- advertentie -

Slangenexpert vindt giftige cobra in wasmachine

Slangenexpert vindt giftige cobra in wasmachine

HOEDEKENSKERKE - De ontsnapte cobra in een huis aan de Havenstraat in Hoedekenskerke is na een paar uur zoeken gevonden. De slang had zich verstopt in de wasmachine. De slang is zaterdagmiddag ontsnapt uit zijn terrarium en via de afvoerpijp in de wasmachine terecht gekomen.


De politie waarschuwde zaterdagmiddag voor een giftige een giftige Afrikaanse cobra die ontsnapt was. Een beet van zo'n cobra is dodelijk. De politie heeft overleg gehad met een medisch specialist in het Havenziekenhuis in Rotterdam. Die is met antigif richting Hoedekenskerke gekomen.

Advies
Omdat een beet van de slang dodelijk is, nam de politie het zekere voor het onzekere. Bewoners in de omgeving van de Havenstraat werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Meer reptielen
Er zijn in de woning nog meer reptielen aangetroffen. Een slangenexpert van reptielenzoo Serpo in Delft heeft alle dieren in beslag genomen. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld.
laatste keer aangepast:
ma 13-05-2013, 12:20


regio:
Bevelanden
delen:
Zeer giftige cobra ontsnapt in Hoedekenskerke
Javascript is required to view this map.

Reacties

Gezegt met t of d of dt het maakt niks uit poep waarin kinderen nogal eens stappen blijft smerig!

Als bewoner van de Havenstraat, en een nacht te hebben geslapen wilde ik toch mijn verbazing uitspreken. Hoe gevaarlijk de slang zou zijn was buitenshuis niet op te merken, je zou verwachten dat er in een straal van 100 meter rondom het huis toch zeken niets meer te betreden zou zijn. Niet dus, mijn kinderen hebben 's middags nog in de achtergelegen speeltuin gespeeld. Pas later op de dag toen ik werd gebeld door de pzc of ik iets wist van de ontsnapte slang besefte ik dat het wel eens een heel onrustige nacht zou worden. Gelukkig is het achteraf allemaal meegevallen. De verwensingen die sommige deze jongen doen lijkt mij toch echt te ver gaan. Een boete oké maar om nu gelijk iemand zijn leven te willen ruïneren? Wij hopen dat hij maar ook medebewoners van het dorp hun les er uit hebben getrokken. En mochten jullie het ook lezen hondebezitters laat je hond niet zomaar overal ik ons dorp schijten! Zeker niet in het wandelpad naast school of bij de glasbak. Zo, dat is dan ook maar meteen gezegt.

Moesten ze acuut verbieden, slangen maak niet uit welke, die horen niet in huis, flinke boete en afpakken deze dieren

De enige slang die je kan houden is natuurlijk "de tuinslang"! Lastig, maar zoals met alles; bij de bron aanpakken en zorgen dat ongedierte niet ingevoerd kan worden! Eigenlijk ben ik banger van gekken die los lopen i.p.v. opgesloten zitten in een instelling vanwege bezuinigingen of fouten in het systeem.

Vind de stelling wel erg zwart wit. Er zijn genoeg slangen die wel als huisdier kunnen, als er goed voor gezorgd wordt, dus goed huisvesting enz.

Ik heb helemaal geen verstand van slangen maar wel van wasmachines, in de afvoer van de wasmachine zit een filter en een pomp dus geloof ik niet dat de slang via deze weg in de machine terecht is gekomen. De filter kan er nog uitgeweest maar de pomp zeker niet. En als ik een dergelijke fout in een artikel lees heb ik gelijk mijn twijfels over de rest van het verhaal, waarschijnlijk komt het uit de derde hand en is door de schrijver nog wat opgepept. Ondanks dat wel spannend.

Wat moet je nou met een gifslang? Wurgslang vooruit dan maar een dodelijke cobra gaat weer een beetje ver

Het zal je buurman maar zijn!

Hoe dom kun je reageren

Gelukkig gevonden. Niet alleen voor de omgeving maar ook voor het beest zelf. Deze heeft niet gevraagd om in een bak te leven! (vergelijk het met legbatterij) In dit geval dus elke cent doorrekenen naar de eigenaar. Het zou goed zijn indien iedereen die dieren heeft die niet zijn toegestaan deze info doorspeeld naar de (dieren) politie en deze vervolgens ingrijpt. Inderdaad is het woord mafkees hier op zijn plaats. Ook dit heeft vaak met opvoeding te maken. Normen krijg je voor een belangrijk gedeelte van huis mee.

