- advertentie -

KRABBENDIJKE - Bij een felle brand in verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke is zondag een dode gevallen. Er zijn vier gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén appartement in het verzorgingshuis is helemaal uitgebrand.

de stemming

zo 28-08-2016, 14:11

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Zondag derdeklasser HVV'24 heeft zich voor de volgende ronde van de districtsbeker geplaatst. De ploeg van Ralph Zegers was in de streekderby tegen STEEN met 0-2 te sterk.

ASSEN - Nancy van de Ven is tweede geworden op het wereldkampioenschap motocross. De Vlissingse won vandaag de tweede manche en sloot de GP in Assen af als tweede, naar haar vijfde plek bij de eerste race.

VOGELWAARDE - Pompoenen in alle soorten en maten te koop in Vogelwaarde! Het zijn er vele honderden. Yolanda Dek kweekt ze zelf en verkoopt ze voor het goede doel.

RILLAND - De brandweerkorpsen van Rilland en Krabbendijke zijn zaterdagmiddag lang bezig gewest met het blussen van een brand op een schip van 9 meter. Het schip lag in het Schelde-Rijn-kanaal bij het viaduct van de Kreekrakweg.

ZIERIKZEE - Mosselen, mosselen en mosselen; de ingrediënten voor de Havendagen in Zierikzee. Maar naast deze Zeeuwse delicatesse was er op en rondom de Nieuwe Haven in Zierikzee tijdens deze 29ste editie meer te doen. 

KOEWACHT - De politie heeft bij het zwembad aan de Berlaersstraat een 36-jarige Belg aangehouden. Hij zou een 33-jarige man, ook uit België, mishandeld hebben.

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee 16-jarige jongens aangehouden na een mislukte overval op de McDonald's in Middelburg. Rond 2.30 uur werd een medewerker bedreigd met een wapen. 

AXEL - De politie heeft een man uit Terneuzen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op de Markt in Axel, in de nacht van zaterdag op zondag. 

HOEK - Hoek heeft op het eigen sportpark de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnengehaald. Tijdens de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld werd Ajax met 2-0 verslagen.

OOST-SOUBURG - Eersteklassers GOES en Kloetinge hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker. GOES won bij het al geplaatste MZC'11, Kloetinge had aan een punt tegen Roosendaal genoeg voor een plek in de volgende ronde.

MIDDELBURG - Ruben Martens uit Koewacht is de eerste winnaar geworden van de TOP Triatlon in Middelburg. De triatleet deed over de onderdelen zwemmen (500 meter), fietsen (20 km) en lopen (5 km) iets meer dan een uur. Martens (26) bleef Rens de Ridder uit Arnemuiden en Niels Koole (Zoutelande) voor.

WESTDORPE - Het is in Zeeland niet alleen warm, er mag sinds zaterdagmiddag gesproken worden van een hittegolf. In Westdorpe liep de temperatuur ook zaterdag op tot boven de dertig graden.

WESTERSCHELDETUNNEL - De Westerscheldetunnel richting Terneuzen is zaterdagmiddag even afgesloten geweest. In de westbuis stond een auto met pech die geborgen moest worden.

GOES - In de Willem Barentzstraat in Goes is vrijdagavond een man mishandeld. De man zegt te zijn aangevallen nadat hij door onbekende oorzaak met zijn fiets was gevallen.