- advertentie -

'Zeeland onvriendelijk voor campers'

'Zeeland onvriendelijk voor campers'

VLISSINGEN - Zeeland is onvriendelijk voor campers. Dat zegt Sake Bootsma, afkomstig uit het Friese Witmarsum die al jaren met zijn camper in Zeeland op vakantie gaat. Vooral het feit dat je in Zeeland niet zomaar overal mag overnachten, vindt hij erg vreemd.


De Zeeuwse gemeenten zouden volgens Bootsma een voorbeeld moeten nemen aan Friesland. Daar zijn speciaal camperplaatsen aangelegd met allerlei faciliteiten, waar campers kunnen overnachten tegen een klein bedrag.

Vermijden
Ook volgens de oprichter van de Camper Club Nederland Martin Slingenberg uit Goes is Zeeland erg onvriendelijk voor campers. Veel leden van de CCN delen zijn mening en vermijden Zeeland. Het is zelfs zo dat Zeeland ook in het buitenland slecht bekend staat bij camper eigenaren.

Economie
Hij vindt dat erg jammer, omdat Zeeland veel te bieden heeft voor toeristen. Daarnaast is hij van mening dat het ook slecht is voor de Zeeuwse economie.

Recron
De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, de Recron, vindt de ophef over het negatieve imago overdreven. Arjen Brinkman, voorzitter van de Recron, afdeling Zeeland, en eigenaar van camping de Paardekreek, vindt dat er in Zeeland genoeg faciliteiten zijn voor campers. "Ze kunnen terecht op bijna elke camping en elke gemeente heeft wel een aantal camperplaatsen waar ze kunnen overnachten."
laatste keer aangepast:
wo 07-08-2013, 17:35


delen:
luister fragment: 

'Zeeland onvriendelijk voor campers'

'Zeeland onvriendelijk voor campers'
Javascript is required to view this map.

Reacties

Leuk al die reacties Maar wanneer word er eens gekeken naar de luchtvervuiling die ze produceren Ben je lekker smorgens van de frisse lucht aan het genieten is het ineens voor bij met die campers die op diesel rijden Word daar wel eens aan gedacht???" Het is wel een mooi idee een kamper en ook ideaal alleen ik vind ze zuiden wel wat milieu vriendelijker kunnen zijn want je gaat er wel mee de natuur in waar ook veel mensen verblijven die van de "gezonde "en frisse lucht willen genieten

Leuk te lezen dat sommige bezoekers zich erg kunnen laten gaan over gratis overnachten. Als surfer, toerskier, wandelaar en fietser ben je het liefste vrij in de natuur. Vrij zijn gaat niet om het wel of niet geld uit willen geven voor overnachtingen. Denk dat de echte wild campeerders een voorbeeld kunnen geven aan vele die opmerkingen op dit forum plaatsen die nergens over gaan. Dat geld komt echt wel op juiste plek zonder al die negatieve opmerkingen...

ik ben echt verbaasd over het onbegrip en onwetendheid. schijnbar weten ze niets van concurrentie. Nu zijn de Zeeuwen hooghartig maar ergens anders begrijpen ze juist dat de camperaars veel meer geld in winkels en horeca besteden als andere recreanten. Naar Duitsland komen de Hollanders massal omdat ze goedkoop z`n 5 tot 11 Euro en helemaal niet gratis staan. Maar ze besteden wel veel geld in winkels en gaan uit eten en ze zitten meestal tussen 7 en 10 uur niet in de camper. Ik kan het trouwens wel weten want ik zit ongeveer 100 dagen per jaar op een camperplaats want daar kan ik komen en gaan wanneer en waar ik wil staan. Desnood om 12.00 uur s`nachts. Pas als de economie verder achteruit gaat en de mensen met een kleinere geldbuidel minder of niet meer komen beginnnen ze in zeeland te begrijpen dat ze in hun onwetendheid op het verkeerde paard hebben gewed. Kijk eens op de homepage van camperplaats in de verte (Lottum) die is van Camping naar Camperplaats omgeschakeld en heeft een een Webcam, kun je zien hoeveel staan. Trouwens een gemiddelde camper is z`n 6 m lang en Auto plus caravan 11meter.

