- advertentie -

Zwemmer gewond na ongelukkige duik in zee

Zwemmer gewond na ongelukkige duik in zee

WESTENSCHOUWEN - Een Duitse toerist is donderdagmiddag door hulpdiensten uit de zee bij Westenschouwen gehaald. De man had nekklachten na een ongelukkige duik in het water.


Voor de hulp aan de toerist zijn de KNRM en de reddingsbrigade ingeschakeld omdat het opkomende water de hulpverlening van de brandweer en ambulance vanaf het strand onmogelijk maakte.

Via de reddingboot De Koopmansdank is het slachtoffer meegenomen naar de thuishaven op Neeltje Jans, waar een ambulance klaar stond voor verder vervoer naar het ziekenhuis.

laatste keer aangepast:
vr 02-09-2011, 12:34


delen:

Reacties

De toerist heeft ergens rond 15:00u die ongelukkige duik gemaakt. Gewoon net op een halve meter diepte kwam hij verkeerd terecht. Hoe ik dit weet? Ik ben er bij geweest toen hij uit zee kwam. Vervolgens heb ik de reddingsbrigade Westerschouwen gebeld, geen gehoor. De jongeman is vervolgens op het strand gaan liggen met last van zijn nek en pijn in het hoofd, maar het ging op dat moment redelijk. Waarschijnlijk is het een uurtje daarna mis gegaan, toen lag ik zelf een kilometer verderop op het strand. Het water was toen al hoger. Twee rare dingen: 1.het telefoonnummer van de reddingsbrigade geeft geen gehoor, werd ook niet doorverbonden! 2. de Duitse jongen riep meerdere malen "Hilfe!!", maar vreemd genoeg reageerde niemand daar op, Zelf liep ik bijna 100 meter verderop het strand op (overgang 5) en hoorde het. Een reactie van de ongeveer 10 mensen die er maar 30-40 meter vandaan stonden bleef achterwege. Vandaar dat ik er toch maar heen ben gelopen. Triest! Hopelijk gaat het die jongen beter en kan hij met zijn kinderen volgend jaar weer genieten van het strand en de zee.

Hoe dom kun je zijn om in de zee te willen duiken> Kun je zelf toch ook wel bedenken dat dat niet gaat!