OOST-SOUBURG - Delen van de rijksweg A58 zijn donderdagavond levensgevaarlijk glad vanwege de winterse buien die over Nederland trekken. In Zeeland zijn meerdere auto's van de weg geraakt.

de stemming

do 29-01-2015, 14:51

TERNEUZEN - De gemeenteraad van Terneuzen heeft donderdagavond een positief advies uitgebracht voor de herbenoeming van burgemeester Jan Lonink. Als het ministerie van Binnenlandse Zaken het advies overneemt gaat Jan Lonink (63) zijn derde ambtsperiode in als burgemeester van de gemeente Terneuzen.

OOST-SOUBURG - De omroep viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum en trakteert Zeeuwen op De Zeeuwse Quiz. Omroep Zeeland doet al jaren dagelijks verslag van alles wat er speelt in Zeeland, maar wat weten de Zeeuwen eigenlijk over hun provincie? Elke laatste donderdag van de maand spelen we een pubquiz op een steeds wisselende locatie in Zeeland.

OOSTKAPELLE - Een 67-jarige man is donderdagochtend zwaargewond geraakt in het bos bij Oostkapelle. De man zou met zijn mountainbike een paaltje hebben geraakt.

WESTKAPELLE – De Hooizolder in Westkapelle sloot vorig jaar definitief de deuren. Zeeuwse feestgangers namen massaal en geëmotioneerd afscheid. Maar vanaf volgende maand is het opnieuw feest. De Hooizolder 2.0 opent dan elke laatste zaterdag van de maand de deuren.

MIDDELBURG - Het is Nationale Gedichtendag en daarmee ook de eerste dag van de jaarlijkse Poëzieweek. Voor Karel Leeftink een bijzondere dag omdat hij stadsdichter van Middelburg is.

MIDDELBURG - Helemaal ontspannen zijn, het ijskoude water inlopen en het niet koud hebben. Dat kan Douwe van den Berg uit Middelburg. Hij volgt een opleiding tot instructeur bij Innerfire. Dat bedrijf geeft trainingen volgens de Wim Hof Methode. Wim Hof staat bekend als de 'iceman'.

VLISSINGEN - Heleen Vader is één van de 96 ontslagen bij Zorgstroom. Na elf jaar zit haar dienstverband bij de thuiszorgorganisatie erop. Ze kreeg woensdag een ontslagbrief op de mat.

OOST-SOUBURG - The Common Linnets zijn tweemaal genomineerd voor een Edison. De band met Ilse DeLange en de uit Hulst afkomstige JB Meijers is kanshebber in de categorieën Pop en Beste Song.

VLISSINGEN - De Nederlandse Orthopeden Vereniging (NOV) heeft het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis officieel benoemd tot klompvoetcentrum. Eén op de duizend kinderen wordt geboren met een klompvoet. De oorzaak is meestal onbekend. Een klompvoet is voor de baby niet pijnlijk. Bij onbehandelde klompvoeten ontstaan de problemen pas als het kind begint te lopen.

OOST-SOUBURG - De voorlopige energielabels die de overheid vorige week naar alle huiseigenaren in Zeeland zou sturen, zijn nog niet overal bezorgd. Het verstrekken ervan heeft vertraging opgelopen door een kapotte machine die deze labels zou moeten leveren. Dat zegt Anouck Vellinga van Energielabel.nl. Ze kan niet zeggen wanneer we de labels wel kunnen worden verwacht in Zeeland.

MIDDELBURG - Een terugvorderingszaak tegen een echtpaar uit Clinge is donderdagmorgen voor de Middelburgse rechtbank voor onbepaalde tijd opgeschort. Het echtpaar heeft al in de gevangenis gezeten vanwege grootschalige drugshandel rond Hulst. Nu moesten de man en vrouw voor de rechtbank verschijnen, omdat het Openbaar Ministerie ruim anderhalve ton terugvordert.

THOLEN - In een woning aan de Zuid-Oudaan in Tholen heeft donderdagochtend een uitslaande brand veel schade veroorzaakt. De brand woedde in een vrijstaande villa en begon op de begane grond. Vervolgens heeft het vuur zich naar de bovenverdieping uitgebreid. Er waren geen mensen en dieren in de villa aanwezig. Iets na half een gaf de brandweer het sein 'brand meester'.

HULST - Bij een drugsactie van de politie in Hulst zijn zes mannen aangehouden. De politie had berichten ontvangen dat er in een pand aan de Kleine Bagijnestraat in Hulst in drugs gehandeld werd. Dat meldt de politie.

GOES - Ontwerper/kunstenaar Ineke Otte uit Goes gaat alweer een mooi jaar tegemoet. Haar sieraden en kunstwerken brengen haar naar de Verenigde Staten en Dubai dit jaar. In 2015 richt zij zich onder meer op het ontwerpen van t-shirts en bedrukte sjaaltjes en kussens.