- advertentie -

MIDDELBURG - Bij hulporganisatie Juvent verliezen tachtig mensen hun baan. Dat heeft gedeputeerde Van Heukelom vrijdagochtend gezegd bij een vergadering in het provinciehuis. De zorg aan jongeren wordt per 1 januari overgeheveld van de provincie naar de gemeenten. Zo wil het Rijk bezuinigen op de stijgende zorgkosten.

de stemming

vr 28-11-2014, 06:45

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is ook in 2015 weer op zes zaterdagen tolvrij. In 2012 en 2013 waren dat er nog vier, maar dit jaar ging dat aantal omhoog naar zes. Volgend jaar wordt aantal voortgezet. In 2015 vallen de tolvrije zaterdagen op 31 januari, 28 februari, 28 maart, 26 september, 31 oktober en 28 november.

SAS VAN GENT - In Zeeuws-Vlaanderen komt volgend jaar een proef met duurzaam asfalt. Het asfalt wordt bij elkaar gehouden door een biobased plakmiddel. Dit plakmiddel, lignine, is een natuurlijke lijmstof die zorgt voor stevigheid in allerlei planten en bomen.

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum krijgt vrijdag van Rijkswaterstaat een bijzondere bel uit de Tweede Wereldoorlog. De bel diende als geluidsignaal op één van de boeien in de Westerschelde, vlak na de Slag om de Schelde.

MIDDELBURG - Het eind is in zicht van de klucht rond de bouwput in Middelburg. Die duurt inmiddels bijna dertien jaar en heeft de gemeente ongeveer twintig miljoen euro gekost. Sinds deze week is de bouwput aan de Zuidsingel volgestort met zand.

TERNEUZEN - Als de Westerscheldetunnel tolvrij is, gaan Zeeuwen vaker winkelen aan de overkant. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Zeeland. Ondernemers aan beiden kanten van de Westerschelde zien meer klanten van de overkant als de tunnel gratis is.

ZIERIKEE - Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur moet uitleggen aan de Tweede Kamer waarom er fijn zeegrind is gebruikt bij het versterken van oevers in de Oosterschelde, in plaats van grovere staalslakken. Dat is volgens kreeftenvissers funest voor de kreeften in de Oosterschelde.

ZIERIKZEE - De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland wil verder met Gerard Rabelink als burgemeester. De raad heeft donderdagavond besloten om Rabelink bij de minister aan te bevelen voor een herbenoeming.

RENESSE - Culinair Team Zeeland heeft voor een daverende verrassing gezorgd door brons te winnen bij de Culinairy World Cup in Luxemburg. Dat is een prestigieus kooktoernooi waar 41 teams uit de hele wereld aan mee doen.

VROUWENPOLDER - BNN-presentator Patrick Lodiers heeft een documentaire gemaakt over de inwoners van Vrouwenpolder na het vallen van PostcodeKanjer in het dorp.

GOES - De gemeente Goes wil op korte termijn de binnenstad aantrekkelijker maken. Daarvoor heeft de gemeente een nieuw actieplan gemaakt. Het plan is een vervolg op het grote masterplan uit 2002.

SIRJANSLAND - Het jachtverbod dat is ingesteld vanwege de vogelgriep heeft grote gevolgen voor de Zeeuwse akkerbouwers. Door dat verbod mag er op het land niet gejaagd worden. Ganzen hebben dus vrij spel en hebben al voor veel schade gezorgd.

TERNEUZEN - Hendrik-Jan van Arenthals wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Scalda. Hij volgt Hennie van Meerkerk op die per 1 maart stopt bij de mbo-school. Van Arenthals is nu nog directeur van de Mondia Scholengroep in Middelburg en Vlissingen.

TERNEUZEN - Bestuurder Arnold Schelfhout van zorgorganisatie ZorgSaam heeft zijn ontslag ingediend. Hij zegt zich medeverantwoordelijk te voelen voor de slechte financiële situatie waarin de Zeeuws-Vlaamse zorgorganisatie zit.

OOST-SOUBURG - Greetje Kauffeld is onderscheiden met de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal. De 75-jarige jazz-zangeres werd geboren als Greetje Kloet en bracht een groot deel van haar jeugd door in Vlissingen en Middelburg.