RvS veegt bezwaren tracébesluit N61 van tafel

DEN HAAG - De Raad van State heeft de bezwaren tegen de geplande reconstructie van de N61 tussen Schoondijke en Hoek van tafel geveegd. Verschillende inwoners van IJzendijke, de Fietsersbond en de ondernemingsvereniging uit IJzendijke hadden bezwaar gemaakt.


Zo waren er bezwaren tegen de vastgestelde breedte van de parallelweg, tegen de rondweg bij Schoondijke, de oversteekmogelijkheden voor fietsers, de gevolgen voor het landschap en de rotonde bij IJzendijke.

Zorgvuldig
De Raad van State heeft geoordeeld dat het tracébesluit zorgvuldig tot stand is gekomen. Alle beroepen zijn daarom ongegrond verklaard.

Plan
Het plan voor de N61 omvat onder meer de aanleg van gescheiden rijbanen voor snel verkeer en langzaam verkeer, vrijliggende fietspaden, vijf fietstunnels, zes rotondes en een middenbermbeveiliger op de hoofdrijbaan. De maximumsnelheid wordt verhoogd naar 100 km/uur.

Verbetering
Het is de bedoeling dat door deze maatregelen de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid voor gebruikers en omwonenden zal verbeteren. De vernieuwde N61 moet in 2014 klaar zijn.

Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat, Joop van Houdt

Deel dit artikel: