- advertentie -

OOST-SOUBURG - De waterpolitie heeft haar protestactie per direct opgeschort. De politiedienst voer sinds 14 maart niet meer met de politieboten. Alleen bij calamiteiten voeren ze uit. In Zeeland zijn zeven politieschepen gestationeerd. De politie voerde actie omdat ze vinden dat er te weinig budget voor ze wordt vrijgemaakt door de korpsleiding. 

de stemming

do 30-03-2017, 14:56

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - De leerlingen van de Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Middelburg hebben vanmorgen een gastles gehad van fotograaf Dennis Wisse. Dit in het kader van de fotowedstrijd 'artikel 1 in beeld', waarbij de leerlingen uitgedaagd worden om de mensenrechten vrijheid en gelijkwaardigheid in beeld te brengen.

MIDDELBURG - Ondernemers kunnen zelf de wereld ietsje beter maken. Dat geldt ook voor lokale ondernemers uit Middelburg en de rest van Zeeland  Dat zei Jan Peter Balkenende tijdens de conferentie "Freedom of Entrepeneurship" in het oude stadhuis in Middelburg. 

ZIERIKZEE - Het kreeftenseizoen is donderdag officieel afgetrapt in Zierikzee. Dat gebeurde rond 12.00 uur met het symbolisch opvissen van de eerste kreeft uit de Oosterschelde. De kreeft kreeg van Commissaris van de Koning Han Polman de naam Olivier mee, als verwijzing naar kreeftenkoningin Olivia. 

OOST-SOUBURG - De politie heeft vannacht drie jonge mannen aangehouden bij het station in Oost-Souburg. Zij hadden spullen bij zich die waarschijnlijk eerder die nacht waren gestolen uit een woning aan de Burchtstraat.

OUD-VOSSEMEER - Een welverdiende oude dag voor manegepaarden die hard hebben gewerkt voor hun baas, maar dat nu niet meer kunnen. Dat wil de stichting 'Paardenwelzijn na gedane arbeid' op Tholen. Manege Vosmaer in Oud-Vossemeer heeft vier van die gepensioneerde paarden op stal. Een ervan is Yoshi. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, aan het begin van donderdag 30 maart 2017 is dit het Zeeuwse nieuws:

VLISSINGEN -'Wie ben ik, en waar kom ik vandaan?' Mensen die geadopteerd zijn worstelen vaak met die vraag. Vlissinger Ton Sondag is daarom gestart met 'Project Adopted', een project over de invloed van adoptie op het leven van geadopteerden, adoptieouders en biologische ouders.

AXEL - Het voormalige restaurant Zomerlust in Axel is uitgebrand. Volgens de brandweer is de brand aangestoken na een inbraak in het gebouw. Het restaurant stond sinds december leeg en zou binnenkort worden gesloopt om plaats te maken voor villa's.

MIDDELBURG - Alle basisscholen in de gemeente Middelburg krijgen een 'smaakleskist'. Dat is een kist waar een receptenboek, een zeef, een deegrol, bordjes en glaasjes en nog veel meer inzit. Daarmee leren de leerlingen over smaak en eten, en kunnen ze zelf in de klas ook kleine gerechten gaan koken.

TERNEUZEN - De politie heeft woensdagavond een inval gedaan in een woning aan de Vlooswijkstraat in Terneuzen. Er zijn drugs en een grote partij (nep)merkkleding aangetroffen. Vijf personen zijn aangehouden.

TERNEUZEN - Als vijfde gemeente in Zeeland heeft Terneuzen besloten zones in te stellen waar op oudjaarsavond geen vuurwerk mag worden afgestoken. Burgemeester en wethouders zeggen er meteen bij, dat controle op dit verbod erg lastig zal zijn.

GOES - Olivier Boeder uit Kruiningen strijdt vanaf woensdag samen met elf andere vmbo-studenten tijdens het NK metselen in Goes om de Zilveren Troffel, de prijs voor de beste metselaar. De studenten werken in koppels samen om in drie dagen tijd een bankje te metselen.

GOES - In de 's Heer Hendrikskinderenstraat in Goes zijn woensdagmiddag tien woningen ondergelopen. Bij werkzaamheden in de straat sprong een waterleiding. Bewoners stonden tot aan hun enkels in het water. Rond 21.00 uur waren de meeste problemen voorbij.

TERNEUZEN - CineCity in Terneuzen is al z'n stoelen kwijt. De bioscoop krijgt deze week nieuwe stoelen. De oude stoelen bood de bioscoop aan op Facebook. De interesse was groot: binnen een dag waren alle zeshonderd stoelen weg.