- advertentie -
do 31-07-2014, 06:21

BERSKENS - De gemeente Sluis wil de weg tussen Droompark Schoneveld en Recreatiepark Schoneveld in Breskens afsluiten met een slagboom. Nu staan er palen om te voorkomen dat gemotoriseerd verkeer de weg gebruikt, maar dat helpt niet.

RENESSE - Het strand van Schouwen-Duiveland wordt met allerlei soorten groot materieel schoon gehouden. Dat wilde de gemeente Schouwen-Duiveland woensdag nog maar eens laten zien met een demonstratie. Mede door het strand op deze manier te onderhouden hoopt de gemeente dit jaar wel in de schoonstestranden top tien te staan, waar het vorig jaar nog ontbrak.

MIDDELBURG - Reizigersvereniging Rover deelt donderdagmiddag folders uit op het station in Middelburg over het gebruik van de OV-chipkaart. Rover wil met de folder niet alleen reizigers informeren; het is ook een protest tegen het verdwijnen van het papieren treinkaartje.

TERNEUZEN - Danskoppel Ciccio Pecoraro en Jasmijn van Jole uit Terneuzen zijn op zoek naar sponsoren. Ze werden in mei Nederlands danskampioen, maar hadden in hun financiële planning geen rekening gehouden met een uitnodiging voor de WDSF World Cup in China op 21 september.

MIDDELBURG - Vier kuub houtsnippers moet ervoor zorgen dat kinderen voortaan een zachte landing maken vanaf de glijbaan in stadspark Toorenvliedt in Middelburg. Sommige ouders vonden de glijbaan onveilig vanwege het steile eindstuk.

MIDDELBURG - In de Langevieleweg in Middelburg is woensdagavond een man in zijn buik gestoken. Het was een ruzie tussen twee bekenden die eindigde in een steekpartij. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De dader heeft zichzelf gemeld bij de politie en zit vast.

WISSENKERKE - Aan de Dorpsweg in Wissenkerke zijn de afgelopen maand elke dag dode kauwen gevonden. De politie vermoedt dat het om vergiftiging gaat en waarschuwt dat huisdieren en kinderen het gif ook binnen kunnen krijgen.

DEN HAAG - De Socialistische Partij in de Tweede Kamer wil duidelijkheid van minister Schippers van Volksgezondheid over de toekomstplannen van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

MIDDELBURG - Het Rijk fietst dwars door bestaande plannen heen met het voornemen om voor de kust van Walcheren getijde-energie op te wekken. Dat vindt de Partij voor Zeeland.

DEN HAAG - De uit Middelburg afkomstige Volkert van der Graaf hoeft geen enkelband meer te dragen. De moordenaar van Pim Fortuyn mag voortaan ook weer een aantal gemeenten bezoeken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

TERNEUZEN - Bij een ongeluk op de Tractaatweg bij Terneuzen is woensdagmiddag een gewonde gevallen. Iets na 13.00 uur was daar een botsing tussen een personenbusje en een betonwagen. Daarbij kantelde de betonwagen en is beton, olie en brandstof eruit gelekt.

HANSWEERT - Muziekvereniging Scheldegalm in Hansweert wil een groot feest als het Kanaal door Zuid-Beveland 150 jaar bestaat. Op Facebook is een pagina opgezet waar ideeën ingediend kunnen worden.

MIDDELBURG - Vanaf 1 augustus kunnen zo'n tachtig studenten van het University College Roosevelt (UCR) gehuisvest worden in Bachtensteene in Middelburg, het voormalige verzorgingshuis Willibrord.

NIEUWVLIET - Tien nieuwe borden moeten wandelaars op het strand van Nieuwvliet nog eens extra waarschuwen voor drijfzand. Er staan al wel borden, maar die zijn niet van alle kanten op het strand goed zichtbaar. Afgelopen tijd zakten zowel mensen als paarden weg in het zand.