- advertentie -

40.000 bezoekers voor Mosseldag in Yerseke (video)

40.000 bezoekers voor Mosseldag in Yerseke (video)

YERSEKE - In rap tempo ging de 7000 kilo mosselen in Yerseke erdoor heen. Zo'n 40.000 mensen bezochten zaterdag de jaarlijkse Mosseldag in het vissersdorp. De organisatie is zeer tevreden over het aantal bezoekers en het verloop van de dag. Iets soberder
De Mosseldag kende dit jaar een soberder opzet dan voorgaande jaren. Door gebrek aan sponsors moest de organisatie harde keuzes maken. De mosselwereld, waar bezoekers informatie kregen over de mossel, het vuurwerk en de taptoe waren van het programma verdwenen.

Vlootschouw
De traditionele hoogtepunten bleven overeind: zo kon er zaterdag volop mossels geproefd worden, kon het publiek meevaren op een mosselkotter tijdens de Vlootschouw en was de braderie met vijfhonderd kramen als vanouds goed bezet. De Zeeuwse mossel staat centraal, maar er is ook aandacht voor andere schaal- en schelpdieren.

Mosseldag op tv
Ook Omroep Zeeland was aanwezig op de Mosseldag. Maandagavond zie je vanaf 17.15 uur een sfeerverslag in het evenementenprogramma 'Evenement van de week'.

Bezoekers
Vorig jaar bezochten zo'n 35.000 mensen de Mosseldag in het vissersdorp. De opkomst viel toen tegen door het slechte weer. In 2014 trok het evenement een record van 53.000 bezoekers. 

Javascript is required to view this map.
- advertentie -
laatste keer aangepast:
zo 21-08-2016, 17:57
regio:
Bevelanden
Delen: