Overwegen bij 's-Gravenpolder worden vernieuwd

'S-GRAVENPOLDER - De onbewaakte spoorwegovergangen in de Bernhardweg, het bijbehorende fietspad en de Schoorkenszandweg bij 's-Gravenpolder worden vernieuwd. Dat wordt gedaan door de Stoomtrein Goes-Borsele, de SGB.


Het spoor en de drie overgangen worden voorzien van Automatische Halve Overwegbomen. Het project wordt uitgevoerd door gespecialiseerde aannemers, waarbij de SGB optreedt als hoofdaannemer.


Slagbomen

De machinisten van SGB concludeerden dat veel mensen de huidige spoorwegbewaking aan hun laars lappen. De knipperlichten die er nu staan, worden vaak genegeerd. Daarom heeft SGB het initiatief genomen om slagbomen te plaatsen.


Fases

Het project neemt uiteindelijk drie weken in beslag. Het werk is opgedeeld in fases. Op zaterdag 3 november starten vrijwilligers van de SGB met de aanvoer van materialen en het demonteren van de huidige overwegmarkeringen. Maandag 5 november start de eerste fase waarin het spoor en de overwegbevloering van de Schoorkenszandweg worden vernieuwd.

Bernhardweg
In de tweede fase, die twee weken duurt, wordt het spoor en de bevloering van de Bernhardweg en het fietspad vervangen.

Afgesloten
Tijdens fase 1 is de overweg in de Schoorkenszandweg afgesloten voor het wegverkeer, dat dan wordt omgeleid via de Bernhardweg. Tijdens fase 2 zijn de overwegen in de Bernhardweg en het fietspad afgesloten. Het wegverkeer wordt dan omgeleid via de Schoorkenszandweg.

Deel dit artikel: