OOST-SOUBURG - De Zeeuwse overheden zijn jaarlijks bijna 1,2 miljoen euro kwijt aan wachtgelden voor oud-bestuurders. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Zeeland. De provincie Zeeland betaalde vorig jaar bijna 88.000 euro. Bij de gemeentes is Vlissingen veruit het meeste kwijt.

vr 30-01-2015, 14:20

WOLPHAARTSDIJK - Twee 32-jarige mannen uit Vlissingen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag na een achtervolging aangehouden in Wolphaartsdijk. De mannen hadden inbrekersspullen in de auto liggen.

KAMPERLAND - De politie heeft donderdagmiddag een 76-jarige man uit Kamperland aangehouden voor het doorrijden na een ongeval. De man was vlak daarvoor op de Havendijk tegen een geparkeerde auto gereden.

SLUISKIL - Voor biljartliefhebbers is er dit seizoen geen betere plek denkbaar dan Hotel Dallinga in Sluiskil. Drie meervoudig wereldkampioenen en Jean Paul de Bruijn uit Hulst spelen daar hun thuiswedstrijden.

TERNEUZEN - Mensen die door de Westerscheldetunnel gaan om een theatervoorstelling te bezoeken, krijgen daar in de toekomst een 'tunnelbonus' voor. Directeur Frans Lievens van de Zeeuwse theaters in Terneuzen, Goes en Middelburg komt met dit idee.

OOST-SOUBURG - Het verkeer in Zeeland moet rekening houden met gladde wegen door sneeuwresten en bevriezing.

MIDDELBURG - Steeds minder Zeeuwse kinderen staan onder toezicht van Intervence, voorheen Bureau Jeugdzorg Zeeland. Ten opzichte van het jaar 2010 is dat aantal afgenomen met 36 procent.

ZIERIKZEE - Het dagelijks bestuur van voetbalclub MZC'11 uit Zierikzee stapt op. Dat geven voorzitter Eric Ronkes, penningmeester Kees Verkaart en (wedstrijd)secretaris André 't Jong aan in een brief op de website.

OOST-SOUBURG - Veel wegen in Zeeland zijn glad door sneeuw en hagel. Donderdagavond en nacht zijn winterse buien over de provincie getrokken. Door gladheid zijn op meerdere plekken in Zeeland auto's van de weg geraakt.

IDDELBURG - De zoetwater-app van het project Fresh Force heeft de Delta Water Award 2015 gewonnen. Met de app biedt Fresh Force onder meer toegang tot duurzame zoetwateropslag op Schouwen-Duiveland.

TERNEUZEN - De gemeenteraad van Terneuzen heeft donderdagavond een positief advies uitgebracht voor de herbenoeming van burgemeester Jan Lonink. Als het ministerie van Binnenlandse Zaken het advies overneemt gaat Jan Lonink (63) zijn derde ambtsperiode in als burgemeester van de gemeente Terneuzen.

OOST-SOUBURG - De omroep viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum en trakteert Zeeuwen op De Zeeuwse Quiz. Omroep Zeeland doet al jaren dagelijks verslag van alles wat er speelt in Zeeland, maar wat weten de Zeeuwen eigenlijk over hun provincie? Elke laatste donderdag van de maand spelen we een pubquiz op een steeds wisselende locatie in Zeeland.

MIDDELBURG - 'De klok tikt voor de Zeeuwse zorg.' Dat is de conclusie van de zorgverkenner Jos de Beer. Hij onderzocht in opdracht van Provinciale Staten het gebrek aan samenwerking tussen de Zeeuwse zorginstellingen. Zijn bevindingen zijn alarmerend. 'Het grootste risico voor Zeeland: de Zeeuwse zorg is failliet; u stond erbij en keek ernaar', schrijft hij in zijn rapportage.

OOSTKAPELLE - Een 67-jarige man is donderdagochtend zwaargewond geraakt in het bos bij Oostkapelle. De man zou met zijn mountainbike een paaltje hebben geraakt.

WESTKAPELLE – De Hooizolder in Westkapelle sloot vorig jaar definitief de deuren. Zeeuwse feestgangers namen massaal en geëmotioneerd afscheid. Maar vanaf volgende maand is het opnieuw feest. De Hooizolder 2.0 opent dan elke laatste zaterdag van de maand de deuren.