- advertentie -

Raffinaderij start eigen maatschappelijke fonds

Raffinaderij start eigen maatschappelijke fonds

NIEUWDORP - Zeeland Refinery, tot voor kort Total Raffinaderij Nederland, stopt in vijf jaar tijd 800.000 euro in de ondersteuning van sociale, culturele en educatieve projecten in de gemeente Borsele en de rest van Zeeland. Dat maakte het bedrijf zaterdag bekend tijdens de open dag.

Het bedrijf heeft een speciaal fonds opgericht met de naam Stichting Zeeland Refinery. De Zeeuwse raffinaderij wil met het fonds haar maatschappelijke betrokkenheid benadrukken, net als dat moet blijken uit de nieuwe naam.


Tijdens de open dag, zaterdag, maakte burgemeester Jaap Gelok van de gemeente Borsele al een aantal projecten bekend die geld krijgen uit het fonds. Het gaat om 45.000 euro voor de sportzaalinventaris van de nieuwe school in Ovezande en bijna 29.000 euro voor een energiebesparingsproject voor 10 dorpshuizen in de gemeente Borsele.

Gemeente Borsele zal de komende jaren nauw betrokken worden bij de selectie van projecten die de rest van de 800.000 euro krijgen. Tegen het einde van de 5 jaar, bekijkt de raffinaderij of het fonds opnieuw gevuld wordt.


De open dag van Zeeland, Refinery trok zaterdag ruim 800 bezoekers die onder meer een rondrit maakten op het terrein van Zeeland Refinery, voorheen Total, in Nieuwdorp.


laatste keer aangepast:
ma 03-10-2011, 07:22


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

ITEM6 Zeeland Refinery fonds LANG

Javascript is required to view this map.

Reacties

Hallo,
Ik ga in 2012 de tour for life fietsen voor het goede doel, namelijk artsen zonder grenzen. De tour for life is een recreatieve en intensieve fietstocht van 1300 km die start in Italie en eindigt in Nederland. De website is www.tourforlife.nl. Voor artsen zonder grenzen ben ik op zoek naar sponsors, die mij en mijn team willen steunen. Wie heeft er goede ideeen, wie wil mij en mijn team steunen? Mail naar deguchten@zeelandnet.nl
Met vriendelijke groet,
Peter de Guchteneire