- advertentie -

Southparkfestival in Middelburg wil groeien

Southparkfestival in Middelburg wil groeien

MIDDELBURG - Het Southpark festival in Middelburg wil uitgroeien tot een groots en volwaardig festival. Er is daarom dit jaar een groot afgebakend terrein met diverse podia en verdere activiteiten voor jong en oud. Niet iedereen is daar blij mee.

Organisator Sander Pellikaan wil meer publiek trekken. Daarom worden wat dingen uitgeprobeerd.

laatste keer aangepast:
do 25-08-2011, 16:13


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

ITEM-Southparkfestival wil groeien

southpark

Reacties

Vorig jaar lauw bier en dit jaar bier in limonadeglazen. Als echte festivalgangers hebben wij de glazen nog nooit zo klein gezien en waarom bij de ene bar wel bierglazen en bij de andere linonadeglazen? (die bierglazen waren maar tijdelijk) en dat voor 2 euro! Hebben jullie wat tegen bier?

De sfeer was leuk, het weer was goed maar die bewaking! Waarom die rare eisen? Wat trouwens bij de ene bewaker niet mocht, mocht bij de andere bewaker wel. Voorgaande jaren waren de bewakingsmensen veel kindvriendelijker. Mijn moeder werd aangepakt met haar handtas alsof ze een crimineel van 72 was (waarom) en dat gezeur met die camera's... En waar waren onze multiculturele hapjes? Ik denk niet dat wij een tweede pinkpop in de wijk willen. Leuk met al die oude bekenden op het veld, daar doe je het voor... We komen volgend jaar weer, want de sfeer is veel te gezellig en toppie. Dat zulke jong bestuur dat voor mekaar krijgt! Petje af jongens

Ik vond het een topfeest, was erg druk en gezellig. Ik begrijp dat er met zo'n kleine organisatie kiest voor de makkelijke weg van één aanspreekpunt voor het eten i.p.v. de vele vragen die er komen van de kraampjes. Ik zelf zou proberen daar iemand voor te krijgen om het weer terug te krijgen al die kraamjes.

Was echt een gemis door bijna iedereen. En anders toch proberen de prijzen naar beneden te krijgen want deze prijzen waren echt te hoog voor zoiets. Ondanks alles vond ik het knap wat er allemaal weer stond en dat er nog steeds mensen zijn die voor niks zoveel tijd willen besteden met de spullen opbouwen en afbreken. Terwijl ze een groot gedeelte van het festival niet meemaken omdat ze bek af zijn of dat ze dingen moeten doen (ken iemand die daar hielp). Hoop dat het lukt dat jullie volgend jaar weer de moeite willen nemen om het voor elkaar te krijgen dat we weer kunnen genieten.

Wie niet horen wil...

Ik snap het wel. Het festival wordt geheel belangenloos georganiseerd, en als je ziet voor hoeveel geld er op het terein stond dan snap je ook dat het geld ergens vandaan moet komen. Als alle mensen hun eigen eten en drinken meenemen naar een toch al gratis festival, hoe moet er dan wat omgezet worden zodat ze alles kunnen bekostigen?

Tuurlijk ben ik het helemaal met je eens, maar zoals ik al in meerdere reacties terug las... het muli-culti gevoel verdween hierdoor volledig... Ik vind dat het South Park-festival weer beter terug kan gaan naar haar roots, een afspiegeling van de samenleving, zeer zeker in de versnaperingen. Alhoewel de professionaliteit van de aanwezige tenten top was, had ik liever een broodje kebab of een bara gehad dan een broodje hamburger. Aan de andere kant: aldoende leert men... ( en ja van fouten kun je leren)!

Jammer, jammer ze weten het hier in Middeburg altijd wel weer te verzinnen en dus ook te verpesten. Vernieuwing is in dit geval van gisteren zeker geen verbetering. Multicultureel versta je dan ook multucultureele hapjes . ....Nou ja pfff friet zo duur en worst en hamburger en een of andere wrap tent. Weg gezelligheid van Surinaamse, Indonesische, Turkse, Marokaans hapjes. UUhhhh ik ben nog al een eter en hier verheugde ik mij ontzettend op maar helaas niks van dit alles. Bij binnenkomst moest ik me tas open doen en ik had een blikje bij me die er zo werd uitgetrokken, ook niet echt professioneel. Ik zei heyy laat dat even dat kan ik zelf ook wel. Als we het nu over een gevaarlijk iets hadden maar het ging om een blikje redbull. Maar goed het was dus andere jaren veel beter en naar mij idee veel gezelliger en dat zal dan toch komen dat het weinig multucultureel over kwam met het gemis aan die hapjes. Ach we zijn het zo langzamer hand wel gewend hoor hier in Middelburg flop na flop na flop.

