Verwarde man in Kloetinge in been geschoten (video)

Verwarde man in Kloetinge in been geschoten (video)
Verwarde man in Kloetinge in been geschoten (video) © OZ
© OZ
KLOETINGE - Dak
Rond 00.10 uur rukte de politie uit voor een verward persoon. Omstanders vertelden dat er iemand op het dak van een woning stond met een steekwapen. Toen de politie ter plekke kwam was de man inmiddels van het dak af. Toen hij de politie zag vluchtte de man weer het dak op. Ook een ladderwagen van de brandweer kwam met spoed ter plaatse. Deze is uiteindelijk niet meer ingezet.
verwarde man kloetinge

Geschoten

De man is uiteindelijk zelf van het dak gekomen nadat een onderhandelaar van de politie met hem had gesproken. Eenmaal op de grond stelde de man zich bedreigend op naar de politie. Er werden waarschuwingsschoten gelost, pepperspray gebruikt en uiteindelijk werd de man in zijn been geschoten.

Aangehouden

De verwarde man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek een operatie niet nodig. Het slachtoffer heeft een schotwond aan zijn been. Hij is aangehouden voor bedreiging.

Hulp

"Ik vind het heel erg voor de ouders, die hebben al vaak om hulp gevraagd," zegt 'n buurvrouw. De jongen stond volgens de buurvrouw lange tijd bij de buren op een afdak aan de achterzijde van de woning. Hij zou de woning hebben binnen willen gaan, maar dat is voorkomen.
Emergis
Het Openbaar Ministerie kan niet zeggen of de man patiënt is bij zorginstelling Emergis. De man wordt maandag voorgeleid. Dan krijgt hij te horen waar hij precies van wordt verdacht.