- advertentie -

Plan: getijcentrale in Brouwersdam

Plan: getijcentrale in Brouwersdam

BRUINISSE - Een onderzoekscommissie presenteert woensdagmiddag een rapport over de mogelijkheid van een opening in de Brouwersdam, gecombineerd met een getijdencentrale. De centrale zou stroom kunnen opwekken voor vele tienduizenden huishoudens.

In 1971 werd de bouw van de Brouwersdam afgerond en werd het meer daardoor afgesloten van de Noordzee. Sinds die tijd is er ook geen getij meer, hetgeen geleid heeft tot een tekort aan zuurstof in het water.


Rapport

De onderzoekscommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van het rijk, de gemeente, provincie en waterschappen, heeft twee jaar aan het rapport gewerkt.

laatste keer aangepast:
wo 19-10-2011, 15:54


delen:
grevelingenmeer

Reacties

Het betekent wel dat er getijde komt in de Grevelingen. Wie gaat de aanpassing betalen aan alle vaste steigers op de Grevelingen, dit moeten allemaal drijvende steigers worden. Dat daar een sluis in moet komen o.k. maar laat dat wel betalen door de gebruikers.

De dam aan de Grevelingen is de Brouwersdam!

De logica ontgaat mij een beetje. Als het over de Brouwersdam gaat, ga je dat toch niet behandelen op de Grevelingendam?

Denk denk dat het hele dure stroom wordt. Alle havens aan de Grevelingen moet worden aangepast aan (1 meter?) getij. Wie gaat dat betalen?

Ik hoop dat alles goed wordt overdacht hiermee bedoel ik met name dat er rekening gehouden wordt met de vissen en zeehonden die er zwemmen

Goed initiatief. Waar wordt dit rapport gepresenteerd en gepubliceerd?

(Redactie: in Restaurant Grevelingen, Bruinisse)