- advertentie -

TERNEUZEN - Bij chemiebedrijf Dow in Terneuzen wordt afgefakkeld. De reden is een technische storing in kraker 3. De vlam die bij het affakkelen uit de schoorsteen komt is in de wijde omtrek te zien. De verwachting is dat dit in de loop van de dag afneemt, meldt een woordvoerder van Dow.

de stemming

wo 02-09-2015, 15:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Half november dient een rechtszaak rondom de onteigening van de Hedwigepolder. Dat is vrijdagmorgen bekend gemaakt door gedeputeerde Carla Schönknecht in de statencommissie Ruimte.

SLUISKIL - SLUISKIL - Omstreeks negen uur heeft vrijdagmorgen korte tijd een brand gewoed bij kunstmestfabriek Yara in Sluiskil. De brand ging gepaard met rookontwikkeling. Vanwege de windrichting heeft de rookpluim geen bebouwing van omliggende woonkernen bereikt.

TERNEUZEN - De tijd van fossiele grondstoffen is voorbij voor de Zeeuwse havens. Dat was donderdagmiddag de belangrijkste boodschap tijdens het havencongres in het Scheldetheater in Terneuzen, waar gesproken werd over de toekomst voor de Zeeuwse havens.

UTRECHT - Frans Sturm uit Heinkenszand is donderdag toch Nederlands Kampioen dahliakweken geworden in Utrecht met zijn gele dahlia. Zijn deelname kwam eerder deze week nog in gevaar door het noodweer dat een groot deel van zijn dahlia's vernietigde.

AMSTERDAM - Het debuut van de uit Oost-Souburg afkomstige bondscoach Danny Blind is uitgelopen op een deceptie. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland ging het Nederlands Elftal met 0-1 onderuit, waardoor plaatsing voor het Europees kampioenschap steeds moeilijker wordt.

OOST-SOUBURG - Roeier Corné de Koning en rolstoelbasketballer Mark Aalders mogen naar de Paralympische Spelen in Rion de Janeiro. De sporters, beiden uit Goes, plaatsen zich donderdag allebei en gaan hun debuut maken op Olympisch niveau.

KATS - Jan Schuurman Hess is een actie begonnen om een veerdienst voor bootvluchtelingen op te zetten tussen Libanon en Turkije. Schuurman Hess wil dat de 28 landen van de Europese Unie elk twee boten sturen.

OOST-SOUBURG - Danny Blind, de eerste Zeeuwse bondscoach ooit, is en blijft onlosmakelijk verbonden met het Walcherse dorp Oost-Souburg. Blind (54) werd er geboren en getogen en zette er zijn eerste stappen als speler. Ook zijn afscheidsduel als speler speelde hij in augustus 1999 bij RCS.

KLOETINGE - De opvang van ernstige psychiatrische patiënten komt in gevaar, als gemeenten en zorgverzekeraars niet bijspringen. Dat schrijft de directie van GGZ-instelling Emergis in een brandbrief aan de Zeeuwse burgemeesters.

VLISSINGEN - De ondernemingsraad van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis had er geen rekening mee gehouden dat de reorganisatie bij het ziekenhuis gepaard zou gaan met gedwongen ontslagen. Dat zegt Willeke de Koster, de voorzitter van de ondernemingsraad van het ADRZ.

VLISSINGEN - De politie heeft bij een inval in een woning aan de Calandstraat in Vlissingen drugs en vuurwapens gevonden. Bij de inval is de 24-jarige bewoner aangehouden.

UTRECHT - Er is geen geld voor een uitgebreid sociaal plan voor de mensen die hun baan verliezen bij ziekenhuis ADRZ. Dat stelt bestuurder Mark Froklage van de vakbond NU'91. Hij heeft overleg gehad met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en daarin is hem duidelijk geworden dat het ziekenhuis geen geld kan vrijmaken voor extra's.

SCHARENDIJKE - De brandweer heeft donderdag de Ingridstraat in Scharendijke een tijdlang afgesloten vanwege een gaslek. Volgens Veiligheidsregio Zeeland ging het om een ondergronds aardgaslek en was er geen gevaar voor de omgeving omdat het gas snel verwaaide.

OOST-SOUBURG - Danny Blind uit Oost-Souburg zit vanavond voor het eerst als bondscoach van het Nederlands elftal op de bank. Oranje neemt het in een EK-kwalificatieduel op tegen IJsland. De uit Aardenburg afkomstige Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, heeft alle vertrouwen in zijn provinciegenoot.