- advertentie -

Kwart Zeeuwse basisscholen verstoken van snel internet

Kwart Zeeuwse basisscholen verstoken van snel internet

OOST-SOUBURG - Een kwart van alle Zeeuwse basisscholen heeft in 2018 geen snel internet om via de computer toetsen te maken. Volgens de PO-Raad is het voor die scholen te duur om een glasvezelverbinding aan te leggen. De snelle verbinding is nodig omdat de landelijke eindtoets over drie jaar digitaal wordt afgenomen.


30.000 euro
De PO-raad, de belangenverenging voor het basisonderwijs, roept de overheid op met geld over de brug te komen. "Het aanleggen van 1 kilometer glasvezel kost ongeveer 30.000 euro", zegt woordvoerder Ad Veen. "Dan kun je wel uitrekenen voor welke uitdagingen sommige scholen komen te staan."

Samenwerking

De raad vindt dat elke school over een glasvezelverbinding moet beschikken. Zo kunnen alle leerlingen de toets met dezelfde internetsnelheid maken. Een aantal Zeeuwse scholen probeert aan die eis te voldoen door samenwerking, zegt Veen. Maar een kwart van de scholen lukt dat niet zonder overheidsbijdrage.

Geen toegang
Uit onderzoek van Kennisnet in opdracht van de PO-Raad blijkt dat landelijk meer dan de helft van de scholen geen toegang heeft tot snel internet. In Zeeland is dat iets minder dan de helft. Onze provincie telt 250 basisscholen.

laatste keer aangepast:
ma 17-08-2015, 17:43


delen:
Kwart Zeeuwse basisscholen zonder snel internet
Javascript is required to view this map.

Reacties

Maakt toch niks uit? Of houden ze daar op de kleuterschool LAN-parties?

Het is onzin dat je voor snel internet persé glasvezel nodig hebt.

Zeelandnet zakelijk bied goede snelle betaalbare abonnenmenten.
Verschillende en betaalbare oplossingen om verschillende binnenkomende WAN verbindingen (al dan niet van een provider) met het aanwezige LAN te verbinden.
Vaak is op de locatie aanwezige brakke infrastructuur, en of hoeveelheid verziekte PC's wat

85% van de Zeeuwen kampt met dit probleem! Bijna nergens glasvezel, alleen koper dank zij het Multi Utility bedrijf Delta wat verzaakt heeft de infrastructuur aan te passen. Hooguit enkele bedrijfsparken gelegen aan de snelweg A58 hebben dit geluk! Vandaar uw slechte "streaming " van filmpjes en het eeuwig durende laden van websites!