Henk Ringelberg (104) oudste inwoner Zeeland

ZIERIKZEE - Henk Ringelberg uit Zierikzee is op dit moment officieus de oudste inwoner van Zeeland. Hij werd geboren op 20 oktober 1907 in Sirjansland. Over een maand viert Ringelberg zijn 105e verjaardag.


Eerder kreeg Ringelberg ter ere van zijn hoge leeftijd een boom met plaquette. In de gemeente Schouwen-Duiveland is het gebruikelijk om honderjarigen met een boom te eren. Op 104-jarige leeftijd woont hij nog steeds zelfstandig.

Deze week overleed Cornelia de Ruijter uit Middelburg. Zij was tot dan toe de oudste inwoner van Zeeland. Cornelia de Ruijter kwam op 17 maart 1906 ter wereld. Ze werd ruim 106,5 jaar oud In 2011 ontving ze nog de Willem Dreespenning voor haar 65 jaar lidmaatschap van de PvdA. Ze was sinds de oprichting van de PvdA lid van de partij.

Oudste Zeeuwse
Catharina Janna Borns uit Kapelle is op dit moment de oudste vrouw in Zeeland. Zij werd geboren op 11 augustus 1908 in Kapelle. Twee maanden geleden is ze 104 jaar oud geworden.


Nederlands oudste

Oudste Nederlander op dit moment is Egbertje (Eibegien) Leutscher-de Vries uit het Drentse Havelte. Haar geboortedatum is 22 oktober 1902. IJs en weder dienende wordt zij volgende maand 110 jaar.

Deel dit artikel: