Niels Mesu wil marathon- en langebaanschaatsen combineren

OOST-SOUBURG - De uit Middelburg afkomstige Niels Mesu heeft zaterdagavond zich geprobeerd te kwalificeren voor de Holland Cup. Op de vijf kilometer langebaan kwam Mesu 94 honderdste te kort. "Ik schaatste mezelf voorbij. Ik wilde zo graag hard waardoor ik mijn techniek verloor en niet meer efficiënt schaatste.", vertelt Mesu


Het marathonseizoen begint komend weekend. Mesu zal dan voor het eerst bij de A-rijders meedoen. "Ik ben de vijfde man van de ploeg dus ik zal niet iedere wedstrijd meedoen en daarom heb ik tijd om te proberen me te kwalificeren voor het langebaanschaatsen", zegt Mesu.

Volgens Mesu deed hij vorig jaar al mee als grap. Dit jaar wil de schaatser het serieuzer aanpakken. "Ik ben gewoon heel erg benieuwd hoe het is. Mijn doel is eerst kwalificeren voor de Holland Cup en daarna zien we wel".

Marathonseizoen
Mesu deed vorig jaar nog mee bij de B-rijders. Dat was een bewuste keuze, maar dit jaar heeft hij de overstap gemaakt naar het hoogste niveau. "Mijn doelstelling voor het marathonseizoen is een plaats op het podium."

Meer over dit onderwerp:
Walcheren langebaan marathon niels mesu schaatsen
Deel dit artikel: