- advertentie -

VLISSINGEN - Bij een inval door de politie in twee woonwagens aan de Zuidbeekseweg in Vlissingen zijn donderdagochtend drugs gevonden. Om hoeveel en welke drugs het precies gaat is nog niet bekend.

de stemming

do 30-10-2014, 06:36

SINT MAARTENSDIJK/ SINT PHILIPSLAND - Bij woningen in Sint Maartensdijk en Sint Philipsland zijn woensdag hennepkwekerijen ontdekt.

RENESSE - Donderdagavond wordt bekend of politieteam Renesse het beste politieteam van Nederland wordt. Het team heeft concurrentie van vijf andere teams uit het land. De verkiezing is een initiatief van de Stichting Waardering Erkenning Politie, Stichting WEP.

HOEK - Het is vandaag exact een jaar geleden dat Hoek en Feyenoord elkaar troffen voor de KNVB beker. Het duel in de Kuip staat velen nog goed op het netvlies, zo ook bij de voorzitter van de supportersvereniging van Hoek: Jan Mieras.

OOST-SOUBURG - Het treinverkeer in Zeeland lag woensdagavond een tijd volledig plat doordat een trein tegen een betonblok was aangereden. Er zijn hierbij geen gewonden gevallen. De aanrijding gebeurde rond 22.00 ergens tussen Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom. Het is nog onbekend hoe het betonblok op het spoor is geraakt.

KLOETINGE - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat vragen stellen aan Emergis. Dit naar aanleiding van de afhandeling van een klacht van twee cliënten vorig jaar door de Zeeuwse instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De cliënten hebben een tegemoetkoming van 2.500 euro gekregen en moesten erover zwijgen.

HOEK - Ibrahim Maaroufi gaat niet naar topklasser Hoek. De Marokkaanse voetballer trainde vorige week mee bij de club en had een goede indruk achtergelaten. Maaroufi kiest echter voor het Paganese Calcio 1926. Deze club komt uit in de Italiaanse Serie C.

's-HEER ARENDSKERKE - De A58 tussen afslag Heinkenszand en knooppunt de Poel is woensdagavond afgesloten. Tussen 20:00 uur en donderdagochtend 05:00 uur wordt het verkeer omgeleid. De afsluiting is nodig, omdat er een nieuwe in- en uitvoegstrook wordt aangelegd.

RITTHEM - Een zestigjarige Vlissinger is woensdagmorgen opgepakt op verdenking van diefstal van twee bronzen schroefbladen ter waarde van 50.000 euro. De schroeven van 500 kilo per stuk zijn 4 oktober gestolen bij een bedrijf aan de Ritthemsestraat in Ritthem.

OOST-SOUBURG - Kitesurfer Katja Roose, uit Vlissingen is woensdag in het Chinese Pingtan wereldkampioen geworden. Ze prolongeerde haar titel in de discipline slalom. Annelous Lammerts uit Schuddebeurs eindigde net achter Roose op een tweede plaats.

TERNEUZEN - De straatracers van de Axelse Vlakte hebben woensdag geprotesteerd voor het stadhuis van Terneuzen. Ze zijn boos omdat burgemeester Jan Lonink zich, volgens de straatracers, niet aan de afspraak gehouden heeft om met hen in gesprek te gaan.

MIDDELBURG - Een 59-jarige automobilist uit België is dinsdagavond opgepakt omdat hij dronken door Middelburg reed. De man uit Sint Laureins had geen rijbewijs bij zich en was al vaker aangehouden voor rijden onder invloed.

HEINKENSZAND - Voorlopig blijven de schapen grazen op de bloemendijken van Zuid-Beveland. Het voortbestaan van de schaapskudde is op het nippertje gered met een donatie van 20.000 euro van Natuurmonumenten.

GOES - Basisschool Prinses Beatrix in Goes voert actie voor de zieke Justin Janse (12) uit Goes. De jongen zat tot vorig schooljaar op de basisschool. De school voelt zich zo betrokken bij Justin dat ze vandaag een fair houden. Daarmee proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Om 16.00 was al ruim 3.000 euro ingezameld.

TERNEUZEN - De proef, waarbij huisartsen in opleiding een bonus krijgen als ze hun opleiding in een praktijk in Zeeuws-Vlaanderen doen, gaat nog anderhalf jaar door. Dat is de uitkomst van de evaluatie van de proef. De SBOH, die verantwoordelijk is voor de opleidingen van artsen, stelt nog voor 2 opleidingsplaatsen geld beschikbaar.