- advertentie -

BREDA - De Zeeuwse chapters van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's) worden extra in de gaten gehouden volgens het openbaar ministerie. Dit is onderdeel van een integrale aanpak tegen motorclubs in heel Nederland. Zeeland doet mee aan die aanpak omdat de provincie anders aantrekkelijk wordt voor OMG's om hier naar toe te verhuizen.

ma 03-08-2015, 06:21
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ZIERIKZEE - Op de Oosterschelde zijn zondagavond ter hoogte van Zierikzee twee kreeftenstropers op heterdaad betrapt. Dat gebeurde bij de Weg naar de Val. De twee hadden 31 kreeften bij zich in een net, bij elkaar zo'n dertig kilo.

OOST-SOUBURG - De Veiligheidsregio Zeeland waarschuwt voor natuurbranden. Sinds vanochtend geldt in Zeeland code geel. De Zeeuwse natuurgebieden zijn nog wel vochtig, maar beginnen volgens de veiligheidsregio steeds droger te worden.

THOLEN - Waterschap Scheldestromen begint vandaag met het uitbaggeren van de haven van Tholen. Dat is het begin van de werkzaamheden voor de aanleg van een waterkering die een overstroming van de huizen, bedrijven en de haven moet voorkomen.

NIEUWVLIET - Ze is de eerste in Zeeland die met zo'n wagentje rondrijdt, Elianne van Meerendonk met haar pizza-vespa. Tijdens de zomermaanden doet de mobiele pizzabakster uit IJzendijke bijna dagelijks een camping aan.

OOST-SOUBURG - Zeeland heeft dit jaar minder vlinders dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit de tuinvlindertelling van de Vlinderstichting die dit weekend werd gehouden. Er werden in Zeeland ongeveer zestien vlinders per tuin geteld. Dat aantal lag twee jaar geleden nog op veertig.

NISSE - Bij het evenement Jumpin' de Weel aan de Ambachtsherendijk in Nisse is zondagmorgen een van de deelnemers gewond geraakt na een val van haar paard. Het gaat volgens de organisatie om een tienermeisje uit Limburg.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse politie gaat maandag alleen naar spoedeisende meldingen. Op die manier voeren agenten actie voor een nieuwe CAO. De actie heeft de naam 'Geen spoed, geen politie'.

GOES - In het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes heeft korte tijd brand gewoed in een operatiekamer op de tweede verdieping. Het vuur ontstond zondagmiddag rond 13.45 uur in een apparaat in de operatiekamer.

NIEUWVLIET - Een groep jongeren die samen de zomer doorbrengt in een huis aan de Zeeuwse kust. Het klinkt als één groot feest, maar de bewoners van kustresidentie Nieuwvliet zijn hier voor een heel ander doel: vakantiewerk.

GREVELINGENMEER - Op de Veermansplaat in het Grevelingenmeer is opnieuw een onthoofde zeehond gevonden. Bijna drie weken geleden werden op die plek drie dode zeehonden gevonden die waren onthoofd.

ZIERIKZEE - Een 44-jarige vrouw uit Rotterdam is zaterdag aangehouden nadat ze onder invloed van alcohol met haar auto de sloot inreed. Daarnaast verzette ze zich toen agenten haar wilden meenemen naar het bureau.

NISSE - Michel Hendix uit Kessel is de grote winnaar geworden bij Jumpin' de Weel. De springruiter won de twee belangrijkste wedstrijden in Nisse, namelijk de hindernissen tot 1 meter 35 én de nationale rubriek tot 1 meter 40.

TERNEUZEN - Een 46-jarige Belg is zaterdagavond aangehouden omdat hij stomdronken rondreed in de omgeving van Terneuzen met zijn 9-jarige zoontje in de auto. Het zoontje van de man was erg overstuur en werd door zijn moeder opgehaald.

SEROOSKERKE (W) - De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Torenstraat in Serooskerke op Walcheren een wietkwekerij aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een nog openstaande boete.