Squashers ondanks winst Zeeuw uitgeschakeld op EK

Squasher Piëdro Schweertman - archieffoto

Gelijkspel

WARSCHAU/KOUDEKERKE - Schweertman zette Nederland in Warschau nog op voorsprong door de Fin Olli Tuominen te verslaan. Maar daarna verloren zijn teamgenoten Dylan Bennett en Sebastiaan Weenink hun wedstrijden, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor het Nederlandse mannenteam was dat niet voldoende, waardoor het team naast een plaats in de halve finales grijpt.

Vrouwen

De squashvrouwen deden het beter dan hun mannelijke collega's. In hun laatste pouleduel versloegen de Nederlandse squashters Ierland met 3-0. Het is de eerste keer sinds 2013 dat de Oranje squashdames de halve finales van de EK bereiken.

Favoriet

Ze nemen het in de halve finales op tegen de gedoodverfde favoriet Engeland. Het Engelse team won tot nu toe alle edities van het EK voor landenteams, op het toernooi van 2010 na. Dat werd gewonnen door Oranje.