- advertentie -

SINT PHILIPSLAND - Assistent-bondscoach Danny Blind was vandaag in Sint Philipsland om een training te geven tijdens de jaarlijkse Voetbalschool van NOAD'67.

de stemming

wo 22-10-2014, 13:41

TERNEUZEN - De proef die Terneuzen deed om met inwoners te WhatsAppen is succesvol gebleken. De gemeente gaat er daarom mee door. WhatsApp is een gratis berichtenservice via de smartphone. Gebruikers gaven het 'appen' met de gemeente een 8,8.

OOST-SOUBURG - De Vlaketunnel en het Dampoortaquaduct bij Middelburg gaan twee nachten dicht voor onderhoud.

OOST-SOUBURG - De economie in Zeeland zal volgend jaar voor het tweede achtereenvolgende jaar beperkt groeien. Maar het aantal banen in de provincie blijft ongeveer gelijk. Dat meldt het UWV Werkbedrijf.

GOES - Het taboe op hulp vragen bij opvoeden is er nog niet af, maar de gratis opvoedcursussen in Zeeland worden wel goed bezocht, zegt de GGD. De GGD is dit najaar een aantal opvoedcursussen gestart.

KOEWACHT - In Koewacht werd vorige week een 51-jarige vrouw gearresteerd die twee jaar lang dorpsgenoten anonieme brieven schreef. Onaangename brieven, persoonlijk, beledigend en bedreigend. Tijdens een bijeenkomst met slachtoffers betuigde de vrouw spijt. Ze krijgt geen straf, maar moet wel hulp zoeken.

OOST-SOUBURG - Op de stranden bij Domburg is voor duizenden euro's schade door het stormachtige weer van dinsdag en de nacht erna. Een deel van een gebouw van de reddingsbrigade is weggewaaid en een strandhuisje is honderden meters meegesleurd door de harde wind en tegen een strandpaviljoen terecht gekomen.

SLUISKIL - Bij de aanleg van de Sluiskiltunnel zijn tot nu toe vier mensen gewond geraakt bij een arbeidsongeluk. Dat is veel minder dan bij vergelijkbare bouwprojecten. Dat komt door het stringente veiligheidsbeleid van de aannemer.

TERNEUZEN - Op het Stadhuis in Terneuzen worden woensdagmiddag de twee Terneuzense medaillewinnaars van de Special Olympics European Games 2014 gehuldigd. Marijn Stahl won in september Olympisch goud, Edwin Maas zilver.

MIDDELBURG - In Middelburg was dinsdagavond een informatiebijeenkomst voor omwonenden van de bouwput aan de Zuidsingel. De bouwput gaat tijdelijk gevuld worden en dat kan veel overlast gaan veroorzaken, zegt de gemeente.

OOST-SOUBURG - Per direct mag er in geen enkel café meer worden gerookt. Dus ook niet in de kleine kroegen zonder personeel. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zeeland, gaat het in Zeeland om enkele tientallen cafés zonder personeel die door de nieuwe regel zijn getroffen.

NEELTJE JANS - De Stormvloedkering in de Oosterschelde is weer open. Om 06.20 uur woensdagmorgen werden de schuiven van de kering door Rijkswaterstaat geopend en rond 7.30 uur was de kering weer helemaal open. 's Nachts was de kering gesloten omdat bij de Roompot een waterstand van meer dan 3 meter boven NAP werd bereikt. Het hoogste peil was 3 meter en 19 centimeter, omstreeks 02.00 en 02.45 uur.

MIDDELBURG - De Spinhuisbrug in Middelburg wordt definitief níet de Zeeuwse Point des Arts. Die Parijse brug staat bekend om de vele hangslotjes die stelletjes daar ophangen en eerder dit jaar probeerden het onlangs getrouwde stel Marijn en Sara Kaat voor elkaar te krijgen dat dit ook mogelijk wordt op de Middelburgse brug. Maar het stel zet nu een punt achter die poging.

VLISSINGEN - Tankopslagbedrijf Vopak schrapt in Nederland 200 van de 1000 banen. Ook in Zeeland worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Het bedrijf heeft een terminal in Vlissingen en een kantoor in Terneuzen.

ARNEMUIDEN - Voor Stefan Pleijte uit Arnemuiden is een nieuwe sportrolstoel in zicht. Stefan lijdt aan de ziekte van Duchenne. Die maakt dat zijn spieren een voor een uitvallen. Zijn passie is rolstoelhockey, maar om op niveau te kunnen blijven spelen heeft hij een nieuwe rolstoel nodig. En door acties van dorpsgenoten kan die binnnenkort worden opgehaald.