- advertentie -

WESTERSCHELDE - De MSC ZOE, het grootste containerschip ter wereld (gerekend in tonnage) is vandaag over de Westerschelde gevaren. Het was voor het eerst dat een schip van dit formaat over de Westerschelde kwam.

wo 29-07-2015, 15:06
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Twee jonge Zeeuwse filmmakers, Harmen van der Kaaden en Stefano Parinussa, zijn bijna klaar met het filmen van hun eerste korte film. In november is hun film 'Hey' klaar voor het grote publiek.

HANSWEERT - Bewoners van appartementencomplex Sluisburg in Hansweert vinden het maar niets dat hun woningen worden gesloopt. Twee maanden geleden werden ze bij elkaar geroepen en kregen ze te horen dat ze moeten verhuizen.

OUD-VOSSEMEER - De Molendijk in Oud-Vossemeer is levensgevaarlijk, letterlijk. Zondag kwam op de weg een automobilist om het leven. De afgelopen jaren vonden er tientallen ongelukken plaats. Maar wat maakt die weg zo gevaarlijk?

VLISSINGEN - Eén van Zeelands beste chefkoks is voor even terug in het land. Michel Louws is tot oktober de chefkok in de Timmerfabriek in Vlissingen. Daarin is nu een tijdelijk restaurant gevestigd. Louws is uit Nieuw-Zeeland terug gekomen om de keuken te runnen.

MIDDELBURG - Het dreigt een vergeten groep op de arbeidsmarkt te worden. Mensen met een arbeidsbeperking. Tot voor kort kon die groep terecht bij sociale werkplaatsen. Maar vanaf begin dit jaar is een nieuwe wet ingevoerd; de Participatiewet.

CADZAND-BAD - De werkzaamheden aan de twee nieuwe strekdammen in Cadzand-Bad gaan nog langer duren. Door de zomerstorm van afgelopen weekend hebben de werkzaamheden opnieuw vertraging opgelopen. De vondst van explosieven leidde eerder al tot vertraging.

VLISSINGEN - Mensen met een laag inkomen kunnen in Vlissingen gratis trouwen met een volledige huwelijksceremonie. Normaal kost dat, als je in het stadhuis trouwt, tussen de 300 en 700 euro.

OUWERKERK - Veel eerder dan gedacht heeft het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zijn 50.000ste bezoeker van dit jaar ontvangen. Deze bezoeker was een lid van twee gezinnen uit Zwolle, samen op vakantie in Goedereede.

GOES - Een 54-jarige man uit Goes is opgepakt. De man reed op een snorfiets en negeerde diverse stoptekens van de politie. Uiteindelijk wist één van de agenten hem op de Voorstad tot stoppen te dwingen.

OOST-SOUBURG - Heb je deze zomer vakantiewerk? Dan is het interessant om de vakantiebaanenquête van Omroep Zeeland in te vullen. De hoofdprijs die we verloten is een vrije dag!

OOST-SOUBURG - Voormalig gedeputeerde Harry van Waveren (48) wordt wethouder voor de lokale belangenpartij BINT (Beijerlands initiatief) in Oud-Beijerland. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

KAPELLE - Op de A58 bij Kapelle is woensdagochtend een auto in de berm gereden. De bestuurder raakte niet gewond. Wel is de auto flink beschadigd.

OOST-SOUBURG - Een half jaar na het invoeren van de Participatiewet zijn er in Zeeland pas 52 garantiebanen. Die garantiebanen moeten er komen, omdat sociale werkplaatsen geen mensen meer aannemen. Eind 2016 moet de teller op 450 staan.

YERSEKE - Mandjes kunnen helpen in de strijd tegen de oesterboorder, de slakkensoort die jonge oesters doodt in de Oosterschelde. Dat zegt onderzoeker Pauline Kamermans van Imares in Yerseke.