- advertentie -

OOST-SOUBURG - Martijn Broekaart en Michiel Meijers zijn de makers van het mooiste Zeeuwse liefdeslied van 2016. Met het nummer Zeeuws Meisje wonnen zij het Zeeuwse Top 40 Valentijnsconcert 2016. Zij winnen hiermee de eerste prijs: komende week is het lied de hele week te horen bij Omroep Zeeland op de radio.

de stemming

zo 14-02-2016, 14:05
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Zanger Danny Vera en zijn vrouw Escha Tanihatu hebben hun trouwvideo openbaar op internet gepubliceerd. Onder veel publieke aandacht stapten ze in augustus 2013 in het huwelijksbootje.

RENESSE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie vermoedelijke drugsdealers aangehouden in Renesse. Volgens de politie verkochten de jongemannen van 17, 18 en 19 jaar xtc.

PIJNACKER - TOP Arnemuiden heeft zaterdag opnieuw een goede stap gezet op weg naar de play-offs voor een plek in de Korfbal League. Op bezoek bij Avanti in Pijnacker werd het 15-21.

WESTERSCHELDE - Reddingswerkers van de KNRM hebben zaterdag twee sportvissers geholpen die aan weerszijden van de Westerschelde in de problemen kwamen. Beide sportvisbootjes kregen motorproblemen.

OOST-SOUBURG, Wie maakt het mooiste Zeeuwse liefdeslied? Luister van 9.00 tot 12.00 uur via de radio naar het Valentijnsconcert van Omroep Zeeland. Twaalf Zeeuwse artiesten brengen hun liedjes live ten gehore.

DOMBURG - Serious Request Domburg heeft 122.876,07 euro opgehaald. Direct na de actie in december meldden de organisatoren al dat er bijna 116.000 euro op was gehaald, maar verschillende acties liepen toen nog.

HOEK - In een vermakelijke wedstrijd heeft Hoek drie punten gepakt tegen Zwaluwen. De ploeg van Jannes Tant was op Sportpark Denoek met 3-2 te sterk. In de slotfase werd het nog even flink spannend toen Fitsch met rood moest inrukken.

OOST-SOUBURG - Bruse Boys heeft vanmiddag een verrassende overwinning geboekt op Rijsoord, de nummer 2 in de 1e klasse C. Door doelpunten van Tom Blomaard en Mats Willemse won de ploeg van trainer Wim Nieuwland met 2-0.

FALUN (ZWE) - Niels Mesu is er niet in geslaagd om de Grand Prix op natuurijs te winnen. In het Zweedse Falun werd de winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht achtste, en dat was niet voldoende om zijn ploeggenoot Simon Schouten voor te blijven.

VLISSINGEN - Hartverwarmend. Dat vinden Karel en Lenie van der Linden van het voor hen georganiseerde benefietconcert in de Vlissingse Machinefabriek. Het echtpaar verloor in januari al hun kermisattracties en hun woonwagen bij een brand in hun loods.

GRIJPSKERKE - De Protestantse gemeente in Grijpskerke verkoopt de Opstandingskerk. De gemeente beschikt sinds de kerkenfusie in 2000 over twee kerkgebouwen, waar om en om kerkdiensten worden gehouden. Zaterdag konden belangstellenden een kijkje nemen in de kerk.

OOSTKAPELLE - Twaalf Zeeuwse 'groene vrijwilligers' hebben een prijs gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze twaalf mensen hebben zich vrijwillig ingezet voor natuur- en cultuurbehoud.

VLISSINGEN - Bob Götz (19) wil komende zomer naar het EK rolstoelhockey, maar zijn speciale sportrolstoel is aan vervanging toe. Een nieuwe kost rond de 15.000 euro. Geld dat voorheen voor een deel werd vergoed, maar nu niet meer. Daarom komt hij nu in actie.

HEINKENSZAND - De politie heeft vrijdag op de A58 ter hoogte van Heinkenszand een automobilist staande gehouden die al veertien jaar zonder rijbewijs rijdt. Dat meldt het Team Verkeer Zeeland-West Brabant op Twitter.