- advertentie -

ZAAMSLAG - In een schuur op een camping aan de Koning Willem III-weg bij Zaamslag woedt momenteel een grote brand. Behalve het pand staan ook enkele landbouwvoertuigen in brand. Om 16.20 uur is het sein brand meester gegeven.

de stemming

ma 22-09-2014, 15:51

HEINKENSZAND - In Wolphaartsdijk zijn gisteren drie mannen van 22, 39 en 44 jaar en een 34-jarige vrouw aangehouden wegens vernielingen in Heinkenszand. Daar zouden ze bij een woning aan de Van Citterstraat onder meer een raam en tuinmeubilair hebben kapotgemaakt.

VLISSINGEN - Nancy van de Ven uit Vlissingen heeft van sportkoepel NOC*NSF de A-status gekregen. De zestienjarige motorcrosser heeft daardoor, minstens voor een jaar, meer financiële middelen tot haar beschikking. De A-status is voor Nederlandse sporters die op het hoogste mondiale niveau acteren.

ARNEMUIDEN - Een dronken automobiliste uit Kapelle is gisteravond aangehouden nadat ze op de Calandweg bij Arnemuiden een verkeersbord had geramd. Toen de 24-jarige vrouw daar wilde wegrijden beschadigde ze bovendien de auto van iemand die haar wilde helpen.

KWADENDAMME - Een 24-jarige man uit Borssele is zondag opgepakt in Kwadendamme voor dreigen met een kettingzaag. De verdachte zou met ronkende kettingzaag achter een 27-jarige man aangerend zijn.

BRESKENS - De afgelopen weken zijn meerdere meldingen gedaan van jongeren die in Breskens auto's, bussen en zelfs personen met eieren bekogelen. De politie vreest voor ongelukken als gevolg van het smijten met de eieren en is daarom op zoek naar getuigen.

OOST-SOUBURG - Grote delen van Zeeland zijn door de eeuwen heen drooggelegd. Soms door de natuur, maar vaak door de mens. Het water en land hebben door de eeuwen heen gewisseld van plaats, en zelfs nu worden stukken drooggemaakt of teruggegeven aan het water.

CADZAND - Bij de Wereldvredesvlam in Cadzand merken ze dat er meer boodschappen worden achtergelaten dan gebruikelijk. Volgens Els van Venrooy van de werkgoep Wereldvredesvlam Cadzand komt dat door de onrust in de wereld.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse bands BLØF en Racoon hebben, net als een aantal andere bekende Nederlandse artiesten liedjes gedoneerd aan het Rode Kruis. Vanaf vandaag is een speciaal album te downloaden via de website van het Rode Kruis, voor acht euro.

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp krijgt 1,5 miljoen euro subsidie voor uitbreiding. Met het geld kan het nieuwe bevrijdingspark worden aangelegd. In het park bij het Bevrijdingsmuseum wordt een polder nagemaakt uit de oorlogsperiode 1939-1945. Het geld komt van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.

VLISSINGEN - Film by the Sea zit er weer op. Het filmfestival in Vlissingen eindigde zondag. Voor de liefhebbers wordt dat even afkicken. Sommigen bekeken deze week tientallen films. Twee vriendinnen hebben in totaal zo'n tien films gezien de afgelopen week. "We zijn blij dat het klaar is, het was een hijgerige week."

OOST-SOUBURG - De zondag tweedeklassers HVV'24 en Zeelandia Middelburg zijn goed aan het seizoen begonnen. Door een zege in dit weekend staan beide ploegen na drie speeldagen in de top drie. HVV'24 won vanmiddag in Hulst met 3-1 van Unitas. Zeelandia Middelburg won zaterdagavond het thuisduel met RKTVV met 1-0.

ARNEMUIDEN - Markies Olivier de Trazeignies is dit weekend in Arnemuiden geweest om te zien waar het kasteel van zijn verre voorouders heeft gestaan. Hij is nazaat van de hoogste adel van Zeeland. Olivier de Trazeignies woont op het kasteel van Corroy bij Brussel en is Heer van Arnemuiden.

GOES - Met behulp van een winkeliersApp is zaterdagmiddag een 17-jarig meisje uit Goes aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Klokstraat. Rond 14.15 uur ontdekte personeel van een winkel in de Gasthuisstraat dat er spullen uit de winkel waren gestolen.

GOES - Ruim 280 fietsers reden zondagmorgen mee met de 3e Grand Tour Johnny Hoogerland. De fietstocht wordt georganiseerd door Stichting Jayden die zich inzet tegen neuroblastoom kanker bij kinderen.