VLISSINGEN - Het containerschip Sea Land Meteor, dat vanmorgen zo'n honderd meter uit de kust van Vlissingen vastliep, is weer los. Het schip kwam rond 10.00 uur op eigen kracht los en werd daarna weggesleept. De Sea Land Meteor is nu onderweg naar Antwerpen.

de stemming

ma 30-03-2015, 15:16

TERNEUZEN - Een man uit Sas van Gent heeft verschillende woninginbraken in zijn woonplaats bekend. Hij meldde zich maandagmorgen op het politiebureau.

BIERVLIET - Het zijn goede tijden voor machinefabriek Vervaet uit Biervliet. Het familiebedrijf in Zeeuws-Vlaanderen was al bekend in Europa, maar verkoopt sinds twee jaar ook bietenrooiers aan Amerika. Voor dit jaar staat de bouw van veertig mestinjecteer-machines en 25 bietenrooiers op stapel.

VLISSINGEN – Steeds meer leerlingen in Zeeland kiezen voor een technische opleiding. Het aantal leerlingen binnen de sector techniek op het mbo is de afgelopen tien jaar met bijna vijf procent gestegen.

MIDDELBURG - Vijf oorlogsmonumenten in Zeeland zijn genomineerd voor de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs. De monumenten in Domburg, Hoedekenskerke, Kapelle, Koudekerke en Middelburg zijn gekozen uit de zeventien aanmeldingen.

OOST-SOUBURG - Energiebedrijf Delta is niet langer in de race om stroom te leveren aan België. Volgens het zakenblad Tijd heeft de Belgische regering de aanbesteding geannuleerd omdat de Europese Commissie bezwaar zou hebben.

NUMMER EEN - Op de Westerschelde bij Nummer Een is maandagavond een beunschip gekapseisd. De twee opvarenden zijn van boord gehaald. Het 80 meter lange schip, de Willem maakte rond 19:30 uur water en kapseisde vijftien minuten later.

OOST-SOUBURG - De Zeelandbrug verschijnt samen met negen andere bruggen op een postzegel. Met de actie Bruggen in Nederland besteedt PostNL aandacht aan belangrijke, naoorlogse bruggen in Nederland.

MIDDELBURG - CDA, SGP, VVD en PvdA kunnen ook de komende vier jaar het provinciebestuur van Zeeland gaan vormen. Dat is het advies van informateur Piet Bruinooge.

OOST-SOUBURG - Er is een mogelijke oplossing gevonden voor de aardappelziekte phytophthora. Een nieuw gen in wilde aardappelen verzet zich met verve tegen tegen de beruchte aardappelziekte, zo ontdekten onderzoekers.

WISSENKERKE - Het zwembad Wissebad in Wissenkerke is tijdens de grote schoonmaak ernstig beschadigd geraakt. Dat laat de gemeente Noord-Beveland vandaag weten. Afgelopen weekend is bij het leegpompen van het openluchtzwembad een wand naar binnen geschoven door het wegvallen van de druk.

DEN HAAG - Berkenhof 's Tropical Zoo in Kwadendamme is voor het vijfde jaar op rij door ANWB-leden gekozen tot het leukste uitje van Zeeland.

GOES - De meeuwenoverlast in Goes-Oost wordt dit jaar op een bijzondere manier aangepakt. Tijdens het broedperiode wordt de buizerd ingezet om de storende alleseters op te jagen. Ook wordt deze week tijdens de actieweek 'meeuwenoverlast' aan scholieren en ouderen in de wijk geleerd hoe zij de hinder van de zeevogels kunnen voorkomen.

ZIERIKZEE - Hockeyclub Schouwen-Duiveland uit Zierikzee doet mee met het landelijke project 'Gezonde Kantine'. Het is één van de vijf Zeeuwse sportclubs met een kantine die dat predikaat mag dragen. In totaal kent Zeeland zo'n 300 sportkantines.

TERNEUZEN - Terneuzen krijgt na jarenlang gesteggel een nieuw winkelcentrum aan de Kennedylaan West. Dat maakte aannemersbedrijf Van der Poel maandag bekend. Ook komt er een wooncomplex met vijftig appartementen.