- advertentie -

Woonboot gratis af te halen in Middelburg

Woonboot gratis af te halen in Middelburg

MIDDELBURG - Een gratis af te halen woonboot in Middelburg. Het klinkt ongeloofwaardig, maar het is echt waar. De huidige eigenaar heeft een nieuwe woonark en wil van zijn woonboot af.


Het gaat om een monumentale woonboot. Het onderschip komt uit 1899, het heeft een totale oppervlakte van 100 vierkante meter en telt drie slaapkamers. De keuken is eruit gehaald. Die heeft de eigenaar meegenomen naar zijn nieuwe ark.

'Maar'
Volgens eigenaar Adriaan Machielsen zit er wel een 'maar' aan het hele verhaal: voor een woonboot heb je een ligplaats nodig en die heb je niet meer in Zeeland. "En mocht je de boot ergens anders wil hebben, dan heb je sleepboten nodig om hem te vervoeren."

Onderhoud
Machielsen is overgegaan van een woonboot naar een woonark omdat een ark makkelijker in onderhoud is. "Een woonboot is meestal van staal en moet daarom eens in de tien jaar het water uit voor onderhoud. Een ark kan van binnenuit gerepareerd worden."

Sloop
Mocht de woonboot volgende week geen andere eigenaar hebben, gaat die hoogstwaarschijnlijk naar de sloop.
laatste keer aangepast:
vr 18-10-2013, 17:10


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Woonboot gratis af te halen in Middelburg

Woonboot gratis af te halen in Middelburg
Javascript is required to view this map.

Reacties

Is deze boot er nog? Wil hem graag hebben Adreiaan, bel 06 18532869 en kom snel naar je toe, GIlbert

Beste Gilbert, Ik heb een vergelijkbare woonboot, 23x4,50 die gratis af te halen is, ook een stalen onderschip met verouderde opbouw. Wij vervangen deze ook door een nieuwe ark. Locatie is Giethoorn. Mocht je interesse hebben hoor ik het graag. Met vriendelijke groet, theo

Goedendag Heeft u de woonboot nog? Mvg Katja

Pas op met het gratis aannemen van een woonboot. In oude arken zit vaak eternit verwerkt achter de houten platen (asbest dus), schoorsteen en pijp. Als u de boot neemt moet er een asbestvrij-verklaring bij zitten anders kunt u voor 10.000 euro aan onderzoek en sleep- en sloopkosten komen te staan. Neem zonder deze schriftelijke verklaring van een eigenaar geen ark aan, overleg met de gemeente omdat een ark nooit een ligplaats krijgt. Veel mensen die een ark hebben willen hem daarom maar al te graag gratis weggeven omdat sloop-, sleep- en asbestverklaringen duizende euro's kosten. Dus let op voor u een ark zoals deze gratis aan pakt

ik wil de woon boot graag hebben kunt u me contacteren op nr 0644113916 met vriendelijkegroetjes marco v geffen

Dag Adriaan!

Bel even voor een afspraak met 0615521362 en ik kom hem halen voor mijn toekomstig gezin! Wij kunnen hem heel goed gebruiken en zouden hem heel graag willen!

Groetjes, Jordy

Ondertussen al meer dan een maand verder en nog steeds ligt hij ongebruikt naast de nieuwe ark. Ik kan mij niet voorstellen dat betrokkene nu ook voor 2 ligplaatsen betaalt. Wat mij betreft afvoeren die " oude" bak, en anders moet de gemeente Middelburg maar eens in actie komen. Het is toch immers geen gezicht als je vanaf de Stationsstraat over de Koningsbrug onze mooie stad inloopt. Misschien is verplicht afvoeren onder lichte gemeentelijke dwang een optie.

Mijn overbuurman uit het hof van Sint pieter wil hem graag hebben maar er is al hele week niemand bij de woonboot aanwezig. Hij heeft een ligplaats in leiden en een sleepboot. Graag contact ?

Hoe kom ik met meneer Machielse in contact?

Dat zou echt spijtig zijn hoor naar de sloop. Ik wil hem wel, ik heb alleen geen connecties voor een ligplaats bijvoorbeeld in Antwerpen te regelen dat zou wel mooi zijn. Is wel ver slepen lijkt mij. Is er echt geen mogelijkheid om in Zeeland te blijven?

Dat is wel een hele dikke "maar". Ik zou hem wel willen, alleen wel lastig met die ligplaats.

Doodzonde. Laten we proberen toch ergens een plekje te vinden. Wonen op het water is fantastisch. Er zijn heel veel historische sleepbootjes beschikbaar om haar te verplaatsen.

Laat hem zinken. Dat kost niks en je bent er gelijk vanaf.

we willen hem als clubhuis !

Geef hem aan Nelis en Leentje! Dan hebben ze gelijk een andere woonboot voor in de Amstel (Stef Ekkel).

Geen statiegeld ??