- advertentie -

VLISSINGEN - Hartverwarmend. Dat vinden Karel en Lenie van der Linden van het voor hen georganiseerde benefietconcert in de Vlissingse Machinefabriek. Het echtpaar verloor in januari al hun kermisattracties en hun woonwagen bij een brand in hun loods.

de stemming

vr 12-02-2016, 14:01
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GRIJPSKERKE - De Protestantse gemeente in Grijpskerke verkoopt de Opstandingskerk. De gemeente beschikt sinds de kerkenfusie in 2000 over twee kerkgebouwen, waar om en om kerkdiensten worden gehouden. Zaterdag konden belangstellenden een kijkje nemen in de kerk.

OOSTKAPELLE - Twaalf Zeeuwse 'groene vrijwilligers' hebben een prijs gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze twaalf mensen hebben zich vrijwillig ingezet voor natuur- en cultuurbehoud.

VLISSINGEN - Bob Götz (19) wil komende zomer naar het EK rolstoelhockey, maar zijn speciale sportrolstoel is aan vervanging toe. Een nieuwe kost rond de 15.000 euro. Geld dat voorheen voor een deel werd vergoed, maar nu niet meer. Daarom komt hij nu in actie.

HEINKENSZAND - De politie heeft vrijdag op de A58 ter hoogte van Heinkenszand een automobilist staande gehouden die al veertien jaar zonder rijbewijs rijdt. Dat meldt het Team Verkeer Zeeland-West Brabant op Twitter.

OOST-SOUBURG - Volkert van der Graaf heeft opnieuw de voorwaarden voor zijn vrijlating aangevochten. De uit Middelburg afkomstige moordenaar van Pim Fortuyn heeft volgens de Telegraaf een kort geding aangespannen tegen de psychologische en psychiatrische behandeling die hij verplicht moet ondergaan.

HEINKENSZAND - Omstanders hebben vrijdagmiddag in Heinkenszand een zestigjarige Belg uit de auto getrokken die met te veel drank op achter het stuur zat. De man bleek ruim vier keer meer te hebben gedronken dan toegestaan.

GOES - Twee vijftienjarige meisjes - uit Middelburg en Goes - zijn vrijdagavond aangehouden omdat zij een treinconducteur hadden beledigd en zich niet konden legitimeren. Daarnaast hebben zij bij hun aanhouding agenten geschopt en geslagen.

OOST-SOUBURG - Zeeland is de provincie waar wielrenners het snelst rijden. Het gerenommeerde dagblad Fiets heeft gekeken naar de gemiddelden op de online community Strava. In Zeeland is het gemiddelde als je alle ritten van 2015 bij elkaar optelt, 26 kilometer per uur. Bij de andere provincies ligt dit lager.

VLISSINGEN - De 2-jarige Lucy uit Vlissingen was ontroostbaar. Woensdag verloor ze haar knuffelkonijn achterop de fiets bij haar moeder. Ze huilde onafgebroken, vertelt moeder Veer Patist. Ondanks dat haar oproep 1.200 is gedeeld op Facebook, is het konijn nog steeds spoorloos. Veer heeft daarom een nieuwe knuffel gekocht. "En die houdt ze al twee dagen stevig vast."

MIDDELBURG - Jong muzikaal talent kan zich vanaf nu inschrijven voor Popsport. Het landelijke coachingsprogramma is bedoeld voor muzikanten tot twintig jaar die serieus in de muziek verder willen. In Zeeland wordt Popsport georganiseerd door ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

HEIKANT - Als er geen actie wordt ondernomen, kan de muntjak zich binnen vijf a tien jaar vestigen in Zeeuws-Vlaanderen. Dat zegt Alex Wieland van Stichting Zeeuws Landschap over het kleine hertje. Het exotische zoogdier is in Engeland een plaag. In Zeeuws-Vlaanderen zijn er al een paar gespot.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur wil dat de Raad van Commissarissen (RvC) eerst overlegt met de aandeelhouders mochten ze Delta-directeur Arnoud Kamerbeek willen ontslaan. Het provinciebestuur pleit daarvoor in een brief aan de RvC.

TERNEUZEN - De sloop van de verkrotte panden op de Kop van de Noordstraat in Terneuzen is vandaag begonnen. De vervallen panden staan al zo'n twintig jaar leeg.

MIDDELBURG - Een 25-jarige Vlissinger moet zes maanden de cel voor het neersteken van een man afgelopen zomer. Ook sloeg hij een ambulancebroeder en bedreigde hij personeel van de huisartsenpost (HAP) in Vlissingen.