tholen komt aardig op gang ten kostte van de Zeeuwse burgers en nu met name hier de Thoolse jongeren en hun ouders. Dit soort beslissingen brengt heel veel kosten met zich mee voor de ouders van wie hun kinderen nu op de fiets naar school gaan. 1000-1200 euro per kind extra aan openbaar vervoer kosten. Ook andere instanties gaan Tholen verlaten zoals in 2015 het politie bureau. Misschien dat er nog 4 wijkagenten blijven maar verrichten dan niet het wijkagentenwerk zoals de burger denkt. De overige politiemensen moeten naar Bergen op Zoom en van daaruit komt er misschien een keer een politie auto over Tholen rijden. Zwembad Sint Maartensdijk dicht, kleine supermarkten kunnen straks ook wel opdoeken. Hoe leuk wordt het nog op Tholen. En vanuit de gemeente Tholen of Provincie Zeeland is er totaal geen verzet. Brabant zuigt Zeeland leeg. Zeeland bestaat straks niet meer want die gaat 1 grote provincie vormen met Brabant en de vorming begint nu al met het leegtrekken van Zeeland.

Hoi, ik vind dit belachelijk. Inderdaad de bus verbindingen zijn niet al te best. Verder hebben ouders/verzorgers niet voor niks voor het Westerpoort gekozen, omdat deze school zo klein is. Dat is juist het fijne van deze school. Ik heb de eerst 3,5 jr op het Prinsentuin College gezeten(oude Thomas Mavo) uit eigen ervaring; deze school gaat ook heeeeeel slecht met pesterijen om.. Ze laten je gewoon in de stront zakken. Toen overgestapt naar het Westerpoort in Tholen(reden van het pesten, dus moet je na gaan hoe erg het was) ik werd super goed opgevangen door de onder directeur & veel docenten, ben ze daar tot de dag van vandaag nog steeds erg dankbaar voor!! En ik heb de tijd gehad van mijn jonge jeugdige leventje als Westerpoorter! Je kende bijna iedereen, er waren nauwelijks alhoewel geen groepjes! Wat dus op het Prinsentuin heel erg was, weet niet of dat nog steeds zo is. Elke docent kende je en wist wel iets over je te vertellen het Prinsentuin daarin tegen... Genoeg erover, bereik hier vrij weinig mee.... MAAR wat gebeurt er met de huidige docenten? Nemen ze die mee naar het Prinsentuin, of gaan ze die ontslaan?! Groetjes van een oude Westerpoorter.

Ik vind het belachelijk dat de Westerpoort dicht gaat , Prinsentuin daar hebben we niet voor gekozen , dat is groen en dieren en beesten aaien,ik hoop dat de opleidingen van Westerpoort wel mee verhuizen, anders ben ik genoodzaakt een andere school te zoeken.

Verkwisting van overheidsgeld. De gemeente heeft 2,5 miljoen meebetaald aan de bouw en nu bepaalt het ROC dat het niet meer nodig is ? #terugdatgeld

Heel veel succes om van Tholen naar de Prinsentuin te reizen... GEEN busverbinding en dat is al 7 jaar zo... :( 2 gemeentes, 2 provincies en 2 busmaatschappijen... Helaas ervaring mee... Ik zou kiezen voor Edudelta Goes.. Goeie school met verbinding...

Geloof dat ik me morgen eerst ga melden!