- advertentie -

VLISSINGEN - Het Trainingscentrum aan de Buitenhaven van Vlissingen maakt sinds de verzelfstandiging in 2010 een sterke groei door. Zo kwamen er in 2010 10.000 cursisten en zijn dat er nu 15.000 per jaar. Ook de omzet van het trainingscentrum groeide in vier jaar met vijftig procent. Het bedrijf wil geen bedragen noemen uit concurrentieoverwegingen.

de stemming

wo 01-10-2014, 14:11

MIDDELBURG - De SP in Provinciale Staten heeft Ger van Unen uit Kloosterzande opnieuw aangewezen als lijsttrekker voor de verkiezingen voor Provinciale Staten volgend jaar. De kandidatencommissie onder leiding van Kees Slager heeft, na gesprekken met alle kandidaten, besloten Van Unen op nummer 1 te zetten.

MIDDELBURG - De ChristenUnie in Provinciale Staten moet op zoek naar een nieuwe partijleider. De huidige fractievoorzitter Paul Colijn heeft besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor de verkiezingen van maart 2015. Eerder al vertrok Arjan Beekman omdat hij wethouder werd in Middelburg.

OOST-SOUBURG - JudoGoes is voor de derde keer op rij verkozen tot leukste sportvereniging van Zeeland. Eind oktober is de landelijke verkiezing en neemt JudoGoes het onder meer op tegen voetbalclub SC Heerenveen en FC Almere. Iedere provincie dingt met één vereniging mee om de prijs.

VLISSINGEN - De artikel 12-status is geen ramp voor Vlissingen maar een oplossing. Dat vindt burgemeester Letty Demmers. De gemeenteraad vindt dat Vlissingen het ministerie van Binnenlandse Zaken om hulp moet vragen bij het oplossen van de financiële problemen van de gemeente. Vlissingen komt dan kort gezegd onder toezicht te staan van het Rijk.

AMSTERDAM - Het platform eerstewereldoorlog.nu is voortaan online. Het is een project van het centrum voor oorlogsdocumentatie NIOD, Huis Doorn en het Openluchtmuseum om de gemiddelde Nederlander meer kennis over de Eerste Wereldoorlog te geven.

OOST-SOUBURG - Gelovige Zeeuwen zijn verdeeld over de nieuwe vertaling van de Bijbel. Vanaf donderdag ligt de 'Bijbel in Gewone Taal' in de winkel. Vooral in streng christelijke kringen wordt deze vertaling niet gebruikt. Andere dominees twijfelen nog.

OOST-SOUBURG - De bijbel is nu ook beschikbaar in 'gewone taal'. Na zeven jaar werken, is er nu een bijbelversie die volgens de vertalers voor iedereen goed leesbaar is. De meest recente vertaling naar moderne taal wordt woensdagavond gepresenteerd door het Nederlands Bijbelgenootschap.

GOES - De gemeente Goes roept professionele kunstenaars op om met een ontwerp te komen voor een kunstwerk in 's-Heer Arendskerke. Het kunstwerk komt te staan bij de entree van het dorp aan de Arendstraat. Volgens de gemeente moet het een herkenningspunt worden.

TERNEUZEN - De drie verschillende Rabobanken in Zeeuws-Vlaanderen fuseren vandaag officieel tot Rabobank Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat om een juridische fusie, dat betekent dat de drie nu op papier één bank zijn. Over een paar maanden moet de fusie in de praktijk ook helemaal rond zijn.

TERNEUZEN - Freek de Jonge is er trots op dat zijn verhaal uit de bundel Zondig in Zeeland verfilmd wordt. De Terneuzense filmmaker Marnix Ruben gaat het verhaal 'De Overkant' volgend jaar verfilmen.

OOST-SOUBURG - In heel Nederland is vandaag de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema is 'Feest' en dat is niet voor niets. De Kinderboekenweek bestaat namelijk alweer 60 jaar.

AMSTERDAM - Slachtoffers van ernstige ongelukken moeten in een vroeg stadium worden onderzocht op psychische klachten. Volgens De Volkskrant pleiten traumaspecialisten van drie ziekenhuizen daarvoor.

KRUININGEN - Het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen krijgt zestig extra zonnepanelen op het dak. Nu liggen er al vijftig. Donderdag en vrijdag worden de nieuwe panelen gelegd en het dak ligt dan voor de helft vol. Ook op de gemeentelijke gymzaal in Krabbendijke komen zonnepanelen te liggen.

KAPELLE - De Cultuurraad Kapelle en zalencentrum De Vroone beginnen met jazzconcerten op zondag. De eerste is op 12 oktober, en het jazz-trio StarkLinnemann en de Amerikaanse jazz-zangeres Deborah J. Carter treden dan op.