- advertentie -

AXEL - Axel is in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een schietpartij. Bij de schietpartij raakte een persoon gewond. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

de stemming

za 27-08-2016, 14:32

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HOEK - Hoek heeft op het eigen sportpark de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnengehaald. Tijdens de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld werd Ajax met 2-0 verslagen.

OOST-SOUBURG - Eersteklassers GOES en Kloetinge hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker. GOES won bij het al geplaatste MZC'11, Kloetinge had aan een punt tegen Roosendaal genoeg voor een plek in de volgende ronde.

MIDDELBURG - Ruben Martens uit Koewacht is de eerste winnaar geworden van de TOP Triatlon in Middelburg. De triatleet deed over de onderdelen zwemmen (500 meter), fietsen (20 km) en lopen (5 km) iets meer dan een uur. Martens (26) bleef Rens de Ridder uit Arnemuiden en Niels Koole (Zoutelande) voor.

WESTERSCHELDETUNNEL - De Westerscheldetunnel richting Terneuzen is zaterdagmiddag even afgesloten geweest. In de westbuis stond een auto met pech die geborgen moest worden.

GOES - In de Willem Barentzstraat in Goes is vrijdagavond een man mishandeld. De man zegt te zijn aangevallen nadat hij door onbekende oorzaak met zijn fiets was gevallen.

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagavond een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een woning aan de Troelstraweg in Vlissingen. Hij was betrokken bij een aanrijding, had gedronken en weigerde een blaastest.

VLISSINGEN - Een deel van het Nollestrand in Vlissingen is voorlopig afgesloten door de vondst van resten van munitie. Het gaat om een gedeelte van ongeveer tien bij tien meter, zegt strandwacht Albert Dijkstra. 

STAVENISSE - Het binnenvaartschip Formentera heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vastgezeten op de Oosterschelde. Rond 00.15 uur liep het schip vast op de Vondelingsplaat. Om 10.30 uur is het schip losgetrokken. 

ROTTERDAM - De zeven Zeeuwse kotters die zaterdag actie voeren tegen de aanlandplicht zijn vanmorgen in de haven van Rotterdam aangekomen. Ze protesteren om aandacht te vragen voor de toekomst van de Noordzeevisserij.

MIDDELBURG - In de Zandstraat in Middelburg is vanmorgen rond half zeven een zwaargewonde man (29) aangetroffen op straat. De politie gaat er vanuit dat hij uit het raam van een woning is gevallen.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse fruittelers hebben geen overlast door de suzukivlieg. Dat zegt Rinus van 't Westeinde, vice-voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). De Telegraaf meldde zaterdag dat fruittelers in de rest van het land veel last hebben van het vliegje.

KRUININGEN - De Vlaketunnel is zaterdag richting Vlissingen enige tijd afgesloten geweest vanwege een ongeval. De vertraging kon volgens de ANWB op het hoogtepunt oplopen tot 75 minuten. Ondertussen is de weg weer vrijgegeven.

OOST-SOUBURG - Meeuwen zouden kunnen worden ingezet als detective. Dat zegt hoogleraar Willem Bouten van de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte mee aan twee studies naar het gedrag van meeuwen.                                                                                                                                                                                        

NIEUWERKERK - Melkveehouder Charl van de Sande heeft -met tegenzin- zijn koeienoversteekplaats aan de Slotweg in Nieuwerkerk weggehaald.  Waterschap Scheldestromen dreigde met gerechtelijke procedures als het niet voor 13.00 uur vanmiddag weg zou zijn.