- advertentie -

VLISSINGEN - Bij een grote brand bij Garage Hofman aan de Gildeweg in Vlissingen is zaterochtend asbest vrijgekomen. Tegen 11.00 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.  Naast het garagebedrijf moeten een aantal loodsen en een makelaarskantoor als verloren beschouwd worden. 

de stemming

vr 22-07-2016, 15:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Wie is de zondigste Zeeuw aller tijden? auteurs van het boek 'Zondige Zeeuwen' leggen die vraag voor aan het publiek. Zij kunnen via Facebook hun stem uitbrengen.

PERKPOLDER/HANSWEERT - Door het dichtslibben van de haven van Perkpolder vaart het pontje tussen de Hansweert en Perkpolder minder. Een uur voor en na laag water kan er niet meer in de haven van Perkpolder worden gevaren.

HULST - Op de begraafplaats aan de Glacisweg in Hulst wordt in augustus een nachtelijk onderzoek naar insecten gehouden. Met behulp van een sterke lamp en een wit doek is het de bedoeling om in de nacht van 3 op 4 augustus tientallen insecten te vangen. 

TERNEUZEN - Een 69-jarige fietser is vrijdagmiddag op de Churchilllaan in Terneuzen aangereden door een auto. De bestuurder ervan, een 82-jarige Terneuzenaar, schepte rond 14.45 uur de fietser toen hij wilde afslaan.  

SCHOUWEN-DUIVELAND - De allerlaatste schooldag in Sirjansland is alles behalve verdrietig verlopen. De dorpsschool sluit definitief de deuren vanwege een teruglopend leerlingenaantal, maar ze hebben besloten om er een feestje van te maken.

MIDDELBURG - De provincie onderzoekt ervaringen van weggebruikers op fietspaden op Walcheren en in de Zak van Zuid-Beveland. Het gaat om de ervaringen van fietsers, wielrenners, ruiters, wandelaars, maar ook scooterrijders en skeeleraars. Eind september moeten de resultaten van dit onderzoek op tafel liggen.

GOES - De gemeente Goes gaat de overlast van meeuwen in de binnenstad aanpakken. Ze roept daarvoor de hulp in van winkeliers, bezoekers en inwoners. Gevraagd wordt de komende tijd geen afval op straat te gooien, maar in de daarvoor bestemde bakken.

KLOETINGE - Geestelijke gezondheidsinstelling Emergis heeft een opnamestop ingevoerd. Het gaat om reguliere (geplande) opnames. Mensen met psychische klachten die in een crisissituatie terecht komen en acuut zorg nodig hebben kunnen nog wel in Kloetinge terecht. 

VLAKE - De Vlakebrug wordt pas in september gerepareerd. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Tot die tijd mag het verkeer op de brug niet harder dan 50 kilometer per uur rijden. 

'S-HEERENHOEK - De snelheidscampagne 'Bedankt dat je langzamer rijdt' op de Molendijk in 's-Heerenhoek was een succes. Dat concludeert de provincie omdat de gemiddelde snelheid flink is gedaald, net als het aantal snelheidsovertredingen. 

BURGH-HAAMSTEDE - Een project dat ouderen uit hun isolement haalt en werklozen aan een baan helpt op Schouwen-Duiveland is een groot succes. De ouderen van appartementencomplex De Duinen van Haamstede kunnen voor vijftig cent per rit het hele eiland over. 

BURGH-HAAMSTEDE - Een 78-jarige man uit Tilburg is aangehouden na de ontdekking van een hennepkwekerij in een huurwoning aan de Kloosterweg in Burgh-Haamstede. De eigenaar van het pand had de politie getipt.

GOES - De actiegroep Abortusinformatie.nl heeft vanmorgen met bloederige borden geprotesteerd bij de abortuskliniek in huisartsencentrum De Pijlers in Goes. Volgens de demonstranten zijn gezondheidscentra bedoeld voor genezing en niet om patiënten te doden. 

ELLEMEET - Op een camping aan de Kuijerdamseweg in Ellemeet zijn donderdagavond twee jonge campinggasten gebeten door een hond. Het gaat om een meisje van zeven jaar en een jongen van elf jaar uit het Duitse Kleve. De twee hebben flinke bijtwonden opgelopen.