- advertentie -

GOES - Vakbond CNV gaat komende vrijdag praten met de werknemers van Bax-shop in Goes. De bond heeft daarover woensdag afspraken gemaakt met de directie van het bedrijf. CNV maakt zich zorgen over de slechte arbeidsomstandigheden en nare werksfeer.

wo 28-09-2016, 15:36

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - De overschrijving van de Hongaarse keeper Marcell Vámosi naar Zeelandia Middelburg is rond. Vámosi moet nog even wachten voordat hij officiële wedstrijden kan spelen. Pas na de winterstop is hij speelgerechtigd voor de zondag tweedeklasser.

OOST-SOUBURG - Violist Mathieu van Bellen uit Hulst heeft met zijn Busch Trio de Kersjesprijs gewonnen. Dat is een prestigieuze, jaarlijkse prijs voor jonge musici. Er is 50.000 euro aan verbonden.

VLISSINGEN - Twee Zeeuwse voetballers maken hun debuut in het voetbalspelletje FIFA 17. Rick van Drongelen van Sparta en Ruben de Jager van FC Twente hebben hun eigen personage. Net als vorig jaar zit ook Bart Nieuwkoop van Feyenoord weer in het spel.

MIDDELBURG - De provincie Zeeland loopt geen extra risico door het ontbreken van een zogenaamd eliteteam. Dat zegt Remco Duerink van de Zeeuwse brandweer. Hij reageert daarmee op een artikel van De Stentor van woensdagochtend.  

MIDDELBURG - Na jaren van slecht nieuws, zijn de financiën van de provincie zich aan het herstellen. Dat was de boodschap van gedeputeerde Jo-Annes de Bat toen hij woensdagmorgen de begroting voor 2017 presenteerde.

MIDDELBURG - Jan van der Eijk is aangesteld als Zeeland-coördinator. Hij begint volgende week. Van der Eijk wordt de schakel tussen de provincie en Den Haag. Zo'n coördinator was één van de aanbevelingen uit het rapport van Balkenende over de toekomst van de Zeeuwse economie. 

ZOUTELANDE - Erwin Harmes gaat er alles aan doen om zaterdag de Kustmarathon te winnen. De atleet uit Middelburg droomt al jaren van een triomf op de Langstraat in Zoutelande. Hij heeft dat moment, die toekomstige zege, alvast vereeuwigd op een schilderij.

GOES - Bax-shop directeur Jochanan Bax erkent dat er problemen zijn en zijn geweest binnen het bedrijf. Hij doet dat in een interne email aan het personeel, die in handen is van Omroep Zeeland.

YERSEKE - Een vrachtwagenchauffeur is woensdagmiddag met zijn combinatie van de A58 geraakt en in de sloot terecht gekomen. Voor de berging heeft Rijkswaterstaat woensdagavond de afrit enige tijd afgesloten. 

MIDDELBURG - Met 3,7 miljoen euro uit de algemene reserve wil de provincie Waterdunen weer vlot trekken. Het project in West-Zeeuws-Vlaanderen wordt geplaagd door tegenvallers en vertragingen. 

TERNEUZEN - Het telefoontje naar 112 over een man met een vuurwapen in De Rede is gedaan vanuit de middelbare school in Terneuzen zelf. Volgens de politie is er meerdere keren naar het alarmnummer gebeld.

VLISSINGEN - Een man van 26 uit Vlissingen is in de nacht naar woensdag aangehouden wegens rijden onder invloed. De auto die hij bestuurde reed stapvoets door de Hobeinstraat. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken.

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat studenten inzetten in de wijken. Ze moeten bewoners stimuleren om sociale netwerken op te zetten.

TERNEUZEN - Zeeuws-Vlaanderen heeft er een nieuwe televisiezender bij: GO-TV. De zender is in heel Zeeland via de kabel te ontvangen, maar richt zich voornamelijk op de Zeeuws-Vlamingen.