- advertentie -

MADIUN (Indonesië) - Gert Jansen uit Sluiskil en zijn gezin kunnen aan bijna niets anders denken dan aan de vliegramp met de MH17. Ze zouden aan boord zijn van het ramptoestel, maar omdat de vlucht overboekt was stapten Jansen, zijn vrouw en zoon op Schiphol in een ander vliegtuig en kwamen veilig in Indonesië aan. Onderweg hoorden ze dat de MH17 was neergestort.

de stemming

di 22-07-2014, 06:21

GOES - GroenLinks in Goes wil dat er kleine parkjes komen op plekken in de stad waar voorlopig niet wordt gebouwd. GroenLinks komt met het idee voor zogenaamde postzegelparken na berichten dat een kavel op de hoek van de Voorstad met de Oostsingel voorlopig wordt ingezaaid met gras.

VLISSINGEN - De winnende tijd van de Scheldebeker was twaalf minuten langzamer dan het ruim vijftig jaar oude record. Terwijl de ontwikkeling de voorbije vijftig jaar ver is geëvalueerd, is het volgens wedstrijdleider Bart Roelse niet vreemd dat het record uit 1962 niet uit de boeken is gezwommen.

MIDDELBURG - Chemiebedrijf Eastman in Middelburg is bezig met grote uitbreidingen op het terrein aan de Herculesweg op bedrijventerrein Arnestein. Het bedrijf bouwt een nieuwe 35 meter hoge destillatie-toren, een nieuw laadstation voor vrachtwagens en een grote opslagloods.

THOLEN - Boekhandel Dieleman in Tholen heeft beelden van de inbraak van maandagochtend op zijn Facebook-pagina gezet. De winkeleigenaar hoopt zo de daders op te kunnen sporen. Twee personen braken rond 04.25 uur in en namen een tas vol sigaretten en shag mee.

RITTHEM - De opbouw van het decor voor de rockopera O Die Zee is maandag begonnen en dus wordt er eindelijk op locatie gerepeteerd. De afgelopen weken vonden de repetities plaats in een schuur in de buurt. De moderne bewerking van Homerus klassieke Odyssee, wordt in augustus opgevoerd bij Fort Rammekens net buiten Ritthem.

MIDDELBURG - De Kapelse band Square Four is winnaar van PopSport Zeeland, dat is hét Nederlandse coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten die verder willen komen met hun eigen muziek.

GOES - Het duo Gebroeders Bin brengt op 11 augustus de cd 'Brieven' uit. Op het album staan tien liedjes over de Eerste Wereldoorlog. Het thema-album is gebaseerd op dagboeken en getuigenissen van soldaten en omwonenden uit de Westhoek in Vlaanderen.

SCHOONDIJKE - In een woning aan de Dorpstraat in Schoondijke heeft de politie maandag een wietkwekerij opgerold. Er werden 305 planten gevonden en er werd illegaal stroom afgetapt. Er is geen verdachte aangehouden, wel werd een auto in beslag genomen.

THOLEN - Bij een inbraak in een winkel aan de Dalemsestraat in Tholen zijn maandagmorgen sigaretten en shag buitgemaakt. Vermoedelijk twee mannen sloegen rond 04.25 uur de etalageruit in. Binnen enkele minuten gingen ze er op een scooter vandoor richting het centrum van Tholen.

VLISSINGEN - Bij de familie Van Noppen in Vlissingen is het nieuws over de vliegramp in Oekraïne "behoorlijk hard" aangekomen. "Onze gedachten waren eigenlijk meteen bij de nabestaanden. Die weten nog niet wat hen te wachten staat," zegt Wim van Noppen. Het tweede filmpje is een lange versie van het interview met de famillie Van Noppen.

WEMELDINGE - Een groep van zes Belgische scouts is maandagmiddag te water geraakt in de Oosterschelde. Door onbekende oorzaak sloeg hun bootje om ter hoogte van de Steldijk bij Wemeldinge. Alle personen zijn uit het water en een aantal is door ambulancepersoneel behandeld voor onderkoeling en lichte verwondingen.

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen heeft een condoleanceregister opengesteld voor steunbetuigingen aan de nabestaanden van de vliegramp met de MH17. Het register is te ondertekenen bij de publieksbalie op het stadhuis in Terneuzen.

MIDDELBURG - Tegen de man die in maart vorig jaar de zogenoemde bijlman uit Heinkenszand aanreed is een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een werkstraf van 180 uur geeist. De man wordt verdacht van poging tot doodslag. Ook eist de officier van justitie dat het slachtoffer een schadevergoeding van 1330 euro krijgt.

MIDDELBURG - De geluidsoverlast van een skatebaan in de wijk Veerse Poort in Middelburg dient opnieuw te worden onderzocht. Als blijkt dat er te veel overlast is, moet de skatebaan misschien worden verplaatst. Dat stelt de Lokale Partij Middelburg (LPM) in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.