Ik snap de reacties niet echt, zonder deze mensen die deze soorten houden, is er ook geen tegengif, want dat krijg je pas na het "melken"van de giftanden, maarja, nederlanders zijn nu eenmaal kloontjes volk, wat zich liever druk maakt om 1 slang, dan om hun eigen financiële vooruitgang. Maak je liever druk om de werkloosheid, of beter nog, maak je helemaal niet druk.

Helemaal mee eens!

Laat het houden van dit soort slangen voor tegengif maar over aan wetenschappelijke instellingen, niet aan privépersonen. Die privépersonen weten bovendien meestal niet eens hoe ze moeten omgaan met dat gif. En ik kan heel goed begrijpen dat mensen boos reageren. Stel dat je kind wordt gebeten; als volwassene maak je misschien nog een kans het te overleven, als kind mag je het vergeten.

Stelling op zeelandnet slaat nergens op. Eens of oneens. Dan alle gevaarlijke honden en hagedissen , vissen etc ook verbieden. En wat is gevaarlijk het gif van de slang, de besmette teek op de hond of kat. Een dodelijke bacterie bij een vis of hagedis. hypocriet gelul allemaal. En oja ik heb geen slangen of dergelijke dieren. Het is gewoon een objectieve mening grt Rob

Helemaal eens met bovenstaande reaktie's. Onbegrijpelijk dat deze gevaarlijke beesten op een prive adres verblijven.

Bewoners Havenstraat werden geadviseerd ramen en deuren dicht te houden?!!! Sorry maar als zo'n beest ontsnapt denkt het vast niet ik mag de straat niet uit dus blijf ik in de straat, mij is niks geadviseerd en ik woon maar een piepklein stukje van dat adres vandaan.

Rare hobby's hebben sommige mensen toch. Die dieren horen in de natuur. Niet opgesloten in een bakje in je huis. Ik hoop dat de eigenaar een fikse boete krijgt en dat de slang een beter leven zal krijgen op een andere plek waar hij de ruimte heeft. Ze moeten veel strenger optreden tegen mensen die dit soort dieren houden en tegen de illegale handel er in.

Maar te hopen dat er geen kinderen in huis aanwezig waren die kennnen het gevaar nog niet van zo dier het moet verboden worden zulke dieren in huis

Ja oké zo'n slang gaat wel wat te ver. Maar straks roept er weer iemand alle slang en reptiel Soorten zoude verboden moeten worden maar das echt onzin. De meeste zijn niet gevaarlijk ik heb een paar rattenslangen Dat zijn dan wurgslangen maar ze kunnen niet eens een rat Wurgen dus laten we niet alles over 1 kam scheren. De stelling van zeelandnet gaat mij iets te ver alle slangen Gaat mij een brug te ver...

Opbokken met rare lieden die zulke dieren als huisdier menen te moeten houden.

Mensen, ik vind het ook GEEN huisdieren en een boete is dan ook m.i. terecht. :) Maar laten we niet vergeten dat de man WEL ZELF alarm heeft geslagen over de ontsnapping van de slang! Als je deze mensen een enorme boete geeft vrees ik dat een volgende "liefhebber/houder" van dit soort geen-huisdieren zich wel tweemaal bedenkt voordat hij een vermissing meldt. Bang voor de kosten/gevolgen! Moeilijk dilemma.

Dit zijn geen grappen meer. En ik ben heel blij dat alles in beslag is genomen. Gevaarlijke slangen hou je niet in een woonhuis, dat moet je niet willen! Ik hoop dat ze hem dus echt heel flink beboeten en hopelijk nadenkt en er niet weer aan begint. Ben blij dat de rust is terug gekeerd.

Hahaha dus als mijn parkiet vlucht en iemand in zijn oor bijt, moeten alle parkiet soorten maar verboden en strafbaar worden.

Ik ben zeer blij dat deze slang is weer terecht. Er zijn veel onrust in de straat veel mensen wist er niks van en zijn zeer geschrokken dat en buurtbewoner zo'n slang in huis heeft. Nu heb ik en paar vragen aan politie. Wat heeft deze heel zoektocht gekost en wie ga betalen. Wordt de slang in beslag genomen Wordt de eigenaar aangehouden.

Zei het een uurtje of wat geleden nog tegen mijn gezin, die slang zit ergens in het huis verstopt die gaan niet naar buiten maar zoeken een donkere plek. Waarom mogen mensen dit in huis houden.

Opgelucht dat de slang gevonden is. Ik hoop dat de eigenaar de in beslag genomen dieren nooit meer terug rijgt en dat hij voor alle gemaakte kosten zal opdraaien !

Gelukkig weer gevonden. Dat is met een sisser afgelopen!

Zo lang hij niet door de tunnel komt heb ik er geen moeite mee.

Het kabinet moet hiertegen optreden. Zulke dieren horen niet in huiskamers, maar in dierentuinen. Laat ze maar een nieuwe wet maken verbod op gevaarlijke dieren in om huis. Slangen, (vogel)spinnen, schorpioenen.

