- advertentie -

'Kans op doorstart smelterij Zalco minimaal'

'Kans op doorstart smelterij Zalco minimaal'

VLISSINGEN-OOST - De kans dat de smelterij van het failliete aluminiumbedrijf Zalco in Vlissingen-Oost nog een doorstart maakt is minimaal. Dat valt op te maken uit een mededeling van de curatoren die de failliete boedel van Zalco moeten afwikkelen.

Volgens de curatoren is met name de hoge energieprijs het struikelblok om de smelterij weer in bedrijf te nemen, want juist de energieprijs deed de smelterij de das om.

Afspraken
Er zijn wel kansen op een doorstart van de gieterij en de anodefabriek, als zelfstandige onderdelen. Maar daarover moeten met belanghebbenden en gegadigden nog wel afspraken worden gemaakt. Half februari is daarover meer duidelijkheid te verwachten.


Een volledig overzicht van alle berichtgeving over de zaak vindt u in het dossier Faillissement Zalco.

laatste keer aangepast:
do 01-03-2012, 15:36


regio:
Walcheren
delen:
Fabriek Zalco
Javascript is required to view this map.

Reacties

Door politieke spelletjes is zover gebracht dat we voor de winsten van de aandeelhouders nu moeten bloeden. De arbeider is de klos, de witte boorden trekken weer aan het langste eind. We moeten ze allen de Schelde in stompen. Het gaat niet meer om het product, alleen nog maar rendement dat telt. Wat moet je als eerlijke handwerksman in deze rotmaatschappij?

Het erge is dat Borssele de energie rechtstreeks aan Duitsland verkoopt en Nederland kan het voor veel meer geld terugkopen.

Maar ja, het is geen delta waar de stroom van afgenomen werd. Ik dacht dat het van Duitsland afkomstig was, maar er zijn zoveel tegenspraken. Maar zoals ik begreep was het een Duits bedrijf in Nederlandse handen die de electra leverde.

Misschien ben ik een leek op dat gebied, maar wordt het niet tijd dat de Delta ook eens water bij de wijn gaat doen? Misschien kunnen er dan nog mensen aan de slag blijven. Delta heeft zolang Pechiney-en nu Zalco bestaat, genoeg verdient aan dit bedrijf.

Helemaal mee eens