Campers willen overal gratis staan, ze moeten verplicht worden gewoon op de campings te staan tegen een normaal tarief. Geen enkele gemeente moet belasting geld uitgeven om campers die nauwelijks iets besteden behalve bij de grote super markten tegen laag of geen tarief te laten overnachten. De meeste komen ergens aan en komen de camper niet meer uit voor vertrek. Uiteraard de mensen die hem voor vakantie etc. gebruiken gedragen zich anders. Maar heel veel campers zijn de nieuwe zwervers van onze maatschappij aan het worden zonder vaste verblijfplaats.

Waarom mag je niet vrij rondzwerfen draait echt alles om geld mag je in Nederland echt niet meer genieten de wereld is toch voor iedereen niet alleen voor de elite. Het is Gods wereld toch . Geldwolven zijn we in dit Lantje als je dood gaat neem je toch ook geen geld mee we laten alleen rotzooi achter kijk maar naar de wereld klimaat dat is de oorzaak zakenlui. en zakkenvullers Wat is er dan mis met zwerfende mensen die slopen de aarde niet. Ik ga met fiets rondzwerfen door Zeeland we zien wel wat er gebeurd. Iedereen zit elkaar maar te weizen je doet het niet goed volgens mei doet niemand het goed op deze wereld neem een voorbeeld Nomade die slopen de aarde niet die hebben geen geld nodig om te leven net als Eskimo's en komplimenten voor Zweden daar mag je wel vrij rondzwerfen en genieten van natuur zonder geldwolven.

Ik ga dit weekend eens even lekker kamperen in Friesland met mijn tentje in het park tegen een kleine vergoeding uiteraard.

In Middelburg zijn er drie plaatsen aangewezen voor Campers, waar ze relatief goedkoop kunnen overnachten. Op het Hof van Tange en aan de Kanaalweg kan men voor €1,70 p/uur, of een dagkaart voor €9,50, maximaal 1 nacht staan. Aan de Oude Veerseweg is zelfs een gratis overnachtingsmogelijk op het parkeerterrein aldaar, met onbeperkt aantal nachten. Dus ja, dat Heel Zeeland camperonvriendelijk is klopt dus niet.

Ongezelliger en lelijker kan bijna niet: wie gaat er nu naast de spoorlijn staan? Er zijn in Middelburg genoeg plaatsen waar een mooie camperplaats zou kunnen zijn, langs het kanaal, aan de rand van de stad etc. Er blijkt een groot misverstand. Camperaars willen best betalen, maar vooral wil men een mooie plek waar men kan genieten van de natuur. In het voorbeeld van Middelburg zullen camperaars ook de stad willen bezoeken. Dat levert de ondernemers in Middelburg weer inkomsten op. Dus mijn voorstel aan de gemeente Middelburg: sta toe dat camperaars mogen overnachten op mooie plaatsen er zijn er genoeg. Tip: Stel een maximum aantal campers per plek, daar hoeven bovendien niet per sé voorzieningen te zijn, wanneer er een verwijzing is naar de voorzieningen aan de Oude Veerseweg.

Het is zonder meer een luxe als je jezelf een camper kan veroorloven en ga dus niet lopen jammeren om te betalen op een camping en wij zijn toch geen land om maar overal te gaan staan met zo'n camper. Als dit vrijgegeven zou worden en er vinden 's nachts berovingen plaats, moet er weer gratis beveiliging komen. Trouwens als je geen vakantie kan veroorloven, lekker thuisblijven!

Zeeland is helemaal niet onvriendelijk voor Campers of jachten / recreanten. Deze Campereigenaren willen alleen maar gratis staan, laat ze lekker naar een camping gaan en gewoon net als iedere andere recreant betalen. Ik zag trouwens op het nieuws dat er iemand zei dat de jachtjes wel overal grattis aan konden leggen maar helaas ik heb kort geleden een boete gehad omdat ik was blijven overnachten op de remming voor een sluis in zeeland en die hakt er ook nogal behoorlijk in, en dat risico neem je maar helaas de jachthaven is goedkoper. Dus ik zoek voortaan een jachthaven op en jullie kunnen ook naar een camping. Gewoon mee betalen aan alle facilliteiten dan kunnen deze ook worden bekostigd en verbeterd worden. Of hebben we het hier met armoedzaaiers van doen?

Dat landloperij strafbaar was had een reden.

