- advertentie -

VEERE - Het is een wonder dat er niet meer ongelukken gebeuren tussen kitesurfers en strandgangers. Dat zegt Nicolaï Zwager van de surfschool op de Veerse Dam. Hij reageert op het ongeluk van afgelopen weekend op het strand van Dishoek.

de stemming

di 02-09-2014, 15:56

ZUIDDORPE - De groep oudere werklozen die moeite heeft om aan een baan te komen, wordt steeds jonger. Het Zeeuwse UWV had al een speciaal begeleidingstraject voor 55-plussers, maar biedt nu ook 50-plussers extra hulp bij de zoektocht naar een baan.

Arbeidsmarkt

OOST-SOUBURG - Als Zeeuwen ergens in de horeca pils drinken, drinken ze vooral Heineken en Jupiler. Regionale brouwers die in andere provincies volop hun pils afzetten aan de eigen provinciegenoten kennen de Zeeuwen nauwelijks.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta onderzoekt of er een een zonnepark kan komen langs de Ceresweg op Tholen. Daar zouden 70.000 zonnepanelen kunnen komen, zegt woordvoerder Arendo Schreurs van Delta.

DREISCHOR - Schouwen-Duiveland, het noordelijkste eiland van Zeeland. Nu heeft het hele gebied één naam, maar vroeger was dat anders. Waar stopt Schouwen en begint Duiveland? Op zulke vragen geeft Omroep Zeeland deze zomer antwoord in de rubriek het DNA van Zeeland.

RILLAND - Het project 'Rilland doet het' bespaart de gemeente Reimerswaal geld. Dat blijkt uit een evaluatie van het project dat ongeveer anderhalf jaar geleden begon. 'Rilland doet het' is opgezet om inwoners te helpen door verschillende maatschappelijke organisaties en vrijwilligers bij elkaar te brengen.

NIEUWERKERK - De Johanneskerk in Nieuwerkerk krijgt een flinke opknapbeurt. Voor 300.000 euro worden onder meer de dakbedekking, het metselwerk van de buitenmuren en de panelen van de glasinloodramen gerenoveerd.

GOES - Sommige bewoners van de Riethoek en het Oostmolenpark in Kloetinge en Goes moesten even slikken toen zij maandagavond vlak boven hun huis en hoofd een luchtballon zagen vliegen. Het gevaarte landde vlak achter hun huizen. Filmpjes en foto's werden al snel volop gedeeld op verschillende social media.

OOSTBURG - 28 woningen in de Finlandstraat en Q.v.Uffordweg gaan tegen de vlakte. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is maandag met de sloop begonnen. De woningcorporatie wil er volgend jaar nieuwe huurwoningen neerzetten van betere kwaliteit.

BERGEN OP ZOOM - Tachtig procent van de actief werkzoekende ex-werknemers van Philip Morris moet binnen een jaar een andere baan hebben, met een contract van minimaal een half jaar. Dat zegt Hans Hommel van het mobiliteitscentrum in Bergen op Zoom op persoonlijke titel. Vandaag is het mobiliteitscentrum van start gegaan en het blijft twee jaar open.

TERNEUZEN - Een 58-jarige inwoner van Sas van Gent is maandagmorgen aangehouden na een winkeldiefstal met geweld. Een klant die de diefstal wilde voorkomen werd door hem met een stok geslagen.

MIDDELBURG - Zeer pijnlijk, maar onvermijdelijk. Zo noemt directeur Leon Phernambucq van zorgorganisatie Zorgstroom het besluit om 150 huishoudelijke hulpen en 500 alphahulpen te ontslaan. "Door landelijke bezuinigingen op de zorg, wordt het licht huishoudelijke werk niet meer vergoed. Gevolg is deze ontslagronde", aldus Phernambucq.

OOST- SOUBURG - De website deslagomdeschelde.nl is vandaag online gegaan. Op de website komt van dag tot dag een verslag over het verloop van de Slag om de Schelde, de bevrijding van Zeeland. Dit najaar is dat precies 70 jaar geleden.

GORREDIJK - Van twee Zeeuwse verhalen van Nijntje verschijnen herdrukken. De uitgever, Bornmeer, meldt dat er wegens groot succes een tweede druk van Opa en Oma Pluus en een derde druk van Nijntje an zeê komt.

OOST - SOUBURG - Omroep Zeeland gaat in december samen met de andere regionale omroepen zo veel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor de Voedselbank. In de weken voor Kerst, van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december, gaan de uitzendingen van alle regionale omroepen in het teken staan van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’. De initiatiefnemers zijn Omroep West en RTV Noord.