- advertentie -

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een motorrijder die zondagmiddag bij een ongeluk op de Weizichtweg bij Nieuw- en Sint Joosland gewond raakte is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een 34-jarige man uit de gemeente Vlissingen.

de stemming

vr 12-09-2014, 15:41

WESTDORPE - Straatracers en toeschouwers hielden zich zondag netjes aan het samenscholingsverbod. De politie controleerde aan de Autrichehavenweg in Westdorpe, waar de afgelopen weken bijna iedere zondag straatraces plaatsvonden, maar kon niemand betrappen. Er zijn dan ook geen boetes uitgedeeld.

OOST-SOUBURG - In de hoofdklasse A van het zondagvoetbal pakte promovendus Vlissingen een punt in de uitwedstrijd tegen Magreb'90 uit Utrecht. Josimar Pattinama scoorde vijf minuten voor tijd de gelijkmaker: 1-1. Vlissingen staat gedeeld derde.

VLISSINGEN - Voor het eerst kon zaterdagavond het 'gewone' publiek Dorsvloer vol Confetti zien. Tijdens de zogenoemde spijkerbroekenpremière op filmfestival Film by the Sea in Vlissingen zat de zaal vol met Zeeuwen, sommigen van hen hadden ook gefigureerd in de film. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Zeeuwse Franca Treur.

MIDDELBURG - De politie heeft zondagmiddag in Middelburg een man van het dak gehaald van een restaurant aan Plein 1940. Bij de meldkamer kwam rond 15.30 uur de melding binnen dat iemand op de dakkoepel van dat restaurant stond in te trappen.

VLISIINGEN - De politie heeft op het Weyevlietplein in Vlissingen een 22-jarige man uit de gemeente Vlissingen aangehouden. Hij had verschillende soorten hard- en softdrugs op zak.

WESTKAPELLE - Discotheek De Hooizolder in Westkapelle is niet meer. Zaterdagnacht konden feestvierders voor de allerlaatste keer in de discotheek op stap. Het slotavondfeest lokte oude bekenden naar de discotheek toe.

MIDDELBURG - Elstar, Goudreinetten en stoofperen zelf van de bomen halen. Het kon zaterdag tijdens de fruitplukdag. Bij verschillende boomgaarden in de provincie kregen bezoekers uitleg over hoe het er aan toegaat op een fruitbedrijf.

OOST-SOUBURG - Topklasser Hoek leed vanmiddag een zware nederlaag. In Overijssel was HHC Hardenberg met 5-0 te sterk. In de hoofdklasse verloor Kloetinge op eigen veld van Zwaluwen. De ploeg van trainer Diederik Hiensch ging met 1-3 onderuit.

KLOETINGE - In de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal verloor Kloetinge op eigen veld met 1-3 van Zwaluwen uit Vlaardingen.

GOES - Op de A58 richting Vlissingen heeft zaterdag urenlang een file gestaan tussen knooppunt De Poel bij Goes en de afslag Heinkenszand. Dat komt door een combinatie van werkzaamheden, drukte op de weg door allerlei evenementen en een ongeluk.

ARNEMUIDEN - Bijna zestig vrouwen rijden zaterdag op een Harley-Davidson door Zeeland. Ze doen mee met het Ladies of Harley Weekend. Een recreatieve motorrit alleen voor vrouwen.

ZIERIKZEE - Beroepsvissers en sportduikers zijn zaterdag bij de Schelphoek de Oosterschelde ingegaan om zoveel mogelijk kreeften te verplaatsen. Ze zijn bang dat de kreeften de geplande storting van zogenoemde staalslakken niet zullen overleven.

BORSSELE - CDA-leider Sybrand Buma wil de discussie over kernenergie heropenen, vanwege de opgelopen spanningen tussen het Westen en Rusland. Buma denkt dat Nederland kernenergie nodig heeft om niet te afhankelijk te zijn van Russisch gas, zei hij vrijdagavond in Nieuwsuur.

MIDDELBURG - In de wijk Nieuw Middelburg in Middelburg is vanochtend een nieuw buurthuis geopend. Een initiatief van de bewoners zelf. De wijk met bijna duizend huishoudens onderging afgelopen jaren een grote renovatie.