Iemand met een camper is een korte termijn bezoeker, en heeft (zeker buiten het seizoen) vrijwel niets op een camping te zoeken, en gaat die dingen bezoeken die hen belangstelling hebben. Met als voorbeeld natuurgebieden,musea, plaatsen waar men nog nooit is geweest etc. Dit in tegenstelling tot andere recreanten die meestal voor langere tijd op een camping verblijven en van dit punt de omgeving bezichtigen. Zelfs al zouden de campings het hele jaar open zijn, dan zou het nog een vervelende zaak zijn om iedere ochtend en en avond de vertrekkende en aankomende campers de verwachte rust op de camping te laten verstoren. Dus....meer camperplaatsen bij de steden a.u.b., en op zijn minst een zone voor de camping of campingslagboom waar een stuk of 30-40 campers kunnen overnachten. Grtz. Fendje

Zelf de laatste jaren een camperaar, daarvoor altijd met caravan op pad geweest, maar dat Zeeland plaats te kort heeft voor campers is pure onzin. De gehele zomer staat de brouwersdam vol met campers en caravans en deze moeten zoals dit hoort overnachten op een camping of camperveld. Veel camperaars die de campingtarieven te veel vinden kunnen makkelijk terecht op een mini camping voor bv E 12 tot 17,50 per nacht. De meeste campers gebruiken ook stroom en water voor de watertank en voor dit geld ook douchen of douchen voor E 0,50. En niet zaniken dat de middenstand beter af is met camperaars, want de mensen met caravan moeten toch ook naar de middenstand of gaan ook uit eten. Zoek en kijk naar minicampings en campings en die ook de gehele winter open zijn op Schouwen-Duiveland waar je met een camper kan komen tegen niet te duur tarief, maar probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. En waarom voor bijna niets staan op een stuk beton zonder douche of op een mooi stukje grasland met een heerlijke douche voor bijna hetzelfde geld.

Iedereen kan roepen wat hij of zij wil, maar ik weet uit ervaring hoe de meeste campereigenaren zijn. Wel 75-tot 100 duizend euro over hebben voor de aanschaf van zo'n ding en vervolgens overal gratis gebruik van willen maken. Ik heb er al èèn gesproken die 3 achtereenvolgende nachten verbleef op de parkeerplaats van een plaatselijke begraafplaats, vervolgens 1 nachtje camping om vuilnis en vies water kwijt te raken, een volle tank water innam en vervolgens weer 3 nachten begraafplaats. Ja, daar zal Zeeland rijk van worden! Gewoon net als elk ander kampeermiddel op een camping of anders lekker naar Frankrijk, hebben we er hier ook geen last van!

Dat zijn uitzonderingen, zou daar niet staan, is een teken dat politie en gemeente daar ook geen toezicht op houden. Dat doe je toch niet, maar ja overal vind je extremen. Wij gaan ook meestal naar campings, daar we lekker willen fietsen. Hebben na jaren de caravan geruild, omdat we die steeds na 4 dagen weer moesten aanpikken en een camper ons gemakkelijker leek, zodat we lekker kunnen zwerven. Maar de camping zoeken om te kunnen douchen na een stevige fietstocht. Maar vind wel dat er meer vrije plaatsen met ev. stroom, losplaats voor water en schoonwater niet alleen op de toeristische plaatsen, maar overal, bijv. bij een voetbalveld, we hebben zelfs een camping gehad op een voetbalveld met gebruik van de voorzieningen dus die verdienen er dan ook nog wat aan. Niet op het veld zelf, maar langs de kanten. Kan allemaal, is hier de recron die alles in de knip heeft, kijk maar naar het aantal plekken bij de kampeerboeren, die worden bewust laag gehouden en wil men veranderingen aanbrengen dat duurt het proces jaren bij de zeeuwse gemeenten. Als je met je tentje, geen stroom en fietsen net zoveel betaald als een caravan en minder plek hebt of maar langs een rijpad wordt gedumpt dan wordt er overal misbruik gemaakt, jaren fietsvakantie gedaan en weet er genoeg van hoe mensen achtergeduwd of voorgetrokken worden-verschil moet er zijn. Seizoensplaats of passant een groot verschil bij sommigen. Op een camping van € 8,50 of eentje van 21 dat scheelt nogal wat. En ze zijn er een nog duurder ook. Maar een trekker en een camperaar verlangen dat niet, al die extra's, alleen maar slapen!

