- advertentie -

ROTTERDAM - Tegen een 21-jarige Feyenoord-aanhanger uit Zierikzee die bij de voetbalrellen in Rome een vuurwerkbom zou hebben gegooid, is 2 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist, en een stadionverbod van 3 jaar.

di 01-12-2015, 14:36
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG – De bevolking van Zeeland blijft de komende jaren stabiel of zal licht groeien. Dat blijkt uit de bevolkings- en huishoudenprognose Zeeland voor 2015 die het dagelijks provinciebestuur heeft vastgesteld.

MIDDELBURG - Faunabeheer Zeeland is het niet eens met de kritiek van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Die vindt dat de Provincie Zeeland veel te weinig doet om het aantal aanrijdingen met reeën en damherten te voorkomen.

WOLPHAARTSDIJK - De 45-jarige man uit Wolphaartsdijk die ervan wordt verdacht dat hij zijn eigen huis in brand heeft gestoken blijft langer vastzitten. Dinsdag werd zijn voorlopige hechtenis met twee weken verlengd.

HOEK - De inzamelingsactie via internet voor de protestantse kerk in Hoek heeft bijna 30.000 euro opgebracht. Het geld wordt gebruikt voor het herstel van de gebrandgeschilderde ramen van de kerk.

TERNEUZEN - De opvang van vluchtelingen in Marina Beach bij Hoek is één dag uitgesteld. Volgens het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) is de locatie nog niet klaar om mensen te ontvangen.

HOOFDPLAAT - Het sterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat is het beste restaurant van Nederland, volgens de bezoekers van de Heerlijk10Daagse. De bezoekers van die culinaire 10-daagse beoordeelden het restaurant met een 9,31 en dat is het hoogste rapportcijfer.

GOES - De politie is op zoek naar inbrekers die vrijdag op klaarlichte dag probeerden toe te slaan aan de Elvis Presleylaan in Goes.

VLISSINGEN-OOST - Voor twee omgekomen medewerkers van fosforproducent Thermphos is dinsdag een monument onthuld. De twee medewerkers kwamen in 2009 om het leven tijdens het schoonmaken van een fosforoven.

AMSTERDAM - Dat de gitaristenprijs Eddy Christiani Award niet meer wordt uitgereikt in Vlissingen is een gemiste kans. Dat vindt de Vlissingse gitaarbouwer Sjak Zwier. Hij vindt dat er meer gedaan had moeten worden om het evenement in Vlissingen te houden.

AMERSFOORT - De Provincie Zeeland doet veel te weinig om aanrijdingen met reeën en damherten tegen te gaan. Dat vindt de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Die aanrijdingen hebben traumatische gevolgen voor mens en dier, zeggen de jagers.

OOST-SOUBURG - Ex-patiënten van de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) in Vlissingen bieden dinsdagmiddag 1000 handtekeningen aan aan het ADRZ. Zij willen dat de PAAZ open blijft. Begin volgend jaar sluit de afdeling haar deuren.

ROTTERDAM - Tegen een man (29) uit Arnemuiden die verdacht wordt van betrokkenheid bij voetbalrellen in Rome is vandaag voor de rechtbank in Rotterdam een werkstraf van 200 uur geëist. Verder wil het Openbaar Ministerie een stadionverbod van drie jaar en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor de Feyenoordfan.

VLISSINGEN - Een Vlissinger (51) is maandagmiddag in Middelburg opgepakt voor het mishandelen van zijn ex-vriendin.

THOLEN - Een 67-jarige vrouw uit Tholen is dinsdagochtend opgepakt voor het spuiten van pepperspray in het gezicht van een vrouw (41) uit Halsteren. Ze zit vast voor onderzoek.