Oemoemenoe lijdt grootste nederlaag van het seizoen

Oemoemenoe lijdt grootste nederlaag van het seizoen © Miriam Wasterval
Oemoemenoe HRC
Oemoemenoe HRC © Miriam Wasterval

Achterstand

MIDDELBURG - De Middelburgers keken al vroeg in de wedstrijd tegen een 0-17 achterstand aan. Alvaro Souisa zorgde voor de eerste try voor de Middelburgers, doordat Joey Luitwieler de conversie raak schoot kwam Oemoemenoe terug tot 7-17. Maar vanaf dat moment kwam HRC op gang en liep uit naar een 7-47 ruststand.

Bonuspunt

Na rust wisten de Middelburgers weer punten te scoren door een try van Dicky Wullems en een tweede conversie van Luitwieler. Maar net als in de eerste helft liep de nummer drie van de kampioenspoule weer uit. Nu naar een 14-87 voorsprong. Door twee tries van Leroy Kersten en opnieuw Souisa wist Oemoemenoe ondanks de 26-90 nederlaag het eerste bonuspunt ooit in de kampioenspoule te halen.