Ik wil alleen maar reageren op hetgeen dat de chauffeurs slapen. Die zijn door de wet verplicht om rij- en rusttijdenwet in acht te nemen. Vergelijk het aub niet met kamperen cq vakantie. Hier in Zeeland ben je als chauffeur blij dat je een plekje vindt. Parkeerplaatsen worden voor geen reden afgesloten. mvg gj

Ik ben een Zeeuwse en we hebben een camper. Heel jammer dat ze hier in Zeeland zoveel geld mislopen omdat campers niet welkom zijn. De campinghouders vinden het niet leuk als je niet bij hun op een dure plaats komt staan. Ze gaan naar het gerecht om er voor te zorgen dat er niet te veel of helemaal geen camperplaatsen komen. Als wij een weekend weggaan kun je ons in Frankrijk vinden, daar ben je welkom. In Zeeland vinden ze het beter om geld binnen te halen via de toeristenbelasting, gemakkelijk toch en stoot je de campinghouders niet voor het hoofd. Zoals geschreven, wij gaan naar het buitenland, vrijheid en blijheid en besteden het geld in de winkels en restaurants en niet aan de campings.

Ze moeten gewoon al die camperplaatsen opheffen en daar weer openbare parkeerplaatsen van maken. Daar betaalt iedereen zijn belasting voor knul.

Lijkt erop dat we te maken hebben met mensen die alles gratis willen of zo min mogelijk willen betalen. Met een camper vol eten en drinken komen ze de boel hier vervuilen, al jaren erger ik me rot aan die lui!

Hoi Ik ben een Zeeuw met een camper. Ik vind het jammer dat Zeeland niet meer doet voor camper liefhebber. Ze zijn goed voor de provincie en voor de economie en Zeeland heeft mooie locaties zoals de oude Psd terreinen. Stel voor dat je een grote plaats maakt bij het station bij Vlissingen. Daar zou de stad beter van worden. In Frankrijk is een dorpje wat er van leeft, dat zou Zeeland moeten zien.

je moet blij zijn dat we onze euros naar jullie zeewse koppen brengen(hardzakken)
wel aan de diek liggen gluren dat kunnen de zwarte kouzen.

Niet alleen voor campers, maar ook voor mensen die een jaarplaats zoeken op een mini camping is Zeeland niet bijster vriendelijk. Wij zoeken al een paar jaar een jaarplaats voor een stacaravan of chalet. Gaat niet. Allerlei regels maken dat onmogelijk. Wij investeren dus niet en zouden op termijn wel helemaal wegblijven omdat als je wat ouder wordt niet langer in de relatief beperkte ruimte van een caravan wil blijven. K. Vanderweyen Heist-op-den-Berg Belgiê

Ik denk als bewoner van Oostkapelle er leuke plekjes voor u zijn. Kijkt u eens bij de familie De Buck in Oostkapelle, op de boerderij. Zij wonen op een boerderij en hebben ook een leuke mini-camping. Ook zijn er nog meer leuke plaatsen op ons dorp waar ook veel mensen een jaarplaats hebben; camping de Bongerd, camping de Pekelinge, camping Ons Buiten, allemaal mooie locaties en rustig in het groen, dicht bij zee enz. Succes ermee, gaat vast wel lukken, denk ik.

Grappig dat soms een willekeurig onderwerp ineens onverwacht zo ontzettend veel reacties oproept ;-) Ik heb ze nog niet gelezen, maar ga straks alle meningen, oordelen, vooroordelen en frustraties gezellig doorlezen.

Een paar dingen snap ik niet; wildkamperen mag niet in Nederland. Okee, maar hoe zit het dan met al die bootjes? En op parkeerplaatsen staan 's nachts heel veel vrachtwagens met slapende chauffeurs. Hoe is dat dan bij wet geregeld? En wanneer je gedronken hebt mag je niet verder rijden, dus als camper-bestuurder dan maar een fles jenever aan boord?

Ik moet Ron gelijk geven dat er geen verschil zit tussen een caravan of camper, wij moeten ook naar die (dure) camping ik wil ook liever niet betalen om te overnachten. En een camper wordt ook aangesloten aan de stroompaal. Het vuile water wordt ook gedumpt. Dus niet zeuren, verkoop die camper gewoon en je zal nog meer geld overhouden.

Campers horen op de camping te staan en niet langs een openbare weg anders krijg je wildgroei. Je mag je tentje toch ook niet overal zomaar opzetten of in je auto slapen? Regels zijn regels en daar zijn campingplaatsen voor uitgevonden.

