Van 't Westende begint EK judo tegen Oekraïner

WARSCHAU (POL) - Sam van 't Westende uit Vlissingen moet het vrijdag bij het EK Judo in Warschau in de eerste ronde opnemen tegen Artem Khomula. De Oekraïense nummer 55 is de eerste horde op weg naar een medaille. "Want dat is het doel", aldus de judoka.

Van 't Westende begint EK judo tegen Oekraïner (foto: Orange Pictures)Van 't Westende begint EK judo tegen Oekraïner (foto: Orange Pictures)

Potje voor potje 
Over de loting is Van 'T Westende kort maar krachtig. "Ik bekijk het potje voor potje." Vorig jaar werd Van 't Westende zevende bij het EK. "Nu wil ik het beter doen. Ik ben fit en voel me goed. In mijn klasse kan iedereen van elkaar winnen." 

Lees ook: Waterloo voor Van 't Westende in herkansing 

Kwartfinale mogelijk Orujov
In de eerste ronde treft Van 'T Westende dus Artem Khomula. "Ik ken hem wel van een trainingsstage, maar heb nog nooit tegen hem gespeeld." Bij winst speelt de nummer 29 van de wereld tegen de Roemeen Cercea die 55e staat op die ranking in de klasse tot 73 kilogram. In de kwartfinale is mogelijk Rustam Orujov uit Azerbeidzjan de tegenstander. Hij is de nummer één van de wereld. 

Lees ook: Alles opzij voor dat ene grote doel... (video)

Meer over dit onderwerp:
walcheren judo sam van t westende
Deel dit artikel:

Reageren