- advertentie -

VOGELWAARDE - Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagmiddag bij een inval in Vogelwaarde een man opgepakt. Met behulp van een ram werd een deur geforceerd om de woning aan de Rapenburg (N688) binnen te komen.

de stemming

vr 09-10-2015, 06:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

KAMPERLAND - Aquacultuur vergt veel geduld en doorzettingsvermogen, dat is het oordeel van Adri Bout, directeur van Seafarm in Kamperland. Zijn tarbot- en mesheftenkwekerij is na 15 jaar uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met 25 mensen in dienst. Maar dat ging niet vanzelf.

'S-HEERENHOEK - In 's-Heerenhoek staat een enorme tent ter gelegenheid van het oktoberfeest, dat zaterdag wordt gehouden. Dit jaar grootser dan ooit, want de carnavalsstichting De Koenkelpot bestaat 55 jaar en dat wordt op grootste wijze gevierd.

MIDDELBURG - Eindelijk kan de provincie eens een keer goed nieuws melden over de Sloeweg. Want ondanks alle tegenslagen, missers, blunders en tekorten, ligt het werk aan de verdubbeling van de weg tussen de A58 en de Westerscheldetunnel nu voor op schema.

TERNEUZEN - Zeeland krijgt een nieuwe suikerterminal. Het Belgische Vlaeynatie gaat een nieuwe terminal voor op- en overslag van witte suiker bouwen op de Axelse Vlakte in het havengebied van Terneuzen. De komst van de nieuwe Zeeland Sugar Terminal levert ongeveer dertig arbeidsplaatsen op.

GOES - Een agressieve man is donderdagavond op de Grote Markt in Goes na een vechtpartij door omstanders in bedwang gehouden. Om 23.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een man anderen zou hebben lastiggevallen en geweld zou hebben gebruikt.

RILLAND - De politie heeft donderdagmiddag op de Zuidhof in Rilland kunnen voorkomen dat een verwarde man zichzelf iets aandeed met een vuurwapen. Rond 16.25 uur kwam er een melding binnen dat er op de Zuidhof een man rondliep met een vuurwapen.

RITTHEM - Een 36-jarige man uit Clinge moest donderdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Hij overschreed op de Sloeweg (N254) bij Ritthem de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur.

VLISSINGEN - Zaalvoetballer Hoessein Bouzambou gaat helpen als tolk bij de noodopvang van vluchtelingen in Vlissingen. Dat meldt Youssif Hamzaoui, voorzitter van zaalvoetbalvereniging Groene Ster, op Twitter.

RETRANCHEMENT - De zanddam die voor natuurgebied Het Zwin ligt, wordt maandag stukje bij beetje verlaagd. Dat heeft Noodplanning West-Vlaanderen vrijdagmiddag besloten. De dam werd in de nacht van dinsdag op woensdag geplaatst om het natuurgebied te beschermen tegen de gelekte olie uit het gezonken vrachtschip Flinterstar.

HOEK - Bij de bekendmaking van de keuze voor de nieuwe trainer van hoofdklasser Hoek leek de ploeg de Belg Jannes Tant te verkiezen boven onder meer John de Wolf. Maar nu blijkt dat in de zoektocht naar die nieuwe trainer Hoek een 'nee' kreeg van De Wolf. Hij vindt Hoek te ver van zijn woonplaats Leiden.

WESTKAPELLE - De stranden tussen Westkapelle en Vlissingen zijn schoon gemaakt van stookolie. Het opruimen gebeurde met zogenoemde beachcleaners. De olie spoelde vanmorgen aan op de Zeeuwse stranden.

OOST-SOUBURG - Meer dan de helft van de Zeeuwse gemeenten hangt komend weekend de regenboogvlag uit voor 'coming out day'. Daarmee benadrukken ze de acceptatie van seksuel anders geaarden in hun gemeente. Zes Zeeuwse gemeenten hijsen de vlag bewust niet.

VLISSINGEN - De grote verbouwingsoperatie in ziekenhuis ADRZ in Vlissingen is begonnen. Een megaklus, vooral ook omdat tijdens de verbouwing het ziekenhuis in bedrijf blijft. Over ruim een jaar moet de verbouwing klaar zijn.

VLISSINGEN - De politie heeft donderdagmiddag op de Gildeweg in Vlissingen een 51-jarige man aangehouden voor drugshandel. De politie was op weg naar het huis van de verdachte om het te doorzoeken. Toen agenten bij het huis arriveerden, zagen zij de Vlissinger net wegrijden.