Wat een reacties zeg, wij gaan ook niet in Zeeland kamperen, of het nu met een tentje een caravan of een camper is. We wonen hier al het hele jaar, kunnen naar de kust en het strand buiten het seizoen, lekker rustig. In een aantal plaatsen heb je enkele camperplaatsen, hoeveel campings het je buiten het kustgebied? Weinig, dus als een camperaar Hulst of een andere ver van de kust of een camping gelegen plek wil bezoeken en dat betekend een bezoekje aan winkels/horeca/restaurant/musea.........enz. Dan lijkt het me een prima idee dat de gemeente daarop inspringt en een camperaar de gelegenheid geeft om 2 nachten in de plaatsen te overnachten, tenslotte heb je de camper om je te verplaatsen. Iemand met een caravan of tent gaat niet om de 2 dagen naar een andere plek, dat is iets voor fietskampeerders met een klein tentje of mensen die aan een wandelroute bezig zijn en met een camper. Daarbij zie je dat bijv. in Sas van Gent het aantal door de gemeente beschikbare plaatsen constant wordt overschreden, maar toegestaan wordt want de horeca/winkels e.d. in Sas vaart er wel bij. Jammer vinden sommigen het wel eens dat het overdekte zwembad dan zo ver weg is en het openlucht zwembad in het voorseizoen met mooi weer niet open en naar Terneuzen fietsen weer te ver weg. Zijn dit jaar ook 3 weken naar het buitenland gegaan, meestal wel op een camping, dan kunnen we na het fietsen lekker douchen, vooral als het warm is. Maar we hebben nooit meer dan 20 euro betaald. Als je op een camperplaats gaat staan kan dat soms wel, het is er best gezellig. Je betaald voor water en stroom en je vuilwater dat gaat thuis toch ook in het riool, wat zit daar nu in? Hetzelfde als wat thuis door de gootsteen of wastafel gaat!!! Alleen voor je chemisch toilet heb je een speciale plaats nodig, maar dat wordt op de speciale plekken ook meestal wel aangeboden. Inderdaad kan het beter want toeristen komen maar wat graag naar Zeeland, maar men denkt altijd dat we vol zitten. Het achterland moet op deze manier erop inspringen en van mee profiteren, zegt het voort................

Zal waarschijnlijk wel weer een FRIESE ROMA zijn zeker! Die worden met bosjes weggestuurd van de (GRATIS) camperplaatsen in Zeeland.

Aan de Zandweg net buiten Zierikzee is ook een camperplaats, net nieuw. ik dacht voor 5 plaatsen. Hartelijk welkom campers. En nee ik ben niet de eigenaar.

De camper op de filmbeelden is en duur in aanschaf en duur in gebruik. Kennelijk wat te hoog gegrepen dus? Ga vervolgens niet lopen zeuren over de hoogte van staangeld, had toch een roeibootje gekocht man!

Wij zijn overal zuinig op dus ook op onze prachtige eilanden, uniek in Nederland en dat willen we graag zo houden. Campers brengen alleen maar vervuiling zeker als er geen controle is en er niet betaald hoeft te worden want dan worden mensen de grootste viezeriken die er bestaan en de Zeeuwse bevolking blijft dan achter met de kosten van het opruimen. Overal in Nederland moet betaald worden, als je met een bootje een haven in vaart betaal je ook ligkosten voor de nacht en voor een caravan ook dus waarom moet een camper dan weer bevoordeeld worden! Zoek anders dunbevolkte landen op die zitten misschien te springen om uw soort, maar wij hier écht niet.

Wat een domme opmerkingen hier en daar, in Zeeuws Vlaanderen zijn er diverse plekken bij gekomen, Terneuzen, Sas van Gent, Groede, enz. daar hoor ik niemand over. Het enige wat strookt met de waarheid is die ,,100 plaatsen" , die heeft het niet begrepen en is veel te duur daar zal ik ook nooit gaan staan, ik hoef geen camping tarief. En in heel Nederland mag je nergens wild overnachten dat is ook bekend bij buitenlandse camper eigenaren nu komt het voor alsof het ergens anders wel mag. Een Camper plaats, is bedoelt om te overnachten , meestal reist men de andere dag weer verder. dus faciliteiten minimaal, vuil water loos gelegenheid, toilet loos punt , en drinkwater tappunt, laten de gemeenten maar eens kijken naar Duitsland en Frankrijk, samen goed voor duizenden goede plaatsen. Het is gewoon de wetgeving in Nederland, niet schreeuwen zeeland.

