- advertentie -

Gevangen nar wint cartoonfestival in Middelburg (video)

Gevangen nar wint cartoonfestival in Middelburg (video)

MIDDELBURG - Bij het cartoonfestival in de bibliotheek in Middelburg zijn vrijdagmiddag de internationale winnaars bekendgemaakt. De jury vond de cartoon van Mahmood Azadnia uit Iran het beste. Nar blijft lachen
In de winnende cartoon is een gevangen genomen nar. Niet een cartoon waar je direct om moet lachen, maar hij is volgens de jury wel heel bijzonder getekend. De nar is zijn vrijheid afgenomen, maar hij blijft lachen, getuige de smiley op de muur. 

Prijs
Mahmood Azadnia uit Iran was naar Middelburg afgereisd om de eerste prijs in ontvangst nemen van Commissaris van de Koning Han Polman. De tweede prijs ging naar Ruben Oppenheimer uit Nederland en de derde prijs was voor Christian Topan uit RoemeniĆ«.

Vrijheid
Hun drie prijswinnende cartoons hangen samen met 97 andere cartoons over het thema 'vrijheid' nog tot en met eind juni in de Middelburgse bibliotheek. Die honderd cartoons zijn geselecteerd uit 1741 inzendingen uit 55 landen.

Vrijheden
De cartoonwedstrijd is een initiatief van onder meer de Roosevelt Foundation en is opgedragen aan Roosevelt's 'Vier Vrijheden'. Elk jaar worden de Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt aan mannen, vrouwen en organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin Delano Roosevelt.

Scholieren
Ook is er er een cartoontekenwedstrijd gehouden onder Zeeuwse scholieren, met de naam 'Teken voor Vrijheid'. De beste 15 tekeningen zijn te zien in een speciaal daarvoor ingerichte expositie in de bibliotheek in Middelburg.

Lees ook:
Drie winnende cartoons 'Teken voor Vrijheid'
Bevrijdingsfestival Vlissingen wordt anders
Vrijheid van meningsuiting onderwerp van gesprek op Goese school

Javascript is required to view this map.
- advertentie -
laatste keer aangepast:
za 21-05-2016, 11:11
Delen: