- advertentie -

MIDDELBURG - Vanaf 1 juni mag landbouwverkeer komende zomer drie keer per week in konvooi over de Zeelandbrug. De provincie heeft daarover afspraken gemaakt met onder meer Rijkswaterstaat en landbouworganisatie ZLTO.

KAPELLE - De groep seizoensarbeiders die donderdagmiddag van het terrein van een fruitbedrijf in Kapelle moest vluchten vanwege een grote brand hebben vrijdagochtend het werk weer hervat. De burgemeester van de gemeente Kapelle, Anton Stapelkamp, roemt de strijdbare houding van de eigenaar van het fruitbedrijf.

EEDE - In de Mgr. De Backerestraat in Eede heeft vrijdagochtend rond 5.15 uur een 43-jarige man een politieagent op zijn gezicht geslagen. De man ging volgens de politie volledig door het lint.

NIEUWERKERK - Bij een politiecontrole op de N59 bij Nieuwerkerk is donderdagavond een 45-jarige man aangehouden. Hij had zakjes harddrugs (in totaal ongeveer 12 gram amfetaminen) in zijn auto.

KAPELLE - De buurtbewoners die werden geëvacueerd vanwege de brand in een fruitbedrijf in Kapelle hebben nog veel vragen. Sinds vrijdagochtend iets na zevenen mogen ze weer terug naar hun woning. Of toch niet? Dit is hoe het zit.

MIDDELBURG - Feest voor de Nederlandse reddingsbrigade. De vrijwilligersorganisatie bestaat dit jaar 100 jaar. Zeeland telt 11 reddingsbrigades, waarvan de Van Dixhoornbrigade uit Middelburg er één is. Zij vieren dit jaar hun 45-jarig bestaan. Tegen de stroom in groeit de vereniging de laatste weer in ledenaantal.

GOES - Omwonenden van het spoor in Goes hebben spandoeken opgehangen. Ze zijn boos omdat de gemeente in hun ogen de beloftes niet nakomt met de verplaatsing van de wissel.

KAPELLE - De brand bij een fruitbedrijf in Kapelle die meerdere loodsen en duizenden fruitkisten in de as legde, kon zo escaleren door een tekort aan bluswater. Dat zegt een van de brandweermannen, die er vanaf het begin van de bluswerkzaamheden bij was.

RILLAND - De politie gebruikt een nieuwe methode om meer te achterhalen over het misdrijf in Rilland waarbij begin deze week werd een man omgebracht. Op mobiele telefoons en computers van mensen die die in de buurt wonen laat de politie banners zien, met een getuigenoproep. 

KAPELLE - De schrik zit er flink in bij veel omwonenden van de brand bij een fruitbedrijf in Kapelle. De bewoners van bijna vijftig huizen uit de buurt werden geëvacueerd, maar ook voor andere Kapellenaren was het een spannende nacht. Zoals voor deze bewoners van de Weegbree en de Klaproos. 

OOST-SOUBURG - De gemeenten Sluis, Hulst en Schouwen-Duiveland willen meer aandacht van het nieuwe kabinet. Samen met twaalf andere gemeenten buiten Zeeland zeggen ze in een pamflet dat het platteland aantrekkelijker is dan de Randstad om te wonen en dat het voedsel voor mensen in de steden geteeld wordt op het platteland.

ZIERIKZEE - Wereldregio, de lokale krant van Schouwen-Duivenland viert vandaag een feestje. De inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen vandaag de 500ste editie lezen. Vanwege dit jubileum heeft de krant ook een nieuwe vormgeving gekregen. 

OOST-SOUBURG - Het is vrijdag 24 maart 2017 en dit is in het nieuws in Zeeland.

MIDDELBURG - Wat bezielt iemand om in weer en wind in een boot van 1.400 kilo te gaan roeien? De sloeproeiers van de Zeeuwse Deernen weten het wel: Buiten zijn, gezelligheid en samen helemaal stuk gaan. Zaterdag organiseren ze voor de tiende keer de start van het Nederlandse sloeproeiseizoen: De Veerse Slag.