Gieters D66 mogen Hedwigepolder niet in

HEDWIGEPOLDER - De jongeren van D66 zijn vrijdagmiddag de Hedwigepolder ingegaan, maar zonder gieters. Het actiecomité Red Onze Polders heeft dat voorkomen. D66 wilde de Hedwigepolder symbolisch onder water zetten met gieters vol water om aan te geven dat de Hedwigediscussie veel te lang voortduurt.

Volgens D66 moet Nederland zich gewoon houden aan de Scheldeverdragen. De D66-jongeren hebben toegegeven te weinig rekening te hebben gehouden met de gevoelens die het onder water zetten van de polder met zich meebrengt. Vandaar dat zij hun gieters aan de rand van de polder hebben achtergelaten.


Strobalen

Het actiecomité Red Onze Polders hield de jonge democraten met strobalen en tractoren uit de Hertogin Hedwigepolder te houden. De toegangsweg naar de polder was afgesloten, maar de jongerenleden van D66 mochten er wel langs, zolang hun gieters buiten de polder bleven. "Geen water in de polder", aldus het comité.

D66
Red Onze Polders is vooral verbolgen over het feit dat D66 nooit is ingegaan op gespreksuitnodigingen. De actie schoot daarom in het verkeerde keelgat.

Deel dit artikel: