- advertentie -

TERNEUZEN - Er moet een nieuw goederenspoor komen tussen industriegebied Axelse Vlakte en Zelzate. Dat zegt woordvoerder Cees Pille van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) en namens de vereniging van havenbedrijven, Portiz. 

de stemming

- advertentie -

wo 01-03-2017, 14:36
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GOES - "Doe mij maar een appelsap." Voor meer dan 400 Zeeuwen is dat het vooruitzicht deze maand. Ze doen mee aan de actie IkPas, een actie waar deelnemers dertig of veertig dagen geen alcohol drinken. 

MIDDELBURG - De N-wegen in Zeeland moeten in alle richtingen twee banen krijgen. Ook moet de maximum snelheid naar 100 kilometer per uur. Dat zei lijsttrekker Jan Roos van VoorNederland in het programma Zeeland Kiest.

MIDDELBURG - Een feestelijk moment vanochtend bij energiemaatschappij DELTA in Middelburg. De energieproducerende tak van het bedrijf draagt weer de oude naam PZEM, oftewel Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij.

TERNEUZEN - Komt het er dan toch, het goederenspoor tussen industriegebied Axelse Vlakte en Zelzate? Tientallen jaren wordt er al over gesproken. Partijen in de regio doen nu een nieuwe poging en hebben in Brussel een half miljoen euro aangevraagd om een onderzoek te doen naar de haalbaarheid van de goederenspoorlijn. 

KUALA LUMPUR - Tennisster Lesley Kerkhove (25), afkomstig uit Zierikzee, heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Kuala Lumpur. Ze klopte in Maleisië Sjaripova uit Oezbekistan in twee sets, de standen waren 6-4 en 6-4.

OOST-SOUBURG - Racoon heeft een nieuwe single uitgebracht. De titel is Bring It On en de single is vanaf donderdag verkrijgbaar. De release is een opmaat naar een nieuwe EP die voor volgende week gepland staat. Bring It On is het eerste nieuwe studiowerk van de band uit Goes sinds het album All In Good Time uit 2015.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is woensdag 1 maart. Dit is het nieuws in Zeeland.

OOST-SOUBURG - Wanneer kreeg u voor het laatst een compliment? Complimenten zijn nergens te koop maar wel de mooiste cadeaus om te krijgen. Volgens de Amerikaanse psycholoog William James is de diepst menselijke behoefte de behoefte om gewaardeerd te worden. Het is vandaag Nationale Complimentendag, de uitgelezen dag om je waardering uit te spreken voor je medemens!

MIDDELBURG - Het is vandaag precies drie jaar geleden dat Dennis van de Velde werd neergestoken op de Turfkaai in Middelburg. Hij overleed een paar uur later. We blikken terug met zijn moeder Marian van Aartsen. Na een periode van intensieve hulp gaat het naar eigen zeggen redelijk met haar.

VEERE - Met een klik op een enorm computerscherm komt er een palet aan oud-Hollandse tegeltjes tevoorschijn met allerlei liedjes van vroeger. De vier dames op leeftijd rond de Belevenistafel, zoals het scherm wordt genoemd, zingen vervolgens 'Poesje Mauw'. Het is inmiddels een alledaags verschijnsel in zorg- en verpleegcentrum Nieuw-Sandenburgh in Veere.

BIEZELINGE Ter hoogte van Biezelinge is begonnen met de kap van bomen langs de A58. Dat is nodig om de bestaande geluidswal te verbeteren. De wal wordt verlengd en verhoogd. 

MIDDELBURG - Lijsttrekker Jan Roos van de partij VoorNederland was woensdagmiddag is Middelburg. Omroep Zeeland en de PZC interviewden hem over Zeeuwse thema's. 

OOST-SOUBURG - De Ronde van Vlaanderen heeft dit seizoen mogelijk twee Zeeuwse deelnemers. Wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij, de ploeg van Brian van Goethem uit Philippine en Nick van der Lijke uit Middelburg, heeft een wildcard gekregen voor Vlaanderens mooiste.

DEN HAAG - Drinkwaterbedrijf Evides moet duidelijker laten zien hoe de prijs voor drinkwater wordt bepaald. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport vindt dat nu niet duidelijk is wat er wordt uitgegeven aan drinkwater en welk geld er wordt betaald aan andere activiteiten.