Honderden Polen in kerk Kwadendamme

KWADENDAMME - Honderden Poolse fruitplukkers die deze weken aan het werk zijn in Zeeland, kwamen zondag naar de fruitplukviering in de katholieke kerk in Kwadendamme.


Ieder jaar wordt voor de Poolse fruitplukkers een kerkdienst in hun eigen taal gehouden. De parochie noemt de speciale kerkdienst 'een gebaar van gastvrijheid en ontmoeting naar de mensen die een aantal weken hier werkzaam zijn'.

Tiende keer
Al voor de tiende keer wordt in deze kerk een fruitplukviering gehouden, speciaal bedoeld voor Poolse fruitplukker. Ook vorig jaar zat de kerk met 550 mensen helemaal vol.

Gregoriaans
Een Poolse priester is speciaal voor deze dienst naar Kwadendamme gekomen. Er zijn lezingen in het Nederlands en in het Pools. Een koor uit België zingt in het Latijn / Gregoriaans. Dat is voor veel katholieken te volgen.

Niet alleen Polen
Bij de dienst waren niet alleen Polen aanwezig, ook katholieken uit het dorp en mensen uit de omgeving die werken in de fruitteelt-sector zaten in de kerkbanken. Onder hen waren dus ook de bazen van de Poolse fruitplukkers.

Prettig
Uitzendbureau AB Zeeland is mede-organisator. Het uitzendbureau hoopt met deze kerkdienst dat de Poolse plukkers zich prettig voelen deze weken in Nederland.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden
Deel dit artikel: