Gemeente Hulst wil door met Plan Perkpolder

Impressie van Plan Perkpolder
Impressie van Plan Perkpolder © OZ
Tegenstander van het plan, René van Domburg van de partij Progressief Hulst, denkt dat het een herhaling van zetten gaat worden, namelijk polder onder water zetten en het veerplein verhogen. ,,En dat terwijl er in de binnenstad van Hulst ook heel veel moet gebeuren en dat komt maar niet van de grond." Hij vindt het plan bovendien megalomaan. ,,Hulst is daar veel te klein voor."
ITEM Hulst over Perkpolder-1
Wethouder Frank van Driessche is vol enthousiasme over Plan Perkpolder. ,,Ik heb er vertrouwen in en ik geloof erin. Als je dat niet hebt, dan heeft het weinig kans van slagen." Hij vindt het een prachtige plek om straks te wonen en te recreëren.
ITEM Hulst over Perkpolder-2
Kaart van Plan Perkpolder
Kaart van Plan Perkpolder © OZ
<p><strong>Wat houdt Plan Perkpolder in? </strong></p><p>Toen de veerdienst Kruiningen-Perkpolder verdween door de komst van de Westerscheldetunnel, is afgesproken dat de regio een economische impuls zou krijgen. Rond het oude veerplein zouden honderden nieuwe huizen komen, een jachthaven met 350 ligplaatsen, een hotel en een golfbaan. De veerboot vaart al bijna vijftien jaar niet meer, maar van de ambitieuze plannen met het oude veerplein is nog maar weinig terechtgekomen.</p>

Provincie Zeeland

Eerder deze week werd bekend dat de Provincie Zeeland uit het project stapt. De provincie had vooral een rol bij het aankopen van de grond en het aanleggen van nieuwe natuur. Die twee taken zijn uitgevoerd en dus is het volgens gedeputeerde Jo-Annes de Bat een 'logisch moment' voor de provincie om uit het plan te stappen. "Het project komt in een nieuwe fase waarbij wegen en riolering moeten worden aangelegd. Dat zijn zaken die een gemeente moet regelen", aldus De Bat.

Lees ook: