- advertentie -

VLISSINGEN - De strandglijbaan op de Vlissingse boulevard is vanmiddag geopend. De gele baan kampt nog wel met een klein probleempje; de baan is vrij steil en het landingsgedeelte is daar niet helemaal op berekend.

de stemming

vr 31-07-2015, 06:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GOES - Een 52-jarige man uit Hoogerheide is vrijdagochtend om 3.00 uur slapend in zijn auto aangetroffen op de vluchtstrook van de A58 bij Heinkenszand. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

AXEL - Kraker Trailers in Axel verdubbelt de productie, van vijfhonderd naar duizend trailers per jaar. Dat zegt Jan de Kraker, directeur van het bedrijf. Om de verdubbeling van de productie mogelijk te maken, wordt er een nieuwe productiehal gebouwd, met daarin een lopende band en robots.

GOES - Tienduizend keer loop je door je eigen stad of dorp, maar als je gaat fotograferen, kijk je toch anders. Met dat idee wilde Berbel Nijsse uit Goes iets doen. Donderdagavond liep ze met een groepje door de binnenstad van Goes, gewapend met een mobiele telefoon met daarop de fotoapp Instagram.

KAPELLE - Speel-o-theek De Schatkist in Kapelle zegt er alles aan te doen om zijn gebouw te behouden. De speel-o-theek zit in hetzelfde gebouw als het Fruitteeltmuseum en er zijn plannen om het museumdepot in de ruimte van de Speel-o-theek onder te brengen.

TERNEUZEN - In het oude stationsgebouw in Terneuzen heeft donderdagnacht een kleine brand gewoed. Rond 3.30 uur rukte de brandweer uit naar de loods aan de Stationsweg, tussen het sluizencomplex en de Kennedylaan.

MIDDELBURG - Lagere prijzen voor grondstoffen voor het opwekken van energie betekent niet gelijk dat de prijzen voor consumenten ook omlaag gaan. Dat laat energieleverancier Delta weten naar aanleiding van een rapport van Nuon.

OOST-SOUBURG - BLØF geeft op 15 december een extra optreden in Paradiso, Amsterdam. Het concert de dag erna is inmiddels uitverkocht.

GOES - De 16-jarige Niels von Hout uit Biervliet is de eerste Zeeuw die zijn tractorrijbewijs gehaald heeft. Sinds 1 juli mag je niet meer op een tractor rijden zonder rijbewijs, omdat er relatief veel ongelukken gebeuren met landbouwvoertuigen.

OOST-SOUBURG - Ruim 1.400 Zeeuwen hebben tot nu toe via de enquête van de provincie aangegeven hoe het zit met hun mobiele bereikbaarheid. Dat blijkt uit cijfers van de provincie.

Kaartje

OOST-SOUBURG - Antwan Tolhoek (21) is de rest van het wielerseizoen ploeggenoot van de wereldtoppers Alberto Contador en Peter Sagan. De wielrenner uit Yerseke is door de World Tour ploeg Tinkoff-Saxo opgenomen in het team.

MIDDELBURG - Een 25-jarige inwoner van Sas van Gent moet twee jaar de cel in voor loverboypraktijken. Dat heeft de rechtbank in Middelburg donderdag beslist. Daarmee volgt de rechtbank de eis van de officier van justitie.

OOST-SOUBURG - Waar moet je op letten als je op zoek bent naar een vakantiebaan. Wij vroegen Henriët Dees van uitzendbureau Matchpoint Banen in Breskens om een aantal tips op een rijtje te zetten:

MIDDELBURG - Het netwerkbedrijf van Delta mag van toezichthouder ACM niet langer dezelfde naam en hetzelfde logo hebben als de commerciële onderdelen van het nutsbedrijf. Delta kondigde deze week al aan dat het zijn netwerkonderdeel gaat omdopen in Enduris.

VROUWENPOLDER - Dagenlang regen en onweer: het deert veel vakantiegangers in Zeeland niet. De familie Tuinder uit Middelburg bijvoorbeeld laat de vakantie niet verpesten door het weer.