MIDDELBURG - De twee verdachten van de moord op de Axelse John Smidt moeten jarenlang de cel in. Dat heeft de rechtbank in Middelburg vandaag bekendgemaakt. De 34-jarige verdachte moet 25 jaar de cel in, de 38 jarige verdachte 15 jaar. Beide verdachten krijgen geen tbs opgelegd.

vr 22-05-2015, 13:10

OOST-SOUBURG - Jeremy de Nooijer is door bondscoach Patrick Kluivert opgeroepen voor de definitieve selectie van Curaçao. Het land speelt op 10 juni een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cuba.

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen heeft over vorig jaar 3,7 miljoen euro overgehouden op haar begroting. Dat komt onder meer door besparingen op personeelskosten, uitgestelde bestedingen en de huidige lage rente. Het college van burgemeester en wethouders wil het grootste deel van de 3,7 miljoen euro in zijn spaarpot stoppen.

KATTENDIJKE - Een 30-jarige vrouw uit de gemeente Goes is donderdagmiddag tegen een boom gereden. Ze moest haar rijbewijs inleveren, omdat ze dronken achter het stuur zat. De automobilist is lichtgewond geraakt bij het ongeval.

MIDDELBURG - Volgens Zeelandnet is de grote internetstoring bij de provider verholpen. In totaal heeft zo'n tien procent van de klanten last gehad van de storing. De problemen ontstonden vrijdagmorgen rond 08.00 uur.

TERNEUZEN - Chemieconcern Dow in Terneuzen bestaat zondag precies vijftig jaar. Een gouden jubileum, maar de gouden tijden voor het van oorsprong Amerikaanse bedrijf zijn voorbij. De laatste grote investering stamt uit 2001.

Schaliegas

GOES - Twee basisscholen in Goes en tenminste één auto zijn in de nacht van donderdag op vrijdag beklad. Met verfbussen zijn scheldpartijen, een hakenkruis en postcodes op deuren en muren gespoten. De vandalen hadden het zowel op de Prinses Beatrix School als de Zuidwesthoek gemunt.

GOES - Van zeewierbolus tot bolusdrop, de afgelopen tijd kreeg Omroep Zeeland de meest originele recepten binnen voor de bakwedstrijd 'Zeeland Bakt Bolussen'. Vrijdagochtend maakte de jury, onder leiding van juryvoorzitter Robèrt van Beckhoven, de finalisten bekend. Tien thuisbakkers strijden tijdens de Bolusdag op zaterdag 30 mei om de titel 'Beste Zeeuwse Thuisbakker van 2015'.

AXEL - De rechtbank in Middelburg maakt vanmiddag bekend of en hoelang de verdachten van de moord op John Smidt uit Axel de cel in moeten. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie 15 jaar cel plus tbs en 12 jaar cel met tbs. Volgens de officier van justitie hebben beide mannen uit Axel zich schuldig gemaakt aan een wrede moord waarvan de gruwelijkheden bijna niet voor te stellen zijn.

OVEZANDE - Kat Ukkie uit Ovezande is spoorloos. Het beest is vorige maand in Ovezande in een vrachtwagen gekropen en na een rit van zo'n 25 kilometer in Terneuzen uitgestapt.

TERNEUZEN - Het was vanmorgen vroeg dag voor vijftig middelbare scholieren uit Zeeuws-Vlaanderen die in Zuid-Frankrijk geld op gaan halen voor een goed doel. Rond zes uur vertrokken vanaf De Rede in Terneuzen drie busjes vol met leerlingen en materiaal richting Zuid-Frankrijk. Maandag beklimmen ze de Mont Ventoux om zo geld te verdienen voor onderzoek naar de zenuwziekte MS.

OOST-SOUBURG - In de maaltijdsalades Italiaanse Kip van Jumbo en C1000 is rauwe kip terechtgekomen. De supermarktketens roepen klanten op de salades terug te brengen. Zeeland telt dertien Jumbo-vestigingen en één C1000 in Kapelle.

TERNEUZEN - De eigenaar van de skihal in Terneuzen gaat in hoger beroep in het juridische conflict tussen hem en de gemeente. De Belgische ondernemer Olivier Beherman eist een schadevergoeding van 15 miljoen euro. Hij vindt dat Terneuzen onrechtmatig heeft gehandeld rondom zijn aanvraag winkels te vestigen onder de Skidôme.

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft unaniem ingestemd met de aanpassing van de plannen met nieuwbouwwijk Goese Schans. Alle partijen hadden vooral complimenten nu er een oplossing is voor het veelbesproken project in het voormalige havengebied van Goes.

'S GRAVENPOLDER - Sybren Verschoor stopt definitief als directeur bij ziekenhuisapotheek Scheldezoom. Hij werd eerder door de ziekenhuizen, en aandeelhouders, ADRZ en ZorgSaam al op non-actief gesteld wegens een verschil aan inzicht. Verschoor stopt per 1 augustus 2015.