- advertentie -

OOST-SOUBURG - In Zeeland werd donderdag Koningsdag gevierd. De provincie kleurde oranje. Door heel de provincie waren er activiteiten en evenementen met een oranje tintje. Van abseilen van een torenkerk tot de traditionele rommelmarkt, voor iedereen was er wat te doen. 

de stemming

do 27-04-2017, 14:41

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

TERNEUZEN - Chemiebedrijf Dow heeft in het eerst kwartaal 888 miljoen dollar winst geboekt. Dat bijna vijf keer zoveel als in het eerste kwartaal van 2016. Vooral de plasticdivisie deed het goed, blijkt uit cijfers die het bedrijf donderdag publiceerde. De omzet van het chemieconcern groeide in het eerste kwartaal met 24 procent en kwam uit op 13,2 miljard dollar. 

OOST-SOUBURG - Martin van den Broeke uit Grijpskerke heeft de Cultuurfondsprijs van de Heemkundige Kring Walcheren gekregen. Deze prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt. Van den Broeke werd geroemd om zijn onderzoek naar Walcherse buitenplaatsen. Daar schreef hij het boek 'Het Pryeel van Zeeland' over. 

OOSTKAPELLE - Het vrouwenelftal van voetbalvereniging Oostkapelle speelt zaterdag de laatste wedstrijd op Sportpark Duinhelm in Oostkapelle. Het bestuur van de vereniging heeft besloten om geen vrouwenelftal meer in te schrijven in de competitie van de KNVB. 

SAS VAN GENT - De storing bij de brug van Sas van Gent is voorbij. Rijkswaterstaat meldt dat het verkeer weer over de brug mag. 

OOST-SOUBURG - Koningsdag 2017 kent een koude en hier en daar natte start. Maar Zeeland kleurt als vanouds oranje met door heel de provincie activiteiten en evenementen met een oranje tintje.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen. Het is donderdag 27 april 2017: Koningsdag in Zeeland! 

VLISSINGEN - Hoek heeft woensdagavond ten koste van VC Vlissingen (0-1) de finale van de districtsbeker bereikt. Na een gelijkopgaande wedstrijd wist de Zeeuws-Vlaamse club aan het langste eind te trekken door een doelpunt van Giovanni Siereveld.

VLISSINGEN - De tegels van het Bellamypark in Vlissingen stonden vanmiddag vol met de meest uiteenlopende figuren. Hier vond namelijk het Zeeuws Kampioenschap Stoepkrijten plaats. Drie vrienden hebben het evenement georganiseerd uit protest tegen het stoepkrijtverbod.

VLISSINGEN - Tussen de gemeente Vlissingen en scheepswerf Damen is de lucht geklaard. Vanmiddag tekenden ze een overeenkomst over de ontwikkeling van het Scheldekwartier. Het gebied kwam in 2004 in bezit van de gemeente en sindsdien is erover gesteggeld tussen de werf en de gemeente. De afspraken in de overeenkomst voorkomen dit voortaan.

NIEUW-NAMEN - Gooi vochtige doekjes niet in het toilet. Die oproep doet de gemeente Hulst aan de inwoners van Nieuw-Namen na een storing in het rioolgemaal. 

OOST-SOUBURG - De asielzoekerscentra in Goes en Middelburg blijven open. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers bekendgemaakt. Omdat het aantal asielzoekers fors is afgenomen sluit het COA overal in het land asielzoekerscentra. 

KAPELLE - Wie in de gemeente Kapelle vandaag een lintje ontving, werd door burgemeester Anton Stapelkamp opgehaald met de limousine. De gemeente wilde eens wat anders doen dan mensen met een smoesje naar het gemeentehuis lokken.

GOES - Uit liefde voor ‘zijn’ club liet Feyenoordsupporter Marnix Israël uit Middelburg woensdagmorgen een kampioenstatoeage op zijn arm zetten. Mét de meest recente kampioensjaren van Feyenoord, inclusief het kampioensjaar 2017. 

HULST - De politie heeft in Oost-Zeeuws-Vlaanderen een grote partij softdrugs gevonden. Agenten kwamen de drugs dinsdag op het spoor bij een verkeerscontrole in Hulst. Twee mensen zijn opgepakt.