- advertentie -

Hoofdkantoor ROC Zeeland naar Terneuzen

Hoofdkantoor ROC Zeeland naar Terneuzen

TERNEUZEN - Het hoofdkantoor van het ROC Zeeland vestigt zich definitief in Terneuzen. Doordat de financiering rond is, komt er een einde aan het maandenlange getouwtrek tussen Middelburg en Terneuzen om het kantoorpersoneel te huisvesten.


Door bezuinigingsplannen van het ministerie van Onderwijs om enkele opleidingen te verkorten naar drie jaar, komt er op de ROC's in Goes, Middelburg, Vlissingen en Terneuzen ruimte vrij. Door een efficiëntere verdeling kan het hoofdkantoor zich in zijn geheel vestigen in Terneuzen.

Besparing
Het ROC kan op deze manier een miljoen euro besparen op de verhuizing van de ondersteunende diensten. De kosten komen nu uit op een totaalbedrag van zo'n 2,7 miljoen euro.

Binnenhalen
Zeeuws-Vlaamse bedrijven, instellingen en de gemeente Terneuzen hebben de afgelopen maanden flink ingezet om de school binnen te halen. Volgens Marijn Nelen, lid van het College van Bestuur van het ROC, hebben deze partijen al een miljoen euro toegezegd voor de verhuizing. De provincie Zeeland geeft een half miljoen subsidie. Het resterende bedrag komt voor rekening van het ROC en de gemeente Terneuzen.

laatste keer aangepast:
ma 16-01-2012, 11:35


delen:
luister fragment: 

Cees Liefting over het Hoofdkantoor ROC Zeeland

Hoofdkantoor ROC Zeeland naar Terneuzen

Hoofdkantoor ROC Zeeland naar Terneuzen

Reacties

Een miljoen om een kantoor te verhuizen? Sorry hoor, we praten hier toch over een archief en kantoormeubelen of moet er weer iets gebouwd worden daar, om een ander pand weer leeg te laten staan? Net zoals de oude kredietbank in Vlissingen en Lete in Middelburg straks.

Voor de mensen die het film verslag bekijken: hierin wordt het ROC Zeeland gebouw in ZEP Mortiere getoond, waar een aantal ROC opleidingen gehuisvest zijn. Wel een mooi gebouw... maar dit is niet de locatie van het hoofdkantoor van het ROC Zeeland. Deze staat een paar honderd meter verderop! Wat mij betreft een misser in de reportage.

Ja, snap er niets van. Moeten we bezuinigen dan moet kennelijk voor een hoop extra geld, in een piepkleine provincie als Zeeland, een vestiging van, in dit geval van het ROC, 50 kilometer verder. Om ze daar leefbaar te houden, kennelijk weer een soort ziekenhuisdiscussie; als wij het maar hebben en de rest, dat dus. Hoezo crisis... in Den Haag noemen ze dat de "Zeeuwse Ziekte". Iedere regio/gemeente voor zichzelf en niemand voor Zeeland. Denk eens 50 jaar verder!