Meneer Brinkman geeft een reactie wat natuurlijk zijn goed recht is, maar hij slaat de plank hier en daar volledig mis. Hij geeft aan dat campers gelijk zijn aan tentjes en andere kampeermiddelen. Heeft u als een tent gezien met een eigen stroomvoorziening, toilet, vuil- en schoonwatertanks etc. Een camper geschikt om langere of kortere tijd in te wonen. Met de camper zijn mensen zowel zomer als winter onderweg.Uit cijfers van de BOVAG blijkt dat er op 1 september 2012 80.000 campers in Nederland zijn geregistreerd. In 2009 waren er 1.353.140 geregistreerde kampeerauto's in Europa, zodat er op dit moment ongeveer 1.500.000 kampeerauto's in Europa zijn. Deze toeristen zijn vaak lang onderweg en zorgen dus voor extra inkomen bij de middenstand. Omdat ze in Zeeland niet echt welkom zijn, men wil niet naar campings en vertrekken dus naar de ons omringende landen. Dom als de economie toch al niet goed gaat. Zodra Zeeland als campervriendelijk bekend staat, komen alle soorten camperraars deze richting uit, ook die graag op campings staan. Neem bijv. de Moezel als voorbeeld, hier staan campers vrij tegen een geringe vergoeding, maarook de campings staan en allemaal bom en bom vol. Nu gaan heel veel campers naar de omringende landen, prima, maar Nederland loopt dan wel behoorlijk veel inkomsten mis. Daarnaast is het discriminerend dat je in een camper niet mag overnachten en in een bootje 5 meter verder wel. Zeeland zou eens goed moeten nadenken over deze zaken, camperclubs, recron en overheden samen.

Ik mag ook niet zomaar ergens gaan staan met mijn caravan moet ook een camping op zoeken. Wat is het verschil tussen een caravan en een camper, bijna niets dus ga dan ook lekker naar een camping

Betaalt u ook wegenbelasting voor uw caravan? Nee dus. Daarom moeten er meer camperplaatsen komen en kunnen de caravans naar de camping om daar de volle mep te betalen.

We betalen wel voor de auto wegenbelasting en die staat voor de caravan, dus wat is dan het verschil!

wegenbelasting Ja dus! Die auto die er voor zit, wat dacht je dan. Dus ik wil voor mijn auto met caravan ook een aparte plek. Deze combi's horen bij elkaar, dus uiteraard gratis. Ik weet het antwoord al. Die gemeentelijk mannetjes hebben nu eenmaal geen gaatje in de kop.

Groot gelijk met die campers te weren. Ze maken het er zelf naar om met die dingen soms gewoon bij ons voor de deuren in de wijk te staan en op de veersedam twee of drie parkeerplaaatsen in te nemen, om maar voor 1 parkeerplaats te betalen of als ze er bij blijven zitten helemaal niets betalen! EN DAN ZEGGEN DAT ZEEUWEN ZUUNIUG BIN? Laat ons dan zuunug zien, ons bin nie hierug. En als anderen zeeuwen vreselijke mensen vinden? Kiek dan ni un andere plek uut om mee je kampertje te staep voh niks! Hierugaards.

Laat die (K)CAMPERS maar wegblijven er zijn geen toeristen die meer troep achterlaten. Ze overnachten het liefst in in dorp of stad weggestokenop parkings. Tanken water bij tankstations. Heb zelfs gezien in een wasstraat. Als ze dan vertrekken laten ze de vuilnis achter en bij vertrek zetten ze de kraan van de vuilwatertank open, Zijn ze daar ook vanaf. Kan er over meepraten ze staan hier ook vaak op de parkeerplaats, als je dan de politie belt zeggen ze dat heeft geen prioritijd, ze leggen ook liever een kaartje. Weg met die lui die zogenaamd zo rijk zijn. Zeeland verboden voor die lui maken. We houden het graag schoon.

Ik zeg maar voor ieder dezelfde regels. Voor ieder zijn eigen ding tentje of caravan of klapkar of camper wat dan ook allemaal naar de camping wild kamperen mag niet ook niet voor campers dan.

