- advertentie -

Aankomst Laura Dekker is wereldnieuws

Aankomst Laura Dekker is wereldnieuws

RIJSWIJK (ANP) - De aankomst van Laura Dekker zaterdag (rond 20.00 uur Nederlandse tijd) op Sint Maarten is wereldnieuws. Buitenlandse media schrijven uitvoerig over de 16-jarige, beter bekend als het zeilmeisje. Ze kreeg ruim driehonderd verzoeken voor een interview.

Niet alleen haar reis, maar vooral ook haar gevecht met de Raad voor de Kinderbescherming worden uitvoerig beschreven.


Historisch

Zo schrijft de BBC dat Laura niet wordt achtervolgd door nachtmerries over piraten en koraalriffen, maar over haar ervaringen met de Nederlandse autoriteiten. CNN noemt haar reis historisch en controversieel. Ook de Duitse krant Bild schrijft dat Laura gewonnen heeft van golven, wind en deining. ,,En van iedereen die niet in haar wilde geloven.''


Jongste solozeiler

De Australische krant Herald Sun benadrukt dat Laura onderweg diverse malen stopte, waar Jessica Watson in een keer door zeilde. Laura brak het record van jongste solozeiler rond de wereld, dat eerst in handen was van de Australische Watson.


Nieuw-Zeeland

In de Nieuws-Zeelandse kranten wordt stilgestaan bij de vlag in de mast van Laura's zeilboot: niet de Nederlandse driekleur maar het zuiderkruis van de Nieuw-Zeelandse vlag. Laura werd geboren voor de kust van Nieuw-Zeeland en heeft aangekondigd daar naartoe te willen verhuizen.


Guinness Book

Hoewel Laura Dekker haar zeiltocht succesvol afrondde, zal haar prestatie het Guinness Book of records niet halen. De samenstellers willen dit soort recordpogingen door minderjarigen niet aanmoedigen.

laatste keer aangepast:
ma 23-01-2012, 09:48


delen:
Aankomst Laura Dekker is wereldnieuws

Reacties

Laura Dekker, snel naar Nieuw Zeeland en nooit meer terugkomen.

Ze heeft het goed gedaan, ze is wijs genoeg dan de gemiddelde kinderen hier in het land, maar als ik zoiets ga doen, zie je geen camara`s....en word ik ook zo beschermd?

Laura, van harte gefeliciteerd.

Ik denk dat je net als topsporters zeker een lintje krijgt van de Koningin.

Je hebt meer geleerd door deze geweldige prestatie te leveren dan je ooit op welke school dan ook had kunnen leren. Nogmaals topprestatie. Al dat gezever over leerplicht daar is weinig van te merken in Nederland. Ik denk dat mensen zich niet realiseren wat er bij jouw prestatie komt kijken, daar kan geen enkele school tegenop !!!!

Als wij als Nederlanders en zeker als Zeeuwen jou dit succes niet gunnen kunnen we Michiel de Ruyter ook wel van de boulevard in Vlissingen halen want die kwam toen hij ging varen ook nog erg jong.

Geen waardering hier? Hou dan de vlag van Nieuw-Zeeland in top want waarschijnlijkheid kunnen ze jou geweldige prestatie daar wel erg waarderen.

Het valt me wel op dat de meeste domme/jaloerse en zenuwachtige reacties die hier gegeven worden van vrouwen vandaan komen...................................................
Ik vind dat dat meisje iets ongelooflijks in haar mars heeft, t'zou mijn dochter mogen zijn!!!!!!!!!!!!

Typisch westers om iemand die iets "kan" zwart te maken en nooit eens het positieve te benoemen. Regels (leerplicht) zijn om te leren. Aan die voorwaarde is ruim voldaan.

Tja..geen jaloezie, maar ze had gewoon naar school gemoeten net als onze kinderen! Waarom is er dan een leerplicht. Moeten wij eens proberen onze kinderen van school te houden, kijken wat er dan gebeurt.

Laura, fantastisch dat je de moed en kennis en het lef hebt gehad om dit te presteren. 95% van de Nederlanders zou het niet aangedurfd hebben en jij wel. Prestatie meid. Bovendien heb je online via de satelliet je huiswerk gemaakt, dus over spijbelen kunnen ze niet klagen. Al die bekrompen mensen. Het ga je goed in Nieuw-Zeeland, een prima keus. Weg van Nederland, een wens van ons allen. Houzee meid.

Laura van harte gefeliciteerd, een topprestatie en nu eens kijken of Nederland en Zeeland trots op je zijn.

Een voetbalelftal of andere sporters die een gouden plak etc. winnen krijgen een lintje van de Koningin dus ik verwacht zeker dat jij dat ook zo snel mogelijk gaat krijgen.
Zo niet is er maar 1 advies, hou de vlag van Nieuw-Zeeland in top en lekker emigreren maar een land waar prestaties wellicht nog wel worden gewaardeerd.

Als ze jou niet waarderen hier in Zeeland kunnen we Michieltje ook wel van de boulevard halen in Vlissingen want die is ook als snotjongen begonnen met varen.

Beste Gifwolk,

Volgens mij was er in de tijd van "Michieltje" nog geen leerplicht, dus gaat deze vergelijking mank.

Een uitstekende prestatie geleverd, maar dat wil nog niet zeggen dat het niet belachelijk is. Ze had gewoon naar school gemoeten net als ieder ander kind. Jammer dat de media er zoveel aandacht aan schenkt want dat is de hele bedoeling! Wel toppie dat het Guinness Book er geen aantekening van maakt, zo hoort het.

