Fusie tussen Brabants en Zeeuws transportbedrijf

KAPELLE - 2W Logistiek uit Kapelle en Leo de Bruijn Transporten uit Gilze bundelen per 1 januari 2013 hun activiteiten. De nieuwe onderneming heeft straks zo'n 140 vrachtwagens en wordt daarmee één van de grootste transportbedrijven in de food- en non foodsector in Zuid-West Nederland.


De transportsector heeft te lijden onder de economische crisis. Volgens directeur van 2W Logistiek Joost de Maat zijn ze door deze samenwerking beter tegen de concurrentie opgewassen. Daarnaast heeft het voordelen op het terrein van planning en organisatie, waarmee de nieuwe onderneming nog beter kan inspelen op de toenemend hogere eisen die groothandels in de food en non food sector stellen.

Werkgelegenheid
De beide vestigingen in Zeeland en Brabant blijven in stand en ook voor de huidige werknemers zal er in de toekomst niets veranderen. Volgens De Maat betekent deze samenwerking zelfs een impuls voor de Zeeuwse economie in de nabije toekomst. Hij verwacht namelijk door de krachten te bundelen meer werkgelegenheid voor Zeeuwse chauffeurs.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden 2013 2w logistiek fusie leo de bruijn
Deel dit artikel: