- advertentie -

KERKWERVE – Een fles met daarin een briefje heeft een reis van ruim twee en een halve maand afgelegd vanuit Engeland naar Zeeland. Wilco Willeboordse uit Kerkwerve zag afgelopen weekend het flesje drijven. Hij moest eerst naar huis om de weerbarstige kurk te verwijderen.

de stemming

wo 20-08-2014, 14:00

OOST-SOUBURG - De dertien Zeeuwse gemeenten willlen in de tweede helft van oktober alles hebben geregeld voor de jeugdzorg die ze vanaf volgend jaar moeten leveren. Vanaf 1 januari vallen alle vormen van jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeenten, omdat het Rijk die zorgtaken naar hen overhevelt.

CADZAND - De nieuwbouw van tientallen woningen langs de Badhuisweg en Koolsweg in Cadzand mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State in Den Haag bepaald.

KRUININGEN - Het plukseizoen is weer begonnen. De eerste Polen zijn inmiddels in Zeeland gearriveerd. Uit controles blijkt dat hun huisvesting soms zodanig te wensen over laat, dat de gemeente Reimerswaal vanaf volgend jaar scherpere regels wil om mensonwaardige en onveilige situaties te voorkomen.

GOES - Een unieke voorhoofdsnaald heeft dinsdagavond bij een veiling in Goes 9000 euro opgebracht. Het was het pronkstuk van een collectie accessoires van Zeeuwse klederdrachten van een verzamelaar uit Hilversum.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse trekpaarden staan bekend als echte werkpaarden, maar wat maakt maakt zo'n dier tot een Zeeuws trekpaard? Het antwoord ziet u in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

KAPELLEBRUG - De grenspalen in Kapellebrug worden op elf september officieel herplaatst. Ze moesten weg omdat er een rotonde is aangelegd. De Zeeuwse commissaris van de Koning en de Oost-Vlaamse gouverneur onthullen grenspaal 279, die de rijksgrens aangeeft.

DOEL - De kernreactor Doel 3, net over de grens, blijft mogelijk tot het voorjaar buiten bedrijf en misschien wel voor altijd. Dat heeft de Vlaamse omroep VRT vernomen. De reactorwand van Doel 3 is te veel verzwakt door duizenden kleine scheurtjes.

UTRECHT - De meteoriet van Ellemeet is gestolen bij een inbraak in sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. De meteoriet staat ook bekend als de meteoriet van Serooskerke op Schouwen-Duiveland.

MIDDELBURG - Volgens het tv-programma Opsporing Verzocht zijn in april uit meerdere kantoren in Middelburg portemonnees gestolen. In de uitzending van dinsdagavond waren camerabeelden te zien van een man die geld opneemt met een pinpas, die gestolen was op 2 april uit het Provinciehuis in Middelburg.

MIDDELBURG - Het ziekenhuis Lievensberg gaat de polikliniek dermatologie in Middelburg uitbreiden. Het team wordt uitgebreid met twee huidspecialisten. Reden is het toenemend aantal patiënten, waardoor de wachttijden dreigden op te lopen.

SCHOONDIJKE - De recherche is een grootschalig onderzoek begonnen naar de woningbrand in Schoondijke van afgelopen nacht. Bij de brand in de Dorpsstraat kwam een vermoedelijk 56-jarige man om het leven. De politie heeft nog geen duidelijkheid over de identiteit van het slachtoffer.

VLISSINGEN - Het scheepswrak Spyros Armenakis bij Vlissingen lekt druppelsgewijs olie tot 200 meter rondom het wrak en blijft dat waarschijnlijk voorlopig ook doen. Dat meldt Rijkswaterstaat na onderzoek. Door het slechte weer kunnen duikers niet naar het scheepswrak om het lek te dichten.

NIEUWERKERK - Zeeuwse uien, kaas en tomaten: ze zijn er volop. Maar ze komen niet meer op hun bestemming in Rusland vanwege de export boycot . Vraag is nu wat de Zeeuwse boeren en telers ermee moeten. Het college van burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland ging vandaag op bezoek bij drie agrarische bedrijven om daar over te praten.

MIDDELBURG - Een 36-jarige man uit Vlissingen is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in Middelburg voor het mishandelen van een negentienjarige plaatsgenoot. Hij wordt ervan verdacht dat hij het slachtoffer in het gezicht heeft gestoken met een mes.