Rode Kruis haalt dik 16.000 euro op

MIDDELBURG - De collecte voor het Rode Kruis heeft dit jaar op Walcheren bijna 1500 euro meer opgebracht dan vorig jaar. In totaal werd in de week van 24 tot en met 30 juni ruim 16.200 euro opgehaald door collectanten.


De opbrengst is helemaal voor de afdeling Walcheren van het Rode Kruis. Het nationale Rode Kruis verdubbelt dit jaar de meeropbrengst van de collecte van de afdeling.


Doelen
De afdeling Walcheren betaalt met de opbrengst van de collecte onder meer het sociaal vervoer van huis naar dagopvang van verzorgingshuizen op Walcheren. Daarnaast organiseert en betaalt het Rode Kruis aangepaste vakanties voor gehandicapten en chronisch zieken. Bovendien geven de vrijwilligers EHBO-ondersteuning bij evenementen zoals Koninginnedag, Speelstad, de Kustmarathon, ringrijden en de strandcross Zoutelande.

260 collectanten
Het geld is bijeengebracht door 260 collectanten die op Walcheren langs de deuren gingen. Vorig jaar waren dat er nog 235. In Vlissingen waren dit jaar minder vrijwilligers beschikbaar. In Arnemuiden, Veere en Middelburg hebben juist meer collectanten geld opgehaald.


foto: Rode Kruis

Meer over dit onderwerp:
Walcheren collecte goed doel rode kruis
Deel dit artikel: