Fietsen Franse EK-ploeg gestolen in Wemeldinge

WEMELDINGE - De Franse damesploeg die meedoet aan het Europees Kampioenschap wielrennen voor junioren en beloften is zwaar gedupeerd. In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden 15 fietsen van de ploeg gestolen bij hotel Wemeldinge, waar de ploeg al de hele week overnacht.

Het is nog onduidelijk hoe de dieven hun slag hebben kunnen slaan. De totale schade wordt geschat op zo'n honderdduizend euro. De ploeg heeft aangifte gedaan bij de politie.


'Verschrikkelijk'
De eigenaar van Hotel Wemeldinge betreurt de diefstal. "Het is vreselijk jammer voor de Franse ploeg, en het is verschrikkelijk dat zoiets kan gebeuren in een dorp als Wemeldinge."

Deelname
De Franse dames deden zondagochtend gewoon mee aan de wedstrijden. Ze maakten gebruik van neutrale fietsen van de organisatie.


Herenploeg

Behalve de dames is er ook een wielrenner van de Franse herenploeg onder 23 gedupeerd. De dieven namen zijn fiets ook mee. Hij kon niet meer meedoen aan de wedstrijden omdat de organisatie geen fiets op voorraad had waar hij met zijn grote postuur op past.


Signalement

Acht fietsen hebben het opschrift LOOK, in de kleuren rood-geel-blauw. De andere fietsen zijn verschillend van kleur met opschriften: Lapierre, Look, STR, Look DI2 en Kiota. De namen op de fietsen zijn van sponsoren.


Eerder deze week maakte Omroep Zeeland nog een item over de Franse ploeg in Hotel Wemeldinge.

Deel dit artikel: