- advertentie -

Faillissement komt hard aan bij personeel

Faillissement komt hard aan bij personeel

VLISSINGEN-OOST - Het faillissement bij aluminiumfabriek Zalco is bij de meeste werknemers hard aangekomen. Het bedrijf zat al langer in de financiële problemen, maar toch kwam het ontslag onverwacht voor het personeel. Bij het bedrijf werken 620 mensen waarvan 480 in vaste dienst.

Dinsdagmiddag vroeg moederbedrijf Klesch het faillissement aan voor de vestiging in Vlissingen-Oost. Rond 15.15 uur moest de ondernemingsraad en het leidinggevend personeel bij elkaar komen.

Personeel
Van de directeur kregen zij het te horen dat het bedrijf failliet was. Tegen 16.00 uur werd het personeel ingelicht. Voorlopig wordt er bij Zalco gewoon doorgewerkt.

laatste keer aangepast:
wo 14-12-2011, 20:47


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Faillissement komt hard aan bij personeel

OR over faillissement Zalco

zalcomedewerker1

Reacties

Doorwerken of niet....Zo lang je geen ontslag hebt gehad ben je verplicht door te werken, tot een bepaalde max periode. Doe je dit niet dan breng je, je ww in gevaar. Je bent dan nl niet ontslagen maar gestopt met werken. Dus denk ik niet dat het met ergens intrappen te maken maar met de wet. UWV site eens goed lezen en Google....weet je het antwoord op door werken of niet.

Laten we hopen op een doorstart en dat er toch nog een inversteerder heil in ziet. Vandaar dat we gewoon doorgaan tot de knop echt omgezet wordt! Het zou echt zonde zijn!

Heb hetzelfde meegemaakt bij een faillissement. De curator had gezegd: 'doorwerken is goed voor ons allemaal'. Vergeet het maar, nooit iets van gemerkt. Alleen goed voor de zakken van de curatoren. Heb er nog steeds spijt van dat ik daar destijds ingetrapt ben. Sterke voor jullie, ik hoop dat jullie snel een andere job vinden.

Mike, zo is het wel.

Hoelang moeten we nog doorwerken in dit zinkend schip? Wij zijn vanmiddag ingelicht door onze leidinggevende en weten eigenlijk niet of we nog door moeten werken of doen we het rustiger aan? Ik weet het niet hoe het straks verder moet. Ben bang dat Klesch mijn hypotheek niet zal overnemen. Happy 2012 voor iedereen.

Nounou Mike, via welke media laat jij je informeren????

Ronduit schandalig,dat zoveel mensen door wanbeleid nu op straat komen te staan. Helaas is dit de trend van tegenwoordig, met hulp van de gecreëerde crisis je eigen zakken vullen.

Alle medewerkers van Zalco; heel veel sterkte !!!!!

Nu gaan ze gewoon doorwerken maar krijg je dan ook uitbetaald?? Er word toch beslag gelegd bij een faillissement?

Het is een trieste zaak, maar we gaan door tot we niet meer mogen