- advertentie -

VOSSESTAD - De stadhuistoren in Hulst moet het vandaag zonder de bekende kiel doen. Het waait te hard in Vossestad om de kiel over de toren te kunnen trekken, zo laat A.H.C. De Vossen weten.

vr 05-02-2016, 14:50
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ROTTERDAM - Eredivisionist Groene Ster uit Vlissingen heeft de halve finale bereikt van de KNVB beker in het zaalvoetbal. Groene Ster won vrijdag in de kwartfinale met 5-6 van TPP.

BREDA - Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen tegen een officier van justitie van het arrondissement Zeeland - West-Brabant. De officier, Lucas van Delft, wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar onder een valse naam bij de politie melding heeft gedaan dat mensen van plan waren om hem te liquideren.

TERNEUZEN - Kant-en-klare huizen uit een fabriek. In Terneuzen worden ze gebouwd en in Kwadendamme worden de eerste geplaatst. Het gaat om zorgwoningen van woningstichting R&B Wonen. Het grote voordeel is dat de huizen zeer flexibel zijn en makkelijk en snel verplaatst kunnen worden.

OOST-SOUBURG - Pianist Hannes Minnaar heeft de eerste twee pianoconcerten van Ludwig van Beethoven op cd gezet. De in Yerseke opgegroeide Minnaar maakte de opname met het Orkest van het Oosten onder leiding van Jan Willem de Vriend.

COLIJNSPLAAT - Schrijver en historicus Jan Kuipers noemt de discussie die is ontstaan over het beheer van het Monument voor de Verdronken Dorpen, 'Zeeland op zijn smalst'. Kuipers is expert als het gaat om de verdronken geschiedenis van Zeeland,

GAPINGE - Feest in Gapinge. Het dorp bestaat vandaag op de kop af 800 jaar. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats, waarvan burgemeester Rob van der Zwaag vanavond de aftrap verricht in dorpshuis De Spil.

MIDDELBURG - De aandeelhouders van Delta, de provincie en de dertien Zeeuwse gemeenten, komen woensdag bij elkaar. Dan praten ze over een gezamenlijke actie tegen de forse salarisverhoging van Delta-directeur Arnoud Kamerbeek. 

SINT JANSTEEN - Het carnaval barst vanavond los. Maar in Sint Jansteen was het vrijdagochtend al bal in gemeenschapshuis De Warande voor de ruim 200 leerlingen van de Inghelosenberghe-school. Om 08.30 uur trok de kinderoptocht door het dorp. Daaraan deden 103 kinderen mee.

MIDDELBURG - Professor dr. Barbara Oomen stopt als directeur bij de University College Roosevelt (UCR). Professor dr. Bert van den Brink volgt haar op. Dat hebben de Raad van Toezicht van de UCR en het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, waar de UCR mee samenwerkt, besloten.

GOES - Het is meer dan een vak, het is een passie. Jens van Stee is 26 jaar en denkt in bieren. In het brouwen ervan kan hij alles kwijt. Van Stee is de brouwer van de nieuwe brouwerij Slot Oostende in zijn stad Goes.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse sporttalenten krijgen de komende jaren meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Dat zegt het provinciale sportorgaan SportZeeland. De talenten binnen het Olympisch netwerk zullen intensiever worden begeleid op meerdere gebieden.

DOEL (B) - Bij de kerncentrale van Doel wordt eind dit jaar een grensoverschrijdende rampoefening gehouden. Bedoeling is dat de gemeenten Hulst, Reimerswaal, Woensdrecht en Bergen op Zoom meedoen aan de oefening. Ook Tholen heeft aangegeven mee te willen oefenen.

MIDDELBURG - De brandweerpost van Zierikzee wordt verplaatst. De nieuwe post komt aan de Haringvlietstraat te liggen. Dat heeft het bestuur van de Veiligheidsregio vrijdagochtend besloten. Waar precies de post komt aan de Haringvlietstraat, is nog niet duidelijk.

RILLAND - Een 50-jarige automobilist uit Middelburg heeft donderdag aangifte gedaan van bedreiging op de A58. Twee andere automobilisten probeerden hem van de weg te drukken.