Je bent ook wel gek om zo'n beest te houden. Dat je zelf kan worden gebeten, tot daar aan toe. Het zullen je buren zijn...

Zo'n gevaarlijk beest hoort helemaal niet thuis in een woonhuis in een gewone straat, met of zonder formulieren (als daar inderdaad dan toestemming voor verkregen kan worden)! Ik kan me zo voorstellen dat sommige mensen in het dorp niet rustig naar bed gaan vanavond, zeker niet als je kinderen in huis hebt of "normale" huisdieren. Doodeng! Letterlijk...

Lekker is dat. Straks wordt er iemand gebeten omdat iemand zonodig zo'n slang moet houden.

Wat ben ik blij, dat ik er ver vandaan woon. Dat rotbeest in beslag nemen en een wet opstellen, dat "vreemde beesten", zoals slangen (ook niet giftige), apen en noem maar op verboden worden.

Kijk eerst eens in de wet voor je gaat roepen en waarom mogen mensen geen reptielen houden? Nu word er gekeken naar 1 dwaas die niet weet wat hij doet maar er zijn heel veel mensen die zich jaren er in verdiept hebben en zeker weten wat ze doen, moeten die dan de dupe worden ? En heb liever een buurman met reptielen dan een oudvrouwtje met een keffertje !

Ik woon er vlakbij, buren waarschuwen elkaar maar zijn gelukkig niet in paniek. Maar je loopt wel met je blik op de grond gericht buiten. Hoop dat het dier snel gevonden wordt. Overigens zijn wij niet door instanties gewaarschuwd wat ik wel raar vind.

Dit beest hoort hier niet, alles oppakken en opsluiten ook de eigenaar!

Wanneer komt daar nou eens een verbod op dat dergelijke dieren hier in Nederland worden gehouden? Laat deze dieren daar waar ze thuis horen, in de natuur!

Laat die slang zijn baasje maar eens flink bijten, weet hij gelijk hoe gevaarlijk dit is.

Iedereen kan blijkbaar een beest kopen waar ze geen verstand van hebben en er niet mee om kunnen gaan. Die eigenaar een vette boete geven omdat hij zijn slang niet in bedwang kan houden. Je zal er maar naast wonen naast zo'n buurman met zijn slang.

Onvoorstelbaar dat mensen dit soort dieren mogen houden.....

Wat een kleinburgelijk zeer weer....lol Zo lekker af kunnen reageren op een person:) Lekker he. Heeft thermphos zn Rommel (jah je weet wel dat gif ook dodelijk) al opgeruimd. Nee kan beter alleen in je Eigen wereldje kijken en dan kramen. Hoor niemand over pak de eigenaar en zn werknemers. Maar zeuren over een individu is makkelijker:) Ondertussen liters zwaar kankerverwekkend brandwater de schelde in. Dan hoor je de burger niet,maar de buurman oe oe.

Een slang is niet te vergelijken met wat een bedrijf met zijn giftige waren doet.

De eigenaar zal een Een VLAREM formulier klasse 2 ingevuld dienen te hebben en ook dien je daarvoor aangifte te doen bij de gemeente, als je geen Vlarem klasse 2 hebt ingevuld voor z'n giftige slang ben je strafbaar. En kan er een flinke boete worden opgelegd.

Het houden van zo'n slangensoort is verboden en strafbaar. Ik hoop dat alle kosten van slangenspecialist, medisch specialist en de heel circus wordt gehaald van de eigenaar.

Eigenaar een boete geven die hij nooit meer te boven komt!

Dit zijn geen dieren om thuis te houden wat er ook van komt, overigens niet te hopen, alles verhalen op de eigenaar, hoeveel het ook is

Als er iemand gebeten word hoeveel tijd heeft hij dan maximaal voor hij antigif inneemt? Als dit binnen 2 minuten dodelijk is zal antigif niet veel baat hebben vrees ik.

Welke idoot houdt nu zo'n giftige slang in huis! Dat is toch geen huisdier! En ga daar maar eens naar zoeken! Wat een angst en paniek zal dit veroorzaken onder de bewoners. En wie gaat al die kosten betalen, de eigenaar? Er komt speciaal iemand voor uit Rotterdam, politie inzet en wie weet wat nog meer aan instanties erbij betrokken zijn.

Laat deze dieren toch ook in land van herkomst, dit zijn geen huisdieren mensen leren het ook nooit he. Deze mafkezen brengen dus de mensen in gevaar het zou verboden moeten worden om deze dieren in huis te hebben, schandalig weer gewoon, hopelijk wordt er niemand gebeten.

Waarom is het in Nederland toegestaan om zulke gevaarlijke beesten in huis te houden?