Indaver pakt vliegenplaag Nieuwdorp aan

Indaver pakt vliegenplaag Nieuwdorp aan
Indaver pakt vliegenplaag Nieuwdorp aan © OZ
© OZ
ITEM vliegenoverlast Nieuwdorp
NIEUWDORP - Vliegenplaag
De stortplaats van Indaver in Vlissingen-Oost werd gezien als de oorzaak van de vliegenplaag. "We slaan daar tijdelijk huishoudelijk afval op als er geen ruimte is in de verbrandingsovens", zei Wim Dijkshoorn van Indaver dinsdagavond tijdens een informatieavond in Nieuwdorp. "Vorig jaar hadden we daardoor last van vliegen. We hebben het zo goed als mogelijk bestreden maar dit jaar doen we het anders."
Geen opslag
Indaver deed de toezegging dat er tot september geen huishoudelijk afval meer wordt opgeslagen op de stortplaats in Vlissingen-Oost. "Daarmee is er geen voedingsbodem voor de vliegen en ontstaat er geen overlast voor de omgeving", zegt Dijkshoorn. "We hebben overigens al sinds januari geen huishoudelijk afval meer opgeslagen." En toch was er kortgeleden overlast van vliegen. "Er zijn dus kennelijk ook andere bronnen waar ze vandaan komen", zegt Dijkshoorn.
Meerdere bronnen
De RUD - de Regionale Uitvoeringsdienst - heeft een project gemaakt van het bestrijden van de vliegenoverlast in Nieuwdorp. "We hebben meerdere bronnen op het oog waar de vliegen vandaan kunnen komen", zegt Joost Boerma van de RUD. "We zijn daarmee in gesprek en proberen overlast te voorkomen. Dat onderzoek loopt nog dus ik ga nog geen namen noemen."