- advertentie -

1600 Zeeuwse huurwoningen krijgen zonnepanelen

1600 Zeeuwse huurwoningen krijgen zonnepanelen

OOST-SOUBURG - De komende twee jaar krijgen 1600 huurwoningen in Zeeland zonnepanelen. Zeeuwse woningcorporaties hebben samen gewerkt om goedkoper de panelen in te kunnen slaan.


Eerste 800
Eind april worden de eerste panelen, zes stuks per woning, geplaatst. In 2014 schaffen de woningcorporaties in totaal voor ruim 800 woningen zonnepanelen aan, het jaar erop nogmaals voor zo’n zelfde aantal woningen.

Woningcorporaties
Na de gezamenlijke aanbesteding bekijkt elke woningcorporatie wanneer en bij welke woningen de zonnepanelen worden ingezet. Zeeuwland in Zierikzee, R&B Wonen in Heinkenszand, l’Escaut woonservice in Vlissingen, RWS partner in wonen in Goes, Clavis in Terneuzen en Woonburg in Koudekerke schaffen de zonnepanelen aan.

Duurzaam
Het idee is met de panelen op een duurzame manier energie op te wekken tegen een redelijke prijs.

laatste keer aangepast:
di 25-02-2014, 15:25


trefwoord(en):
huurwoning zonnepanelen
delen:
1600 Zeeuwse huurwoningen krijgen zonnepanelen
Javascript is required to view this map.

Reacties

ik denk dat de verhuurders dit maar eens moeten doorlezen:  Derden (verhuurders) moeten energiebelasting gaan afstaan omdat ze leverancier worden van energie en zelf niet de verbruikers zijn.

Prima zaak bewoners zien de meter terugdraaien. http://welcometotheenergiewende.blogspot.de/ http://www.kernfeiten.nl/kernfeit.html. Als je dan bij greenchoice gaat heb je nog extra korting over de rest wat je van de stroom verbruikt. www.stroomsterren.nl.

Volgens mij zijn zonnepanelen nog steeds roerend goed en worden niet gezien als onderdeel van een woonhuis(onroerend goed). Ik zou als huurder zelf maar gaan informeren. Je mag ze gewoon meenemen als je gaat verhuizen, dus waarom niet zelf aanschaffen. Straks moet je als huurder ook verplicht ledverlichting huren. Lijkt mij allemaal maar geval van eigenbelang. De verhuurder zal er zelf zeker financiel niet slechter van worden.

Het ligt er aan wat voor type panelen ze gaan plaatsen, en hoeveel. Zijn het er te weinig of zijn ze te klein qua opbrengst, dan gaat het eerder geld kosten, dan dat het wat oplevert. En dan mag je zelf raden wie dat tekort mag aanvullen.

Vreemd, want er is niet eens duidelijk wat je als huurder precies aan voordeel hebt. Aangezien de salderingsregeling in 2015 voor huurders wellicht weer wordt aangepast. http://www.energeia.nl/preview/2059-Kamp-na-motie-Vos-salderen-is-ok-mit.... Ben benieuwd wat ik dan als huurder voor een voordeel heb en of ik niet beter zonnepanelen zelf op mijn dak kan leggen?

Laat de mensen zelf nadenken. Niet de grap verraden.....

Vorig jaar een aanvraag gedaan bij de woningbouwvereniging of ik zonnepanelen mocht plaatsen op m'n dak en ik kreeg als antwoord, Nee! En nu willen ze het zelf gaan doen. Moet je dan als huurder meer betalen?

Maar wel twee keer zoveel huizen als daklozen in europa, dat dan weer wel. We gaan vooruit.

En wie wordt de begunstigde van de stroom dan ? de huurder op wiens dak de collectoren staan ? of de verhuurder zelf ? in dat geval dient er toch rekening gehouden te worden met het wetsvoorstel in de 2e kamer waarin mogelijk de huurders het recht krijgen zelf panelen op hun gehuurde dak te plaatsen. ik vraag mij af hoe het dan moet als de verhuurder het verhuurde oppervlak al bezet heeft. en mocht het ten gunste komen voor de verhuurder, dan wil iedereen wel gratis stroom inclusief bij de huur denk ik ?. een dergelijke ongelijkheid kan dan ook niet geaccepteerd worden. ik zou zeggen: schoenmaker, hou je bij het verhuren. in de grote energiehandelvijver zijn jullie toch maar een kansloze amoebe.

De huurder krijgt een lagere elektriciteitsrekening. Ik verwacht wèl dat de huurbaas de huur wat zal opkrikken. Ze zijn gekke Henkie niet. De verwachting is dat de huurder per saldo wat voordeliger uit is.

Ze kunnen van dat geld beter de huurhuizen opknappen, zodat er minder mensen in de schimmel zitten!!

Schimmel is meestal een komende bijzaak van niet stoken, en niet ventileren. Misschien eerst de problemen bij je zelf oplossen.

Sommige woningen zijn in de begin jaren 80 geïsoleerd met vlokken in de spouwmuur, de meeste van deze muren slaan door door het vocht met als resultaat schimmel in de woning. En dan heeft de woningbouw ook nog dubbelglas geplaatst waar voorheen een raam zat wat open kon zit nu dus een groot dicht raam zonder ventilatierooster! Als bewoner wil je wel ventileren maar om in de winter met je deuren open te zitten lijkt mij ook geen handige oplossing!