OOST-SOUBURG - Op verschillende plaatsen in Zeeland is de Koningsdagviering begonnen. Door heel de provincie zijn er feesten, spelen en vrijmarkten.

zo 26-04-2015, 13:46

VLISSINGEN - Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag op de Aagje Dekenstraat in Vlissingen een 21-jarige Middelburger aangehouden met inbrekerswerktuigen in de auto. De man is een bekende van de politie. De Middelburger had een koevoet en een schroevendraaier bij zich.

VLISSINGEN - Een 34-jarige man uit Vlissingen heeft maandagochtend rond 05.30 uur aan het Bellamypark in Vlissingen een man vastgehouden toen hij zag dat de man een terrasstoel door de ruit van een bedrijfspand gooide. De Vlissinger heeft de man overgedragen aan de politie.

WATERLANDKERKJE - De nieuwe speeltuin van Waterlandkerkje wordt vandaag, maandag, officieel geopend. Sinds de basisschool en de peuterspeelzaal weg zijn uit het dorp was er voor de kinderen geen speelruimte meer om na schooltijd naartoe te gaan. Een groep ouders besloot dat te veranderen.

OVEZANDE - Het programma voor Koningsdag in Ovezande is versoberd door het overlijden van een jonge inwoner van het dorp. Zo gaat de rondgang van kinderen met hun versierde fietsen door het dorp niet door en hangt de vlag half stok.

PHILIPPINE - Dennis de Nooijer is met ingang van komend seizoen de trainer van zondag derdeklasser Philippine. De Nooijer is nu nog speler bij de Zeeuws-Vlaamse club. Frank van Damme, nu nog assistent-trainer bij Hoek, wordt zijn assistent.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen lijkt kansloos voor het kampioenschap in de hoofdklasse A. De ploeg speelde met 1-1 gelijk bij DHC en zag beide concurrenten Magreb'90 en De Dijk winnen.

ZIERIKZEE - De voorbereidingen voor het wereldkampioenschap onderwaterfotografie zijn in volle gang. De wedstrijd wordt eind mei in Zeeland gehouden. Duikende fotografen uit twintig landen strijden om de wereldtitel. Er wordt gedoken in het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en de Oosterschelde.

OOST-SOUBURG - Een 33-jarige man uit de gemeente Vlissingen is in de nacht van zaterdag op zondag beschonken tegen een boom in de Lekstraat in Oost-Souburg gereden.

VEERE - In de gemeente Veere rijden vanaf dit weekend tuk tuks rond om bewoners en toeristen te vervoeren. Het gaat om elektrisch aangedreven karretjes, die bestuurd worden door medewerkers van Orionis Walcheren. Met ruimte voor vier tot zes personen.

's-HEERENHOEK - Twee jongens (15 en 16 jaar) zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in de Marktstraat in 's-Heerenhoek . Volgens de politie waren ze dronken, en zochten ze ruzie met ander uitgaanspubliek.

GOES - Bax-shop.nl in Goes heeft een beloning van 5000 euro uitgetrokken voor de gouden tip die leidt naar de daders van de magazijndiefstal in de nacht van 14 op 15 april. Daarbij is apparatuur met een verkoopwaarde van bijna 125.000 euro meegenomen.

HEINKENSZAND - Topdrukte deze dagen bij verhuurbedrijf Canuck in Heinkenszand. Sinds november is het bedrijf al bezig met binnenhalen van opdrachten om spullen te leveren voor Koningsdag. In de week voor Koningsdag bereikt dat een hoogtepunt, want dan worden alle bestellingen in het hele land afgeleverd.

OOST-SOUBURG - Na lokaal een beetje regen in de vroege ochtenduren, wordt het in Zeeland al snel overal droog op Koningsdag. Ook laat de zon zich geregeld zien. Warm wordt het echter niet.

KLOETINGE - Hoofdklasser Kloetinge heeft het cruciale degradatieduel tegen concurrent SHO gewonnen. Op het eigen Wesselopark won de ploeg van trainer Diederik Hiensch met 3-1. Yves Nyemb was de grote man bij de thuisploeg. De aanvaller scoorde de eerste twee goals.