Camping wil niet minder, maar juist méér beestjes (video)

NIEUWVLIET - Op camping International in Nieuwvliet krioelt het straks misschien wel van de diertjes. Op de camping werd donderdag namelijk een faunamuur geplaatst. Eigenaresse Marleen Vermeulen is blij met de muur en vindt het een verrijking voor de omgeving.

Nuttige beestjes
Traas Ongediertebestrijding heeft de muur speciaal ontworpen voor de camping. Volgens hem hoeven de vakantiegangers zich geen zorgen te maken over ongedierte op de camping. "De faunamuur is een voorziening voor nuttige diertjes", vertelt Peter Traas van Traas Ongediertebestrijding. "Deze diertjes eten de insecten juist op." De muur biedt leefruimte aan onder andere egels, spitsmuizen, mussen en bijen. 

Natuurcompensatie
Marleen Vermeulen, eigenaresse van camping International, wilde graag haar camping uitbreiden. Dat mocht van de gemeente Sluis, maar dan moest ze wel iets terugdoen voor de natuur. Ze nam contact op met Traas Ongediertebestrijding en zo kwam het project van de Faunamuur tot stand. Vermeulen is erg blij met het resultaat. "Ik vind hem heel mooi geworden", zegt ze. "Bovendien is het goed voor de biodiversiteit van de streek." 

Bunker
Naast de muur staat een bunker die ook onderdeel uitmaakt van het project. Traas heeft deze plek namelijk ingericht als leefomgeving voor vleermuizen. Vermeulen kijkt uit naar de reacties van de gasten. "Veel bezoekers weten niet eens dat hier een bunker ligt. Laat staan dat er straks vleermuizen inzitten."

51.37507,3.4674103

Deel dit artikel:

Reageren