Nieuwe directie voor Watersnoodmuseum

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft vanaf vandaag een nieuwe directeur. Interim-directeur Rinus Platschorre maakt plaats voor Siemco Louwerse. Lianne van den Beemt-Kooiman gaat aan de slag als operationeel manager.


Louwerse is afkomstig van Groenservice Zuid-Holland. Hij blijft daar parttime werken als leidinggevende van de afdeling Account en Innovatie. Van den Beemt-Kooiman is elf jaar werkzaam geweest bij Omroep Zeeland als redacteur/verslaggever.

Splitsing
Er is gekozen voor een splitsing van de functie door een groot project dat op de rails staat met caisson 4. De algemeen directeur gaat zich bezighouden met dit caisson en het informatiecentrum. Operationeel manager Van den Beemt-Kooiman heeft caisson 1, 2 en 3 onder haar hoede en stuurt de vrijwilligers en betaalde krachten aan.

Delta
Het Watersnoodmuseum wil naast de geschiedenis over Zeeland en het water, ook meer aandacht vestigen op de toekomst van de zuidwestelijke delta. De vierde caisson wordt ingericht in overleg met Rijkswaterstaat, Waterschap Zeeuwse Eilanden, Staatsbosbeheer, Nationaal Park Oosterschelde, Delta, Provincie Zeeland en de Gemeente Schouwen-Duiveland.

Maaike Klunne stapte in december 2011 op na anderhalf jaar directeur van het Watersnoodmuseum te zijn geweest. Afgelopen maanden was Rinus Platschorre interim-directeur.

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is het best bezochte museum van Zeeland met jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers.
Deel dit artikel: