- advertentie -

MIDDELBURG - Oud-voetballer en trainer Dick van Westen is woensdagochtend overleden. Hij was 76 jaar. Van Westen was onder meer bekend als speler van het Middelburgs amateurelftal dat in de jaren zestig drie keer landskampioen werd.

de stemming

wo 18-01-2017, 14:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Het moet hét antwoord zijn op de toenemende vraag naar duurzaam recreëren: een vakantiehuisje dat geen gas-, elektriciteits- en rioolaansluiting nodig heeft. Middelburgers Serge Pekaar en Berith Keiser hebben een dergelijk huisje ontwikkeld. De eerste exemplaren zijn vanaf dit voorjaar in Zeeland te zien.

KOUDEKERKE - Moet het rapen van oesters uit de Oosterschelde nou wel of niet aan banden gelegd worden? In Provinciale Staten is gesproken over het aan banden leggen van de traditie, maar volgens PvdA-Statenlid Anton van Haperen is er helemaal geen probleem. 

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle een auto in de brand gevlogen. De brand begon in het motorblok, zegt de politie.

GOES -  Bij het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsstatus moet veel beter gekeken worden naar hun kans om aan een baan te komen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn de dertien Zeeuwse gemeenten samen op zoek naar een coördinator die dat gaat regelen. Die moet in februari aan de slag en hij wordt betaald door het ministerie van Sociale Zaken.

MIDDELBURG – Dennis de Nooijer is volgend seizoen trainer van Zeelandia Middelburg. De zondag tweedeklasser heeft een éénjarig contract met de oud-prof afgesloten. De Nooijer (47) volgt bij Zeelandia Middelburg Rogier Veenstra op, die naar GOES vertrekt.

MIDDELBURG - Hij beklom bergtoppen van 7.000 meter in Nepal, wandelde tussen de leeuwen in Afrika en maakte een tocht door de sneeuw in Lapland op zoek naar het noorderlicht. Er zijn maar weinig werelddelen waar bergsporter Frank Husslage uit Middelburg geen voetstappen heeft achtergelaten. 

OOSTKAPELLE - Zeeuwse recreatieondernemers zijn de komende jaren vele miljoenen kwijt aan verduurzaming. Dat schat branchevereniging RECRON.  De komende dertig jaar wordt langzaam afscheid genomen van aardgas en zal stroom duurzaam moeten worden opgewekt. 

VLISSINGEN-OOST - Zeeland Refinery investeert de komende jaren 40 miljoen euro in de olieraffinaderij in Vlissingen-Oost. De aandeelhouders, Total en Lukoil, hebben besloten dit bedrag te steken in een derde reactor voor de verwerking van grondstoffen.

NOORD-LAREN - Niels Mesu is bij de eerste marathon op natuurijs op de zesde plaats geëindigd. De uit Middelburg afkomstige schaatser maakte in Noordlaren deel uit van de kopgroep van negen man. Hij sprintte van kop af aan, maar kwam net te kort voor de eindzege. 

OOST-SOUBURG - Camping Julianahoeve in Renesse en camping Westhove in Aagtekerke zijn door de Duitse toeristenorganisatie ADAC uitgeroepen tot Superplatz 2017. De campings behoren tot de in totaal zestien campings in Nederland die dat predicaat een jaar lang mogen dragen. 

DEN-BOSCH -  Het hoger beroep van de schietpartij op de N61 bij IJzendijke in 2013 is uitgesteld omdat één van de advocaten ziek is. Dat heeft de rechtbank bekend gemaakt. De inhoudelijke behandeling zal in mei plaatsvinden.

COLIJNSPLAAT - Het rapen van oesters beïnvloedt de natuur niet. Dat zegt marien bioloog Inez Flameling. Kokkels en mossels mogen ook geraapt worden, maar die hebben de vogels nodig. Per persoon mag er tien kilo schelpdieren per dag worden geraapt en die regel staat weer ter discussie in Provinciale Staten. 

MIDDELBURG / NOORDLAREN - De Zeeuwse schaatsbroers Niels en Erwin Mesu rijden mee in de eerste marathon op natuurijs van 2017. De Middelburgse broers staan aan het vertrek in Noordlaren dat dit jaar de eer heeft om als eerste een marathon op natuurijs te kunnen organiseren.

DEN BOSCH - Het hof in Den Bosch buigt zich vandaag over het hoger beroep in de schietpartij op de N61 bij IJzendijke. In september 2013 kwam een 24-jarige man daarbij om het leven. Een vader en een zoon werden eerder veroordeeld wegens moord.