- advertentie -

'Een leven zonder flyball is niet voor te stellen'

'Een leven zonder flyball is niet voor te stellen'

WILHELMINADORP - Grote drukte in Wilhelminadorp, waar ruim 200 deelnemers aan de internationale flyballwedstrijd zich zondag hebben verzameld. De estafettewedstrijd voor honden is vooral populair in België, maar ook in Duitsland en Nederland wordt de sport fanatiek beoefend.

Estafette
Flyball is te vergelijken met een estafette, maar dan met honden. Het is een sport waarbij je hond over vier hindernissen springt. Aan het einde van die vier hindernissen staat een apparaat waarin een tennisbal zit, de hond pakt die bal mee en springt terug over de vier hindernissen. Zodra de neus van de hond door de finish gaat, mag de volgende hond door de start/finish gaan. Dit gaat zo vier keer achter elkaar.Fanatiek
Op de baan waar de betere teams tegen elkaar rennen, zijn de baasjes opvallend fanatieker dan op de baan waar de wat oudere honden en beginnende honden lopen. Baasjes moedigen hun hond aan en rennen na afloop mee om hun hond op te vangen.

Leuks
Volgens Maaike van der Male van het organiserende flyballteam Xpress is het een sport waar je vanzelf bij terecht komt als je iets leuks wilt doen met je hond. "Ik kan me een leven zonder flyball niet voorstellen."Javascript is required to view this map.
- advertentie -
laatste keer aangepast:
zo 01-05-2016, 16:12
regio:
Bevelanden
Delen: