- advertentie -

Militaire oefeningen in en rond Vlissingen

Militaire oefeningen in en rond Vlissingen

VLISSINGEN - Komende dagen vinden in en rond de gemeente Vlissingen oefeningen plaats van Defensie. Dit weekend oefent de Nationale Reserve in de buurt van Ritthem. Het Korps Mariniers oefent maandag bij Dishoek en dinsdag bij de marinekazerne. Bij die oefening op dinsdag wordt geschoten met losse flodders.

De Nationale Reserve doet rondom de waterzuiveringsinstallatie Ritthem een bewakings- en beveiligingsoefening.


De oefening van het Korps Mariniers is de afsluiting van een kaderopleiding van ongeveer 70 personen. Deze eenheid zal met een landingsvaartuig aan de Buitenhaven aan wal worden gezet en vervolgens een militair object achter de marinekazerne aan de Oostelijke Bermweg aanvallen. Die oefening is niet toegankelijk voor belangstellenden. Er wordt bij geschoten met losse flodders.

laatste keer aangepast:
ma 03-10-2011, 07:22


regio:
Walcheren
delen:

Reacties

Niet zo vreemd dat ze dit vragen. In de praktij doen ze het ook. Petje af voor onze elite eenheid net als de commandos die met gevaar voor eigen leven in vreemde landen moeten opereren en daarbij voor hun eigen kostje moeten zorgen in uiters gevaarlijke gebieden

Ik kwam ze vanochtend tegen op strandje Ritthem. Wel een beetje vremd dan dat er aan de mensen op strand door de soldaten werd gevraagd of er schoten waren gehoord. Weer geschoten daar? En misschien om onrust te voorkomen de zaak in stilte controleren?

losse flodders;dit zijn hulzen gevuld met kruit uit..............en zonder kogel.Ze zijn zowel voor de schutter(subjectief)als het doel(object)ongevaarlijk.Lichamelijke verwondingen en de dood treden hierdoor niet op.......................precies:dit zijn dus eigenlijk klappertjes in een geweer.Onverstandig bij afvuren van deze losse flodders is,om ze in de directe omgeving van je oor af te knallen.,maar dit.................

Dan was er vorige week vrijdagavond zeker een ploeg te vroeg aanwezig bij Ritthem.

Weten jullie zeker dat het een oefening is? Ook mariniers moeten verkennen en komen nu kijken of ze wel gewenst zijn? Ontvang ze met open armen gezien het belabberde salarispeil bij de krijgsmacht mag de gemeente dan ook rats, kuch en bonen uitdelen!