- advertentie -

MIDDELBURG - De CDA-fractie in Provinciale Staten stelt vragen over een gemiste investering van een windmolenpoducent in de Zeeuwse haven. Omdat de investeerder zich heeft teruggetrokken zou Zeeland honderden banen zijn misgelopen. In de schriftelijke vragen wil de fractie van het provinciebestuur weten of die van het mislukken van de deal op de hoogte is.

de stemming

ma 29-06-2015, 15:51
- advertentie -
- advertentie -

VLISSINGEN - De politie heeft dinsdag in een woning in de Paul Krugerstraat in Vlissingen geld, drugs en imitatieartikelen in beslag genomen. Bij de actie heeft de politie twee mensen aangehouden.

WAARDE - Prinses Beatrix is zaterdag 5 september in Waarde bij de opening van de Molendag in Zeeland. Beatrix woont een bijeenkomst bij in de dorpskerk, waarna bij molen De Hoed de openingshandeling plaatsvindt. Vereniging De Zeeuwse Molen viert dit jaar dan ook zijn 40-jarig jubileum.

VLISSINGEN - Vlissingen en Veere raken zoals het er nu naar uitziet per 1 januari 2016 de exploitatie van het Nollestrand en het Gat bij Westkapelle kwijt. De eigenaar van het strand, Waterschap Scheldestromen, heeft de huurovereenkomst opgezegd.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur van Zeeland gaat ervan uit dat er snel een passende oplossing wordt gevonden voor de Sloeweg. Maandag bleek in de commissievergadering dat een ruime meerderheid in Provinciale Staten wil dat er bij Nieuwdorp toch viaducten komen op de kruising van de Sloeweg en de Bernhardweg.

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat heeft ten onrechte staalslakken gestort in de Oosterschelde. Dat heeft de Raad van State dinsdagmiddag bepaald in een hoger beroep van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en de Stichting de Oosterschelde.

ZIERIKZEE - Een speelveldje aan de Kabbelaarsbank in Zierikzee is afgezet vanwege de vondst van stukjes verdacht materiaal. Na onderzoek blijkt het te gaan om asbest.

YERSEKE - Verschillende natuurorganisaties hebben staatssecretaris Dekker van Onderwijs een reddingsplan gestuurd voor het onderzoeksinstituut NIOZ in Yerseke. Ze schrijven de staatssecretaris dat ze zelfs bereid zijn om een bijdrage te leveren aan het behoud van de Zeeuwse vestiging.

DEN HAAG - De omstreden rabbijn Eliezer Berland (77), die met zijn gevolg in maart in Zeeland verbleef, mag worden uitgeleverd aan Israël. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald.

RENESSE – Slager Rob Tholhuijsen in Renesse heeft een speciaal broodje bedacht voor de Tour de France. Het Franse recept coq au vin is de basis voor het 'Tourpistoletje'. Het broodje is gevuld met een mix van kip, champignons, ui, paprika en rode wijn.

VLISSINGEN - DOK41, de broedplaats voor kleine bedrijven in Vlissingen, gaat fuseren met de Kenniswerf. Beide organisaties verwachten zo beter op de toekomst voorbereid te zijn, mede door kosten te besparen. De provincie ondersteunt de fusie met 140.000 euro.

YERSEKE - Wielrenner Antwan Tolhoek mag mee op hoogtestage met Tinkoff-Saxo. De ploeg van Giro-winnaar Alberto Contador traint van 4 tot en met 19 juli in het Italiaanse Livigno. Overigens zonder Contador, want die doet in dezelfde periode mee aan de Tour de France.

VLISSINGEN - Minder reizigers, maar toch tevreden. Dat is de tussenbalans die de provincie Zeeland opmaakt nu het de Westerschelde Ferry een half jaar zelf exploiteert. Ondanks het lagere aantal reizigers spreekt de provincie toch van een goed half jaar.

OOST-SOUBURG - Van zes kilometer dranghekken tot twintigduizend liter drinkwater bij de finish. Het zijn twee eisen die Tour-organisator ASO stelt aan de lokale organisatie van een touretappe. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn als de Tour de France komende zondag op Neeltje Jans finisht.

OOST-SOUBURG - Als we op de weerberichten afgaan, vallen eind deze week de mussen dood van het dak. Daarom gaat vanaf vandaag het Nationale Hitteplan in werking. Dat plan adviseert vooral ouderen om veel te drinken en dunne kleding aan te trekken.