- advertentie -

BRESKENS - De brandweer van Oostburg heeft donderdagmiddag een zieke zeehond van het strand van Breskens gehaald. Het zoogdier is daarna opgehaald door de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren en naar Stellendam gebracht.

TERNEUZEN - De politie heeft in Terneuzen een winkeldief aangehouden die een drone had gestolen. De man was rond 14.30 uur met de drone in zijn handen de Blokker uitgelopen. Vervolgens ging hij er te voet vandoor.

VLISSINGEN - Opnieuw is er een verdachte van de nieuwjaarsrellen in Vlissingen op vrije voeten. Het gaat om de 19-jarige jongen die zich vrijdag vrijwillig op het politiebureau meldde.

VEERE - Veerse kinderen hebben vanmiddag in Museum Veere hun eigen foto-expositie geopend. Leerlingen van groep 5/6 van basisschool De Magdalon hebben de afgelopen maanden foto’s gemaakt van wat zij de mooiste plek in Veere vinden.

GOES - Bedrijven op het nieuwe gedeelte van De Poel zijn enthousiast. Als eind dit jaar de nieuwe aansluiting van en naar de A58 open gaat kunnen zij ervan profiteren.

HULST - Zeeuws-Vlamingen met een psychiatrische aandoening kunnen voortaan in Hulst even op adem komen. In een logeerhuis van zorginstelling Zeeuwse Gronden. 

ZIERIKZEE - Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar veel ouders beginnen er pas mee als de kinderen naar de basisschool gaan. Om daarin verandering te brengen houdt Bibliotheek Oosterschelde zogenoemde boekstartdagen voor ouders en verzorgers van de allerkleinsten.

BORSELE - Elektriciteitsbedrijf TenneT gaat door met de plannen voor een nieuwe stroomverbinding onder de Westerschelde, ondanks klachten van de gemeente Borsele. Door een kabelbreuk is er geen back-up meer voor de stroomvoorziening naar Zeeuws-Vlaanderen.

BRESKENS - Zilte schijnspurrie, zeevenkel, zeekraal en oesters. Over een jaar moet het allemaal groeien in het Kustlaboratorium bij Breskens. In deze proeftuin gaat geëxperimenteerd worden met zilte producten. Eigenlijk had dit jaar de eerste oogst al binnengehaald moeten worden, maar door de vertraging van de aanleg van Waterdunen, moeten de kwekers nog even geduld hebben.

OOST-SOUBURG - De brandweer heeft in Oost-Souburg een hond gered die door het ijs was gezakt. De melding kwam rond 12.00 uur binnen. De brandweer rukte uit met een blusvoertuig en duikers.

GOES - Het bedrijventerrein De Poel groeit en is in trek bij ondernemers. In 2016 kwamen er tien nieuwe bedrijven bij. Dat is bijzonder, want in voorgaande jaren was er amper groei. 

ROTTERDAM - De band Racoon speelt vanavond in Ahoy het lied Oceaan samen met Matt Simons. Het tweetalige duet Oceaan/Ocean Blue wordt de opening van het optreden van Racoon tijdens de Vrienden van Amstel-Live concerten. De Amerikaan Matt Simons is bekend van de hits With You en Catch & Release. Het is voor het eerst dat een internationale artiest meedoet aan de concertreeks, voor Racoon is het de zesde keer.

MIDDELBURG - Al je zekerheden opgeven om je droom te volgen. Martijn Fincke uit Middelburg deed het. Hij heeft het onderwijs grotendeels vaarwel gezegd en doet nu wat hij 't liefst doet, foto's en video's maken. 

OOST-SOUBURG - De werkloosheid in Zeeland is het afgelopen jaar fors gedaald. In december 2016 waren er nog 7.800 mensen werkloos, een daling van 1.130 (13 procent) ten opzichte van december 2015. Ook landelijk neemt het aantal werklozen snel af. Met 4,0 procent WW-uitkeringen heeft onze provincie het op één na laagste werkloosheidspercentage van Nederland.