- advertentie -

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft maandagochtend voor de rechtbank in Middelburg 18 maanden cel geëist tegen een 58-jarige man uit Rijen voor het bedreigen van de Vlissingse oud-burgemeester René Roep.

de stemming

ma 30-11-2015, 06:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HOEK - HSV Hoek heeft ter ere van het 65-jarig bestaan een jubileumboek gepresenteerd. In Denoek! worden de hoogtepunten, maar ook de moeilijke periodes van de Zeeuwse-Vlaamse hoofdklasser beschreven.

OOST-SOUBURG - Tot en met zondag 6 december kun je stemmen op het Zeeuwse sportmoment van 2015. Was dat de val van Erwin Harmes bij de kustmarathon, of misschien wel het succes van de korfballers van TOP Arnemuiden? Dit zijn de keuzes van onze sportverslaggevers.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland houdt een verkiezing voor het Zeeuwse sportmoment van het jaar. Tot en met zondag 6 december kun je kiezen uit veertien verschillende momenten.

TERNEUZEN - Psychiatrische patiënten en ex-patiënten zien het met lede ogen aan: de sluiting van de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) in Terneuzen en Vlissingen.

GOES - Op de Deltaweg (A256) bij Goes zijn maandagochtend zes auto's op elkaar gebotst. Drie auto's raakten zwaar beschadigd. Eén van de bestuurders raakte gewond aan zijn rug, meldt de politie. Hij is onderzocht door ambulancepersoneel.

Goeiemorgen. Het nieuws in Zeeland van maandag 30 november.

VLISSINGEN - De intensievere begeleiding voor mensen wordt uitgebreid naar heel Zeeland. Vanaf 1 januari gaan ook in Zeeuws-Vlaanderen drie zogenoemde casemanagers aan de slag. Zij helpen mantelzorgers bij de zorg voor dementerende familieleden.

NISSE - Erwin Harmes is wederom winnaar geworden van de Zakloop. De uit Middelburg afkomstige Harmes was in een tijd van 1:15.02' de sterkste. Ralph Wiessner uit Vlissingen werd tweede op ruim vier minuten. De derde plaats was voor Martijn de Kok uit Heinkenszand.

VLISSINGEN - Beide veerboten die varen tussen Vlissingen en Breskens zijn uit de vaart genomen vanwege de harde wind. Dat heeft de Westerschelde Ferry BV, die de veerboten Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima exploiteert, zondagmiddag laten weten.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen liet in de hoofdklasse van het zondagvoetbal een overwinning op bezoek bij Halsteren uit de handen glippen. Een klasse lager was er winst voor GOES en Zeelandia Middelburg.

HULST - Een 30-jarige man uit Westdorpe is in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaanscentrum van Hulst in zijn keel gestoken. De dader, een 20-jarige man, deed dat nadat hij een woordenwisseling had met het slachtoffer. De 30-jarige sloeg en schopte de 20-jarige daarna bewusteloos.

GOES - Met één cadeautje kopen twee of meer mensen blij maken, Dat is het idee achter de Markt van Hoop, een cadeaumarkt van goede doelen die zaterdag voor de 25ste keer in de Grote Kerk in Goes was.

Blij

Organisator Theo van Teijlingen: "Als je hier je cadeautjes voor de decembermaand koopt, maak je niet alleen degene die het krijgt blij. Maar ook de stichting of organisatie die je ermee steunt." Tien jaar geleden nam hij samen met Leo Ruissen de organisatie van de markt op zich.

Kerstmarkt

SCHARENDIJKE - De Bethlehemkerk in Scharendijke heeft zes nieuwe glas-in-lood ramen. Elk raam verbeeldt een dag van het scheppingsverhaal.

ZIERIKZEE - Forza Schouwen Duiveland heeft gisteren met 3-1 gewonnen van Next Volley 2 uit Dordrecht. Het duel in Tweede divisie D was een makkelijke prooi voor de volleyballers uit Bruinisse.