Als je mijn dochter geweest zou zijn, zou ik ook geprotesteerd hebben voor je wegging, want er schuilen zoveel gevaren op zee, zeker voor een jong meisje. Je hebt wel bewezen dat jij die gevaren aan durfde en dat vind ik heel moedig van je. Gelukkig is alles goed afgelopen en daarom wil ik jou van harte feliciteren met je behaald succes. Je hebt alle eenzamen dagen ook goed doorstaan, mijn petje af hoor voor zo'n jonge meid. De meisjes van jouw leeftijd met pubergedrag zouden eens naar jou moeten kijken, want zo kan het ook. Petje af hoor.

Ere aan de Zeeuwen, Luctor et Emergo! Laura, Gefeliciteerd!

Wij hebben een dochter die leert, op de universiteit. Laura moet haar school afmaken, zoals ieder kind. Ons kind zit niet hele dagen op de computer, zuipt zichzelf niet lazerus en heeft respect voor ons.

Top Laura! Ik ben trots. Gefeliciteerd.

Tegenwoordig kan je niet eens je eigen mening hebben zonder dat het woord jaloezie je om de oren wordt geslagen. Misschien zijn er ook gewoon mensen die leerplicht wél belangrijk vinden.

Gefeliciteerd Laura, wat een prestatie! Je hebt je droom waargemaakt, ga zo door en blijf altijd dromen. Nederland mag trots zijn op je. Van een heerlijke doortastende puber die vertrok uit Nederland, kom je als jonge vrouw terug. Aan alle mensen die al 2 jaar met kritiek op deze geweldige prestatie zitten te hakken: zit uw kind de hele dag met zijn/haar neus achter de computer dingen te doen waar u door uw "drukke bestaan" geen weet van heeft, zuipt hij/zij zich elk weekend lam, zijn ze respectloos tegen u en de maatschappij? Ja? Of heeft uw kind ook laten zien dat hij/zij een verstandig jong mens is in een kritische wereld? Nee? Aha....dan moet u zwijgen. deze jongedame heeft laten zien dat er nog jeugd bestaat met een plan, met een doel en heeft het zo goed uitgevoerd. Weloverwogen, goed doordacht en uitgewerkt. Laura Dekker, IK ben trots op je. Je bent een voorbeeld voor velen, jong en oud!

Inderdaad knap gedaan hoor en deze belevenis pakt niemand je meer af. Gefeliciteerd.

Ik vindt het een verwaand nest.
En dat is GEEN jaloezie

Ja Laura GEFELICITEERD top dat je gedaan hebt , wat je wou.
Idd , als alle jongeren die zijn onspoord dat ook zouden doen , weten ze bij terugkeer wel wat het leven inhoud.
Ik ben trots, dat dit meisje dit heeft kunnen doen!!!!!1
Mevr Lamper.

solo met luxe zeiljacht van paps en met dank aan sponsoren en een begeleidingsteam...
Zo, en dan nu weer netjes naar school zoals je leeftijdgenootjes dit ook moeten..

Helemaal mee eens!!!

Ook al zo n verwent kind Snap niet hoe ze haar ouders in haar macht kan hebben.
Heeft ze zoveel invloed op haar ouders.Lijkt de dochter van mijn vent wel heef ook zoveel invloed op hem.
Doen wat zei zegt! En ze doen het ook nog.
Maar oke ook een zeeuw

Knap gedaan, gefeliciteerd!

Een geweldige prestatie van Laura! Jammer dat half Nederland hier zo negatief over doet. Ze is haar droom achterna gegaan en heeft deze, tegen alle verwachtingen van pessimisten en grijze critici in, verwezenlijkt! Over alle scholieren van 14, 15, 16 jaar die de criminaliteit ingaan en niet naar school gaan maken wij ons schijnbaar minder zorgen! Gefeliciteerd Laura!

Leuk voor dr dat t allemaal is goed gegaan, maar toch vind ik t schandalig!! normaal heeft ieder kind tot zeker 17/18 leerplicht en als ze er niet zijn krijg je n boete van de gemeente pfff en zij krijgt t dan dit voor elkaar.Vind dat echt niet normaal! zo zie je maar weer mensen met geld "de bobo's" hebben t voor t zeggen!

domme bekompe zeeuwen,met nee stemmen, allemaal kif dat ze zelf geen dochter hebben die wat kan presteren

Er zit wel degelijk een verschil tussen een spijbelende 16-jarige die zich met medeweten van haar ouders inlaat met loverboys, drugs en andere criminaliteit. Dit is een prestatie van wereldformaat en een voorbeeld hoe volwassen zij is voor een 16-jarige. Juist de mediahype rondom de leerplicht heeft deze opgeblazen exposure opgeleverd. Iedere Nederlander moest zich bemoeien met haar, terwijl veel van onze kinderen worden verwaarloosd en geen enkel doel in hun leven hebben. Eindelijk een "kind" dat weet wat ze wil en laat zien dat ze kan wat de meeste volwassenen niet kunnen. Succes, ze komt echt wel op haar pootjes terecht in Nieuw-Zeeland.

Ze kan weten wat ze wil, maar dan vind ik dat ze daarmee moet wachten (net als iedereen hier in Nederland) tot ze 18 is. Nu is er onderscheid gemaakt en ik dacht dat men hier in Nederland, zeker als het gaat om kinderen, niet zo was!

er zijn altijd mensen die in de belangstelling willen staan. ze had eerst haar school af moeten maken en dan gaan. het is gewoon een compleet circus geweest. belachelijk