- advertentie -

OOST-SOUBURG - Stockholm kleurt in aanloop naar de Europa League finale van vanavond rood. Fans van Ajax en Manchester komen bij elkaar in de Zweedse hoofdstad.

WOLPHAARTSDIJK - Een vuilniswagen van de gemeente Goes is bij Wolphaartsdijk van de weg geraakt en gekanteld. Het ongeluk gebeurde even na 14.00 uur. 

TERNEUZEN - De woningbrand in Terneuzen maandagavond, is ontstaan door een mobiele telefoon. Het apparaat begon plotseling te roken toen een jongen in huis erop speelde, schrijft de politie op Facebook.

SLUIS - De gemeenteraad van Sluis moet na jaren steggelen woensdagavond de knoop doorhakken over een nieuw archeologisch museum in Aardenburg. Een eerder plan om te verhuizen naar het leegstaande gemeentehuis van Aardenburg mislukte enkele jaren geleden. Nu ligt er een plan om het museum te verbinden met de Sint Baafskerk.  

OOST-SOUBURG - Wegens de aanhoudende droogte heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) code oranje afgekondigd.  De kans op natuurbranden is door de droogte groter dan normaal en een brand kan zich sneller uitbreiden, aldus de VRZ. 

OOST-SOUBURG - 22 mensen willen graag burgemeester van de gemeente Sluis worden. Het gaat om zes vrouwen en zestien mannen tussen de 36 en 64 jaar.

OOST-SOUBURG - Een groep jongeren heeft in de nacht van dinsdag op woensdag fietsen opgehangen aan de reling van een brug op de Bluesroute in de Mortiere. Het gaat om acht fietsen die afkomstig zijn uit de wijk Dauwendaele, meldt het politieteam Walcheren op haar Facebookpagina.  

TERNEUZEN - Ziekenhuis ZorgSaam wil de komende jaren zo'n achthonderd personeelsleden uit Vlaanderen aannemen. Het personeelstekort in de zorg neemt toe. ZorgSaam kijkt nadrukkelijk over de grens. "Dat is gewoon nodig", aldus directeur René Smit.

KRABBENDIJKE - Wie aan de Oosterschelde denkt, zal eerder aan mosselen en oesters denken dan aan ham of spek. Toch gebruikt Rob van Velzen uit Krabbendijke het zilte water voor zijn vleeswaren. De oud-slager ontwikkelt producten met Oosterscheldewater die in heel Nederland worden verkocht.

OOST-SOUBURG - De Belgische kernreactor Doel 3 is dinsdagavond stilgevallen. De kernreactor, net over de grens met Zeeuws-Vlaanderen, viel uit wegens problemen met  een stoomklep in het niet-nucleaire gedeelte van de reactor. 

VLISSINGEN - De voormalige lasloods in Vlissingen is door de gemeente verkocht aan het bedrijf Poort bv. De nieuwe eigenaar wil het pand op termijn gaan verhuren, maar de prioriteit ligt nu eerst bij het renoveren van het pand. 

OOST-SOUBURG -  Wandelaars kunnen voorlopig niet meer over de loopbrug over de waterkering in de haven van Tholen.  Er waren teveel storingen en daarom heeft de gemeente besloten de brug buiten werking te stellen. 

MIDDELBURG - Een kwart van de Zeeuwse jongeren die de provincie heeft verlaten voor studie of werk, keert terug. Het liefst gaan ze weer wonen in de wijk waar ze zijn opgegroeid. Dat blijkt uit onderzoek van het ZB Planbureau onder de Zeeuwse jeugd. 

MIDDELBURG - De gevangenen maken vandaag plaats op de werkzalen voor medewerkers van Torentijd. Die willen zo een beter beeld krijgen van het werk van de gedetineerden en kijken waar ze tegenaan lopen.