Elk jaar bezoeken we Southpark en kijken we er ook echt naar uit,  vooral de buitenlandse hapjes in combinatie met de muziek en de sfeer is waar wij voor gaan. Tot mijn verbazing moest ik bij binnenkomst al door een soort poortje en werd mij gevraagd of ze in mijn tas mochten kijken. Daarin zat een peperkoek en mij werd verteld dat ik die of weg moest gooien of op moest eten. Ook mensen met kinderen die pakjes drinken voor hun kids meehadden moesten hun pakjes weggooien Belachelijk! Wij gingen met een lege maag om de buitenlandse gerechten te kunnen eten en wat treffen we aan: een pizaslize voor € 4,- of een frietje voor € 4,-!! echt te gek voor woorden. Je moet rijk zijn om je honger te stillen! De bands die gelijktijdig aan het spelen waren waren goed maar je moest dus wel van het ene podium naar het andere om ze allebei te kunnen meemaken. Nee wij hebben het onderling met de mensen gezellig gehad en gemaakt maar het culturele wijkfeest ( met de bijbehorende sfeer)zoals het in oorsprong bedoeld was volgens mij, was heeeeel ver te zoeken Jammer hoor

Het Southpark Festival was qua muziek goed, maar op het Multi-Culti eetgebied was het een zware teleurstelling! Geen overheerlijke Surinaamse of Indonesische gerechten te vinden. Alleen vieze vette worst, hamburgers en slappe patat. Ook was er een groot verschil tussen de twee dranktenten, bij de ene mini glaasjes bier en bij de andere normale, wel voor dezelfde prijs...vreemd! Een plasje plegen werd uiteindelijk een dure aangelegenheid, €0,50 voor het gebruik van een Dixie of een plastic pisbak is te duur! Voordat men gaat denken aan het groeien is het beter om eerst de vele kritieken te evalueren. Dit noemt men een leermomentje organisatie Southpark Festival.

Ben er niet bij geweest maar was op de markt in Middelburg waar het heel druk en gezellig was. Misschien een tip voor alle organisatoren om zulke festiviteiten niet op één dag te doen.

ik ben met de reacties hierboven eens Ik heb zelf 4 kinderen dus als ik een zak friet zou kopen voor ze en voor mezelf dan zou ik gewoon 16 euro kwijt zijn en dat is gewoon te gek voor woorden. Zo hoog de prijzen waren

Dit is geen festival en dat gaat het ook nooit worden. De helft van de mensen is bejaard op het filmpje of is jonger dan 15.

Geef mij maar een festival wat goed beveiligd is, al deze culturen bij elkaar vraagt juist om toezicht. 4 euro voor een zak friet, is mogelijk maar dan verwacht ik minimaal wel Gerard Joling en kornuiten.

Als trouwe bezoeker wilde ik zeggen dat ik het heel jammer vind dat het multi culturele gevoel, wat zeker ook door het eten altijd was, gisteren een stuk minder was. Voor derest was het weer gezellig, maar deze opmerking heb ik van heel veel mensen gehoord, jammer.

Waar was het multi-culturele, vergeleken met de andere jaren waren er kraampjes met verschildende culturen die iets lekkers maakte. Maar nu moesten we het doen met friet en snacks en pizza, maar er is geen rekening gehouden met de mensen die geen varkensvlees eten, en de prijzen waren vreeselijk hoog. Ik vindt het ongeloofelijk dat je 4 euro moet betalen voor een zakje friet. Ook de wc´s waren smerig, ze werden niet schoongemaakt. Wat ik wel goed vond dat er bij de ingang gecontroleerd werd, maar dat je zelf geen eten en drinken meer mag meenemen is belachelijk. Je kan dit festival niet vergelijken met andere festivals Hier komen gezinnen met kinder uit de wijk en omstreken en als je dan geen boterham mag mee nemen voor je kinderen en je moet friet gaan kopen ben je snel weer weg want dat is niet te betalen. ik miste echt de kraampjes met al dat buitenlandse eten die de mensen uit de wijk hadden gemaakt. Ik hoop  dat het volgend jaar anders wordt geregeld, anders zijn er niet veel meer gezinnen die dan komen en dan is het geen festival voor de mensen uit de wijk terwijl dat wel altijd was. m.v.g. sonja

Ik ben van mening dat dit idee zowel aanhangers als tegenstanders zal hebben. Uiteraard zou het leuk zijn als er wat meer grotere namen acte de presence zouden geven op het festival, anderzijds is het festival vanaf het begin juist voor de wijk Middelburg-Zuid ( een wijk waar over het algemeen veel sociale minima wonen ) een verademing. Laagdrempelig en dus aantrekkelijk. Oke de bezoekersaantallen zijn, mijn inziens, enigszins tegenvallend te noemen als je het vergelijkt met andere festivals en ik snap dan ook dat de organisatie uitkijkt naar ideeen om dit aantal te doen stijgen. Maar wordt op deze manier het doel niet wat voorbij gestreefd. Dit jaar werd er dan wel meer festival-aanbod mbt de horeca-aanwezigheid geboden (daarvoor alleen al een dikke plus! ), maar als er bij de ingang, na inspectie van tassen, al wordt gezegd dat eigen eten & drinken niet het terrein op mag :-(. Om vervolgens tegen prijzen van een simpel zakje friet voor vier munten ( = 4 euro ) aan te lopen met in je kielzog een aantal kinderen. Tikt als minima toch aardig aan!

Nee, niemand is er blij mee,  zolang het maar niet voor hun eigen deur is. overal is er gebouwd, en dan heeft men een probleem.maar mensen met honden die zijn er vast niet blij en eigen luidruchtige kids gehad hebben.

Teleurgesteld! Jarenlang met plezier dit festival bezocht en vandaag mag ik het terrein niet op omdat ik een fotocamera bij me heb........ En als er nu "wereldsterren" komen zou ik dat nog kunnen begrijpen, maar ik kan me niet voorstellen dat de amateurbandjes die hier spelen bezwaar hebben tegen wat publiciteit via een fatsoenlijke foto op Zeelandnet foto of mijn Picasa album. Zo maken jullie een gezellig wijkfeest kapot. De bezoekersaantallen zeggen genoeg, weg met dat "professionele" beveiligingen gedoe en gewoon weer terug naar een gezellig Southpark aub. Rob