PvdD: Zeeland moet duurzame provincie worden

MIDDELBURG - De Partij voor de Dieren wil dat Zeeland een voortrekkersrol gaat spelen in zonne- en windenergie. Lijsttrekker Marianne Thieme verwacht dat zonne- en windenergie veel duurzame werkgelegenheid oplevert in Zeeland. Ze zei dat zondag in het verkiezingsprogramma Zeeland Kiest, van Omroep Zeeland en de PZC.


De Partij voor de Dieren vindt het uit milieuoogpunt goed om het woonwerk-verkeer terug te dringen. Maar dat kan volgens Thieme alleen als het openbaar vervoer in Zeeland wordt verbeterd. Thieme pleitte ook voor het duurzaam maken van de mosselsector.

Marianne Thieme begon haar werkbezoek aan Zeeland met een rondleiding op biologisch tuinbouwbedrijf ’t Hof Welgelegen in Middelburg. Daar liet ze zich informeren over duurzaam en milieuvriendelijk geteelde groenten, die in pakketten worden verkocht aan honderden abonnees.

Marianne Thieme was de laatste van de tien lijsttrekkers die werden geïnterviewd in Zeeland Kiest. De reeks verkiezingsprogramma’s wordt woensdag afgesloten met een debat tussen Zeeuwse Kamerkandidaten. Dit is vanaf vier uur te zien in de Zeeuwse Bibliotheek. Ook is de uitzending live te zien op Omroep Zeeland radio en televisie.

Deel dit artikel: