Oemoemenoe eindigt kampioenspoule zonder overwinning

© OZ

Weinig belang

MIDDELBURG - Er stond voor beide ploegen weinig meer op het spel. Voor Castricum was het zaak om het seizoen leuk af te sluiten en voor Oemoemenoe ging het nog om de eer van de eerste overwinning ooit n de kampioenspoule.

Voorsprong

Oemoemenoe kwam al vrij snel in de wedstrijd op een 13-0 voorsprong door een try, penalty en conversie van Joey Luitwieler en Yedney America. De hoofdstedelingen zagen op slag van rust Castricum nog wat terug doen toen het 13-7 werd. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Nederlaag

Maar na rust was het vooral Castricum dat de klok sloeg en kwam Oemoemenoe er nauwelijks meer aan te pas. Nadat de Noord-Hollanders de leiding namen met 13-17 gingen ze door en maakten ze ook de 13-19.  Oemoemenoe toonde nog even veerkracht en kwam door een try van Ruben de Wolf en conversie van Joey Luitwieler weer op voorsprong en werd het 20-19.

Zonder zege

Maar daarmee was het verzet gebroken want terwijl Oemoemenoe niet meer wist te scoren, deed Castricum dat nog wel. Het werd uiteindelijk 20-34 voor de ploeg uit Noord-Holland. En daarmee eindigt Oemoemenoe zonder overwinning in de kampioenspoule van de ereklasse. De Middelburgers zijn zesde en laatste geworden met twee punten uit tien wedstrijden.