NEELTJE JANS - Ophef over de nieuwe watersnoodattractie van Deltapark Neeltje Jans. De opening van de zogenaamde experience, waarin de stormvloed van 1953 wordt nagebootst, staat gepland in juli, maar nu al wordt er schande van gesproken.

de stemming

vr 27-02-2015, 15:06

OOST-SOUBURG - Aan de burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg is zaterdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

DEN BOSCH - Studenten van het Edudelta College in Goes hebben brons veroverd op het Nederlands Kampioenschap Tuinaanleg in Den Bosch.

MAARSSEN - Het korfbalduel tussen OVVO/De Kroon en KVS/Maritiem in de Korfbal League is met 24-25 gewonnen door de ploeg uit Scheveningen. In de wedstrijd speelden de enige twee actieve Zeeuwen op het hoogste korfbalniveau mee, de Middelburgse Naomi Zuidweg (OVVO) en uit 's-Heer Hendrikskinderen afkomstige Daan Westmaas (KVS).

ELLEWOUTSDIJK - In de Westerscheldetunnel zijn zaterdag 17.819 voertuigen gratis gepasseerd. Het was de tweede tolvrije dag van dit jaar. Er maakten meer automobilisten gebruik van dan van de eerste. Toen bleek de teller steken op ruim 16.000.

LOSAIL (QAT) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is ondanks een sterk optreden bij de Grand Prix van Qatar zestiende geworden in de eerste manche. Van de Ven (17) nam in de eerste race van het wereldkampioenschap de leiding en hield die de halve wedstrijd, maar kwam toen ten val.

OOST-SOUBURG - In de 2e klasse E heeft koploper Bruse Boys een ruime overwinning behaald op Arnemuiden. De ploeg uit Bruinisse won de thuiswedstrijd met maar liefst 7-0.

NIEUWVLIET-BAD - De bijna 140 stacaravans op het terrein van vakantiepark de Pannenschuur in Nieuwvliet-Bad moeten voor juli verplaatst worden. Ze moeten plaats maken voor nieuwe recreatiewoningen.

MIDDELBURG - De nieuwe reizende voorstelling 'Suikerland' van theaterproductiehuis Zeelandia heeft een herkenbaar thema. Veel jonge Zeeuwen gaan buiten de provincie studeren en komen vervolgens niet meer terug naar Zeeland. Suikerland gaat over de aantrekkingskracht van de randstad, de angst om beslissingen te nemen en de heimwee naar je geboortegrond.

MIDDELBURG - Op de Havenpoortweg in Middelburg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen en een vrouw aangehouden. Ze worden verdacht van een zware mishandeling, eerder die nacht in de Joost de Moorstraat in Goes.

OOST-SOUBURG - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zijn eerste overwinning als trainer gehaald met FC Dordrecht. De hekkensluiter in de Eredivisie was op eigen veld met 2-1 te sterk voor Go Ahead Eagles.

MIDDELBURG - Het blijft boetes regenen in Middelburg voor mensen die fietsen in het voetgangersgebied in het centrum. Gistermiddag werden opnieuw 29 mensen bekeurd. Eerder deze week werden ook al tientallen bonnen uitgeschreven.

BURGH-HAAMSTEDE - Aan de Platboslaan in Burgh-Haamstede heeft vrijdagavond brand gewoed op een bouwplaats. Rond 19.45 uur werd het vuur ontdekt op het dak van een zorgcentrum in aanbouw.

OOST-SOUBURG - Dagelijks krijgt Omroep Zeeland weerfoto's ingestuurd. Bekijk de vijftien mooiste weerfoto's op een rij.

OOST-SOUBURG - Hij stond derde op de lijst van de Partij voor Zeeland. Totdat hij begin februari bij die provinciale partij werd geroyeerd. Hij zou vrouwonvriendelijke mail aan partijleden hebben verstuurd. Aanstaande donderdag vindt een ledenvergadering plaats in vergadercentrum De Stenge in Heinkenszand. Daar vecht Marijn de Koeijer het besluit aan. "Ik wil eerherstel."