De hr Bootsma heeft groot gelijk. Meestal zeg ik tegen mede camperaars waar dan ook in het buitenland, als ik ze tegen kom, je moet Zeeland mijden als de pest. Je kan beter een bank beroven dan met een camper in Zeeland vacantie vieren. Veel mensen denken en vinden dat een camper hetzelfde is als een caravan of zo iets. Camperaars betalen via belasting BPM etc al heel veel aan de staat.

Typische Zeeuwse bekrompen reactie's

De situatie in Zeeland is inderdaad erg slecht wanneer je het vergelijkt met andere provincies en zeker vergeleken met Frankrijk of Duitsland. Een week naar Duitsland is qua stageld goedkoper dan 1 nacht aan de Zeeuwse kust! Het is bizar dat je hier met je camper 45 p/nacht moet betalen om op een camping te gaan staan waarbij je niet eens gebruik maakt van de voorzieningen, die heb je immers zelf aan boord. Met een camper heb je zo af en toe alleen water nodig en een stortplaats voor vuilwater en toilet. Op camperplaatsen vindt je die in de vorm van een sanizuil, waarbij je tegen betaling gebruik kunt maken van de voorzieningen. De laatste jaren hebben we er een aantal camperplaatsen bijgekregen in de regio nl: Ouddorp (Klepperstee) en Kamperland (Schotsman). Dit is een goede zaak, al zullen de tarieven nog steeds heel wat hoger liggen dan elders. Ook wordt ervaak ten onrechte gedacht dat camperaars niks opleveren. Niks is minder waar! Veel camperaars zijn babyboomers en flink vermogend. Het geld dat de camperaars niet uitgeven aan campingkosten wordt dubbel en dwars uitgegeven in de Horeca. Een paar mooie locaties om camperplaatsen aan te leggen zijn Brouwersdam, Grevelingendam, Stormvloedkering, Haamstede, Burghsluis, Vluchthaven Zierikzee, Vluchthaven Bruinisse, Kattendijke, Oesterdam, Philipsdam om maar wat locaties te noemen. Een camperplaats kan binnen korte tijd gerealiseerd worden, beheer is vaak niet nodig ivm sociale controle en betaling via automaat. Het wordt tijd dat Zeeland eens inzet op kansen!

Volgens Arjen Brinkman, voorzitter van de Recron, afdeling Zeeland en eigenaar van camping de Paardekreek heeft elke gemeente heeft wel een aantal camperplaatsen waar ze kunnen overnachten. Misschien dat hij die plaatsen met het aantal overnachtingsmogelijkheden hier kan vermelden. En de campings waar kampeerauto's voor 1 maart en na 31 oktober terecht kunnen. Want dan zijn er weinig tot geen faciliteiten. En een reactie aan het adres van dhr Bootsma om maar in Friesland te blijven is tekenend voor onvriendelijkheid van de Zeeuwen tegenover vakantiegangers en met name kampeerautobezitters die niet naar een camping willen, maar gewoon ergens willen overnachten. De schrijver is vast geen bakker of slager waar dhr Bootsma zijn inkopen doet als hij in Zeeland is.

De hr Bootsma heeft groot gelijk, er zijn weinig gebieden in de EU die zo onvriendelijk zijn als Zeeland

Schuld niet bij de gemeentes leggen, campereigenaren wie de grote broek aantrekt en boven zijn pet heeft geinvesteerd moet gemeentes (lees) bewoners niet op laten draven voor hun (te dure hobby) Naar Friesland rijden is jullie oplossing en wat de leugen betreft dat buitenlandse campereigenaren Zeeland mijden heb je zelf uit je duim gezogen gezien het feit dat vele Franse en Belgische campereigenaren graag naar Zeeland komen(ik spreek uit ondervinding) maar die zeuren niet en hebben voor hun GEEN te dure hobby uitgekozen en hebben EURIE"S op zak i.p.v. azijn!!!

"Laat hem dan lekker in Friesland blijven." Hebben jullie Zeeuwen ook in de gaten dat heel veel Duitsers al thuis blijven, en dat daardoor behoorlijk wat inkomsten gemist worden?

En wederom echte " Zeeuwse " reacties. " Staat het je niet aan, ga dan naar Friesland" we leven wel in Nederland beste mensen hoewel veel Zeeuwen dat nog steeds niet door hebben.

Campers zijn zeer onvriendelijk voor het overige verkeer is een betere titel van het stuk.