VLISSINGEN - Een deel van de Boulevard Banckert in Vlissingen is begin donderdagavond afgezet. Reden daarvoor was een grote groep van zo'n 200 joden die hotel Arion verliet. De politie was aanwezig om toezicht te houden op de joden die feestvierden op de boulevard.

de stemming

do 05-03-2015, 14:41

AMSTERDAM - De Zeeuwse documentaire "Racoon: Blue Days, Song Days" is donderdag in de Melkweg in Amsterdam in première gegaan. De uit Bruinisse afkomstige Erik de Bruyn heeft de documentaire geregisseerd.

TERNEUZEN - De twee vrouwen die deze week door de politie zijn aangehouden in verband met de schietpartij in de Iepenlaan op 16 december 2014, zijn donderdagmiddag in vrijheid gesteld. De vrouwen blijven wel verdachten in het onderzoek.

ZIERIKZEE - De politie heeft donderdagochtend een hennepkwekerij in de Wielingenstraat in Zierikzee opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip.

VLISSINGEN - De film over Michiel de Ruyter is in Vlissingen het meest bezocht van Nederland. Ruim 25.000 mensen zagen de film in de geboortestad van De Ruyter. Dat is vijfduizend bezoekers meer dan in Pathé De Kuip, de nummer twee in deze lijst.

HOEK - Gert-Jan van Leiden gaat HSV Hoek verlaten. De verdedigende middenvelder kiest voor een studie in Amsterdam en gaat in de hoofdstad op zoek naar een nieuwe club. Verdediger Thomas van den Houten blijft Hoek wel trouw.

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond in Middelburg een 24-jarige vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een valse aangifte te hebben gedaan.

OOST-SOUBURG - Als het aan een meerderheid van de Nederlanders ligt hoeft de Eerste Kamer niet te worden afgeschaft. Maar de meeste mensen die vinden dat de Senaat wèl kan worden afgeschaft, wonen in Zeeland. Dat blijkt uit een panelonderzoek van EenVandaag in samenwerking met de regionale omroepen.

OOST-SOUBURG - Tijdens extra controles op bellen tijdens het rijden heeft de politie de afgelopen twee maanden 300 boetes uitgedeeld en 40 mensen gewaarschuwd. Sinds begin dit jaar wordt extra gecontroleerd op afleiding in het verkeer. De smartphone is daarbij één van de grootste boosdoeners. 5 tot 25% van alle verkeersslachtoffers valt door afleidingen in het verkeer.

WESTDORPE - Wist je dat Yara in Sluiskil iedere seconde 143 kilo producten voorbrengt, oftewel het gewicht van twee volwassen mannen? En dat kunstmest belangrijk is om de groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien?

WESTDORPE - Op de Axelse Vlakte bij Westdorpe is donderdagmiddag officieel het startsein gegevens voor de bouw van de nieuwe kunstmestfabriek Plantacote en het bijbehorende op- en overslagbedrijf Vlaeynatie. Beide bedrijven leveren de regio samen zo'n vijftig banen op.

THOLEN - Na ruim 29 jaar valt in april het doek voor de Stichting Uit op Tholen. Een dalend aantal bezoekers en teruglopende inkomsten zorgen ervoor dat de stichting het hoofd niet langer boven water kan houden.

ZIERIKZEE - Vanaf woensdagavond zijn in Zierikzee zeker vijftig auto's bekrast. Mogelijk zijn honderd voertuigen het doelwit geworden. De politie kreeg donderdagmorgen de eerste meldingen binnen van eigenaren waarvan hun auto was vernield.

HEINKENSZAND - De omstreden rabbijn Eliezer Berland is samen met ongeveer 250 volgelingen neergestreken in recreatiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand. De 77-jarige rabbijn wordt in Israël verdacht van ontucht met jonge meisjes en mishandeling.

NIEUW NAMEN - Onder meer bietjes, kool en tomaten gaan de strijd aan met de Zeeuwse zilte grond. Het gaat om een proef, die donderdag begint, om te zien welke smaak de zoute bodem afgeeft aan groenten en kruiden.