Hoofdklasser GOES krijgt oorwassing van Sparta

Hoofdklasser GOES krijgt oorwassing van Sparta © René van der Vliet
Samenvatting GOES - Sparta
Sparta begon aan de wedstrijd met Rick van Drongelen uit Axel in de basis. Hij speelde ruim een halfuur mee en werd toen weer naar de kant gehaald door trainer Alex Pastoor. Op dat moment stond het nog 0-0 en toen leek GOES zelfs de rust te gaan halen zonder tegendoelpunt. Toch werd het vlak voor rust nog 0-1. Thomas Verhaar passeerde GOES-doelman en aanvoerder Dennis Uyl.
Na 34 minuten in de eerste helft werd de wedstrijd een minuut onderbroken. Net als op veel andere velden brachten spelers, trainers en supporters een eerbetoon aan Ajacied Abdelhak Nouri, die vorige week zaterdag ernstige en blijvende hersenschade opliep.
De goede eerste helft kon GOES na rust geen vervolg geven. Tussen de 52e en 66e minuut scoorde Sparta vijf keer. Ragnar Ache zorgde voor 0-2, Verhaar bracht met zijn tweede van de avond de stand op 0-3 en daarna volgden de acht minuten van Mathias Pogba. De Franse spits scoorde in dat tijdsbestek een zuivere hattrick. De gifbeker was daarmee nog lang niet leeg voor GOES. Via Paco van Moorsel, Stijn Spierings (2x) en een eigen doelpunt van GOES-verdediger Asafew liep Sparta nog verder weg en haalde het zelfs de dubbele cijfers.
De wedstrijd tegen Sparta was de eerste van GOES onder de nieuwe trainer Rogier Veenstra. De oud-prof maakte afgelopen zomer de overstap van Zeelandia Middelburg.
GOES-trainer Rogier Veenstra na afloop
Sparta-verdediger Rick van Drongelen speelde vandaag slechts een half uur voor zijn club. Hij vond het leuk om weer eens op Zeeuwse bodem te voetballen.
Van Drongelen genoot ervan om in Goes te spelen

GOES - Sparta Rotterdam

45'Thomas Verhaar0-1                                                                              52'Ragnar Ache0-255'Thomas Verhaar0-358'Mathias Pogba0-462'Mathias Pogba0-566'Mathias Pogba (penalty)0-674'Paco van Moorsel0-776'Stijn Spierings0-879'Stijn Spierings0-980'Asafew (eigen doelpunt)0-10