- advertentie -

MIDDELBURG - De Zeeuwse bibliotheek heeft afspraken gemaakt met de erfgenaam van Hans Warren over plaatsing van artikelen die geschreven zijn door Warren. daarmee is een einde gekomen aan een langslepende kwestie tussen beide partijen.

de stemming

di 24-01-2017, 15:51

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Het Zeeuwse provinciebestuur trekt 260.000 euro uit om een doorstart van het Roosevelt Study Centre mogelijk te maken. Het instituut gaat anders werken en het is de bedoeling dat er de komende jaren studenten Amerikanistiek uit de hele wereld naar Middelburg komen om te promoveren. 

KOEWACHT - Een verwarde vrouw heeft vanmiddag de hulpdiensten in Koewacht beziggehouden. Ze belde zelf met de politie met een onduidelijke, verontrustende melding. Uiteindelijk is alles goed afgelopen.

NIEUW-NAMEN - Tholen en Reimerswaal willen dat Europa toezicht gaat houden op de kerncentrale in Doel, net over de grens in België. Maar in Nieuw-Namen, het Zeeuwse dorp dat het dichtstbij Doel ligt, lijkt niemand zich zorgen te maken.  

BROUWERSDAM - Tegenstanders van de komst van het Brouwerseiland aan de Brouwersdam willen op een ludieke manier hun protest laten zien. Dat willen ze doen door het vormen van een menselijk lint op en rondom de Middelplaathaven. Dat zou op 4 maart moeten gebeuren.

VLISSINGEN - Jaarlijks komen er zo'n vijfhonderd internationale studenten naar Walcheren. Ze studeren aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen of aan het University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. Studenten Alex en Maria ruilden hun thuisland in voor Vlissingen. 

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg start begin februari met het vernieuwen van de Noordpoortbrug, de brug bij 't Gasthuis. De werkzaamheden zouden aanvankelijk afgelopen zomer al beginnen.

OOST-SOUBURG - De kerncentrale in Doel is veilig. Dat is de boodschap van Jan Trangez, de directeur van Doel, aan het buurland Nederland dat zich zorgen maakt over de kerncentrale. Volgens hem zijn er niet meer, maar juist minder incidenten te melden dan vroeger.

OOST-SOUBURG - Het is de tweede dag op rij dat het mistig is in Zeeland en ook woensdag wordt mist verwacht. Maar wie over de Zeeuwse wegen rijdt, ziet volstrekte willekeur wat betreft van het gebruik van mistlampen. De één zet ze wel aan en de ander niet. Maar hoe zit dat nou eigenlijk? Wat zijn de regels? 

MIDDELBURG - Het aantal auto- en brommerdiefstallen is in Zeeland afgenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (STAVC). In 2016 werden 218 brommers gestolen en 122 personenauto's. Ook landelijk is er een afname. 

GENT - Opnieuw zijn problemen ontstaan door de mist vandaag. Op sommige plekken is het zicht zeer slecht en ook kan het glad zijn doordat de mist aanvriest.

VLISSINGEN - Reach Out and Touch, oftewel ROAT. De naam van de instelling viel de afgelopen weken regelmatig na de nieuwjaarsrellen in het Vlissingse Middengebied. De taak van ROAT is probleemjongeren weer op het rechte pad te helpen. Dat doen ze bijvoorbeeld via een sleutelwerkplaats op industrieterrein Vrijburg in Vlissingen. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is dinsdag 24 januari 2017. Dit is het nieuws in Zeeland.

VLISSINGEN - De HZ University of Applied Scienses in Vlissingen wil het aantal internationale studenten de komende jaren verdubbelen. Nu studeren er 473 internationale studenten aan de hogeschool, goed voor zo'n zestig verschillende nationaliteiten. 

GOES - De gemeente Goes gaat de overlast van het uitgaanspubliek in de weekenden aanpakken. Daarvoor is maandag een plan van aanpak gepresenteerd.