- advertentie -

THOLEN - De drie weigerambtenaren die de gemeente Tholen eind oktober heeft aangesteld blijven in functie. Een motie van de PvdA en de SP om de drie te ontslaan kreeg geen steun van de rest van de gemeenteraad van Tholen. De motie van afkeuring die de PvdA en de SP daarna indienden kreeg ook geen steun.

de stemming

do 18-12-2014, 14:10

OOST-SOUBURG - Zorgverzekeraar Achmea is de enige zorgverzekeraar die de reumazorg in Zeeland niet zal vergoeden. Er zijn geen contracten getekend met de nieuwe zorgorganisatie Reumazorg Zuid West Nederland.

AARDENBURG - Vier Zeeuwse monumenten krijgen een andere eigenaar. Het Rijk draagt de Sint Baafskerk in Aardenburg, de Grote Kerk en de Schotse huizen in Veere (zie foto) en de Sint Lievensmonstertoren in Zierikzee over aan de Nationale Monumentenorganisatie. Dat staat in een brief van minister Blok aan de Tweede Kamer.

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft donderdagmiddag ingestemd met de voorgestelde aanpassingen in de Zeeuwse brandweerzorg. Dat ging niet zonder slag of stoot. De burgemeesters van de dertien Zeeuwse gemeenten, die samen het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio vormen, hadden bijna allemaal aanmerkingen op de bezuinigingsplannen die de brandweerzorg moet verbeteren.

TERNEUZEN - Overvallen, afpersing, inbraken en intimidatie: dat hebben de hoofdpersonen uit de groepen die al jaren ruzie hebben in Terneuzen op hun kerfstok. Dat zegt burgemeester Lonink van Terneuzen. In korte tijd waren er twee schietpartijen waarbij een man overleed en een man zwaargewond raakte.

MIDDELBURG - Ongeveer vijftien betogers hebben donderdagmiddag voor het gebouw van energiebedrijf Delta actie gevoerd voor de afstoting van de kerncentrale in Borssele. Voor aanvang van de aandeelhoudersvergadering in Middelburg stonden actieleden van WISE, Laka en Stop Borssele op de stoep met spandoeken.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta denkt het aandeel in het windmolenpark bij de Kreekraksluizen in het eerste kwartaal van 2015 te kunnen verkopen. Dat bleek vandaag tijdens de afsluitende aandeelhoudersvergadering van dit jaar.

MIDDELBURG - De criminaliteit in Zeeland is het afgelopen jaar gedaald, zegt de politie. Donderdag werd het jaarverslag van 1 december 2013 tot 1 december 2014 gepresenteerd. Vooral het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven is gedaald. Wel zijn er dit jaar meer auto's, fietsen en brommers gestolen.

VLISSINGEN - De partij Progressief Ondernemend Vlissingen verdwijnt uit de gemeenteraad. Het enige raadslid voor die partij, Geoffrey Sips is lid geworden van de Lokale Partij Vlissingen (LPV).

MIDDELBURG - De rechter in Middelburg beveelt voormalig wethouder Jacques Damen van Vlissingen om op 26 maart in de rechtbank te verschijnen. De rechter heeft Damen een Bevel Persoonlijke Verschijning opgelegd. Donderdag verscheen de oud-wethouder voor de tweede keer niet in de rechtszaal.

TERNEUZEN - Vier studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van Scalda waren donderdagmorgen vroeg hun eigen glazen huis ingegaan. De hele dag draaiden ze muziek en konden platen worden aangevraagd. In totaal heeft de actie 630 euro opgeleverd.

MIDDELBURG - De fusie tussen de Zeeuwse bibliotheek en onderzoeksinstelling Scoop is afgerond. Op 1 januari 2015 gaat de nieuwe organisatie van start. Vanwege de fusie zijn 26 voltijdbanen geschrapt.

GOES - In november is het aantal Zeeuwen met een WW-uitkering gestegen met bijna driehonderd ten opzichte van de maand ervoor. Dat is een stijging van 4 procent, meldt het UWV. Landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen met 1 procent.

TERNEUZEN - Het waterschap Scheldestromen trekt volgend jaar ruim 2,2 miljoen euro uit voor het renoveren van een aantal stukken riolering op Schouwen-Duiveland en in Zeeuws-Vlaanderen. De stukken riool die worden aangepakt liggen bij Sas van Gent, Sluiskil, Haamstede en Renesse.

GOES - Een 37-jarige man uit Terneuzen is woensdagavond in Goes aangehouden, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij in Terneuzen van 30 november. Bij die schietpartij kwam een 23-jarige Terneuzenaar om het leven.