Aftellen naar Rio: Nel Fritz

Aftellen naar Rio: Nel Fritz
Aftellen naar Rio: Nel Fritz © OZ
Nel Fritz
Nel Fritz © OZ
OOST-SOUBURG - Rome 1960
De Vlissingse turnster Nel Fritz eindigde met de landenploeg als veertiende op de Olympische Spelen van 1960. Ze kreeg van haar vereniging, VTV Vlissingen, een reistas kado om mee te nemen naar Rome. Ze trainde vaak op het strand van Vlissingen.
Wat verwacht je van het turnen bij de Olympische Spelen?
"Ik vind het allemaal toppers. De oefeningen die ze nu doen bij het turnen zijn niet te vergelijken met wat wij vroeger deden. In mijn tijd was turnen eigenlijk een hobby. Ik was vooral goed op de evenwichtsbalk. Daarop doet nu natuurlijk Sanne Wevers het goed. Ook denk ik dat Epke Zonderland weer goud gaat halen."
Voor welke andere sporten behalve turnen blijf je wakker tijdens de Spelen?
"Atletiek en zwemmen vind ik toch altijd het leukst om naar te kijken, maar het meeste daarvan is 's nachts dus dan zal ik op moeten blijven. Ik weet nog niet of ik dat ga doen. Maar turnen heeft natuurlijk wel mijn voorkeur, daar zet ik toch echt als eerste mijn wekker voor."
Hoeveel gouden medailles gaan we halen?
"Ik denk dat we er zes gaan halen. Epke Zonderland dus. Maar ook Daphne Schippers, die vind ik echt geweldig. Martina gaat ook goud halen bij atletiek, dat vind ik zo'n leuke jongen. En ook Ranomi Kromowidjojo zal er wel weer minimaal één gaan halen."
Bekijk een overzicht met alle Zeeuwse deelnemers op de Olympische Spelen op onze speciale pagina.