- advertentie -

RILLAND - ProRail heeft aangifte gedaan van vandalisme naar aanleiding van de aanrijding woensdagavond die het treinverkeer in Zeeland plat legde. Een trein kwam om 21.45 uur tussen Rilland-Bath en Bergen op Zoom in aanrijding met een kunststof bouwhekvoet.

de stemming

do 30-10-2014, 16:01

VLISSINGEN - Tientallen veteranen van de Zeeuwse afdeling van de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO) hebben donderdag in Vlissingen de Slag om de Schelde herdacht. De campagne van de geallieerden om Zeeland en West-Brabant te bevrijden.

KAPELLE - Een 42-jarige Vlissinger is woensdagavond bij Kapelle aangehouden op verdenking van heling. De politie zag hem rond 21.25 uur op de A58 rijden in een gestolen auto en dwong de bestuurder tot stoppen.

MIDDELBURG - Liedjesfestival 'Zing Zeeuws!' beleeft vrijdag 7 november zijn vijfde editie. Deze keer wordt het tweejaarlijkse liedjesfestival gehouden in Brogum, Zierikzee.

SINT MAARTENSDIJK/ SINT PHILIPSLAND - Bij woningen in Sint Maartensdijk en Sint Philipsland zijn woensdag hennepkwekerijen ontdekt.

VLISSINGEN - Bij een inval door de politie in twee woonwagens aan de Zuidbeekseweg in Vlissingen zijn donderdagochtend drugs gevonden. Om hoeveel en welke drugs het precies gaat is nog niet bekend.

RENESSE - Donderdagavond wordt bekend of politieteam Renesse het beste politieteam van Nederland wordt. Het team heeft concurrentie van vijf andere teams uit het land. De verkiezing is een initiatief van de Stichting Waardering Erkenning Politie, Stichting WEP.

MIDDELBURG – D66 vindt dat Zeeuwse kiezers meer betrokken moeten worden bij controversiële besluiten. Daarom heeft de partij een voorstel ingediend om tegelijk met de Statenverkiezingen van maart volgend jaar een provinciaal referendum te houden. Provinciale Staten nemen morgen een besluit over het voorstel van D66.

SLUISKIL - Kunstmestfabriek Yara in Sluiskil heeft op dit moment meer iets weg van een operatiezaal dan van een fabrieksterrein. De patiënten zijn vier fabrieken op het terrein en de operatie is een soort van openhartoperatie. De ingreep kost per week tien miljoen euro.

HOEK - Het is vandaag exact een jaar geleden dat Hoek en Feyenoord elkaar troffen voor de KNVB beker. Het duel in de Kuip staat velen nog goed op het netvlies, zo ook bij de voorzitter van de supportersvereniging van Hoek: Jan Mieras.

OOST-SOUBURG - Het treinverkeer in Zeeland lag woensdagavond een tijd volledig plat doordat een trein tegen een betonblok was aangereden. Er zijn hierbij geen gewonden gevallen. De aanrijding gebeurde rond 22.00 ergens tussen Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom. Het is nog onbekend hoe het betonblok op het spoor is geraakt.

KLOETINGE - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat vragen stellen aan Emergis. Dit naar aanleiding van de afhandeling van een klacht van twee cliënten vorig jaar door de Zeeuwse instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De cliënten hebben een tegemoetkoming van 2.500 euro gekregen en moesten erover zwijgen.

HOEK - Ibrahim Maaroufi gaat niet naar topklasser Hoek. De Marokkaanse voetballer trainde vorige week mee bij de club en had een goede indruk achtergelaten. Maaroufi kiest echter voor het Paganese Calcio 1926. Deze club komt uit in de Italiaanse Serie C.

's-HEER ARENDSKERKE - De A58 tussen afslag Heinkenszand en knooppunt de Poel is woensdagavond afgesloten. Tussen 20:00 uur en donderdagochtend 05:00 uur wordt het verkeer omgeleid. De afsluiting is nodig, omdat er een nieuwe in- en uitvoegstrook wordt aangelegd.

RITTHEM - Een zestigjarige Vlissinger is woensdagmorgen opgepakt op verdenking van diefstal van twee bronzen schroefbladen ter waarde van 50.000 euro. De schroeven van 500 kilo per stuk zijn 4 oktober gestolen bij een bedrijf aan de Ritthemsestraat in Ritthem.