Danny Blind assistent-bondscoach

ZEIST - Danny Blind (50) uit Oost-Souburg is door de KNVB benoemd tot assistent-bondscoach. Hij zal aan de zijde van Louis van Gaal, die de opgestapte Bert van Marwijk opvolgt, het Nederlands elftal gaan begeleiden naar het WK in Brazilië in 2014.

De oud-verdediger was net als Van Gaal trainer en technisch-directeur bij Ajax. Het tweetal werd eerder genoemd om de leiding bij de Amsterdamse club over te nemen. Ajax-icoon Johan Cruijff wist daar via de rechter een stokje voor te steken. Daarna vertrok Blind bij de Amsterdammers waar hij sinds 1986 actief was.


Samenwerking

Blind en Van Gaal kennen elkaar al jaren en hebben al vaker samengewerkt. Zo maakte Blind als speler deel uit van het Ajax-elftal dat in 1995 de Champions League-finale won van AC Milan. Van Gaal was toen de coach.


Presentatie

Blind en Van Gaal hebben een contract getekend voor twee jaar. Wie nog meer deel uitmaakt van de technische staf is nog niet bekend. De KNVB meldt dat de nieuwe staf pas op 10 augustus officieel wordt gepresenteerd. Dan zullen alle betrokkenen een persconferentie geven.

Deel dit artikel: