- advertentie -

BERGEN OP ZOOM - Vandaag gaat in Bergen op Zoom het mobiliteitscentrum van start dat is opgezet om de ex-werknemers van sigarettenfabrikant Philip Morris aan het werk te helpen. Het centrum gaat mensen die vorige week op straat kwamen te staan begeleiden naar een nieuwe baan.

de stemming

ma 01-09-2014, 06:36

OOST-SOUBURG - In het toernooi om de districtsbeker in het amateurvoetbal zijn negen Zeeuwse ploegen zeker van een plek in de tweede ronde. Hoofdklasser Vlissingen speelde met 3-3 gelijk tegen DOSKO, maar is nog niet zeker van de tweede ronde.

SLUISKIL - In de Sluiskiltunnel in aanbouw is zondag twee keer een opera opgevoerd. Het orkest Sinfonia Rotterdam speelde onder leiding van Conrad van Alphen werken van Vivaldi, Rossini en Puccini. Daarbij werden op een groot scherm filmbeelden getoond van de uitvoering door Opera Spanga.

's-HEER HENDRIKSKINDEREN - De eerste Zeeuwse korfbalderby in de overgangsklasse C is gewonnen door Tjoba. De ploeg van trainer Jouri van den Broeke versloeg promovendus Swift uit Middelburg met 14-12.

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Middelburg aangehouden omdat hij de beheerder van het buurthuis aan de Adriaen Coortelaan in Vlissingen zou hebben mishandeld. Na een ruzie was de man het buurthuis uitgezet, maar later kwam hij terug en gaf hij de beheerder een vuistslag in het gezicht.

HOEK - In Hoek zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 18 en 20 jaar aangehouden, omdat ze een auto hebben vernield. Een getuige belde rond 04.00 uur de politie omdat de mannen in de Julianastraat fietsen op een geparkeerde auto gooiden.

BRESKENS - Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap zeilen gehouden in Breskens. Het zijn de laatste beslissende wedstrijden van het seizoen. De top van de Nederlandse zeilers vaart hier wedstrijden, de laatste wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap. Breskens Sailing is ook een wedstrijdonderdeel van het Belgisch kampioenschap.

BAARLAND - Een zogenoemde klapmuts is bij Baarland gevonden. Vrijdagavond werd vanaf camping Scheldeoord een aangespoelde zeehond gemeld. Het bleek om een klapmuts te gaan, een zeehondensoort die normaal gesproken in de Noordelijke IJszee voorkomt.

DISHOEK - Een 5-jarige jongen uit Duitsland is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een incident met een surfkite op het strand bij Dishoek. De kleuter raakte even buiten bewustzijn en is overgebracht naar een ziekenhuis.

BERGEN OP ZOOM - Bij sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom kunnen ex-medewerkers zaterdag informatie krijgen over het mobiliteitscentrum dat maandag start. Vertegenwoordigers van het UWV, opleidingsinstituten, outplacementburo's maar ook financieel adviseurs staan met standjes op een informatiebeurs.

ZIERIKZEE - In Zierikzee is zaterdag het nieuwe sportcomplex van Schouwen-Duiveland officieel geopend. Het complex heet sportboulevard Sportblok heten. Sporters kunnen er terecht voor bijna iedere tak van sport. Van fitness tot tennis en van zwemmen tot hockey.

SLUISKIL - Een 20-jarige man uit Rotterdam is in Sluiskil aangehouden omdat hij een ruit van een politieauto had ingeslagen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Middenstraat.

MIDDELBURG - Een goed begin voor het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival. Zo'n 3500 mensen kwamen kijken naar BLØF en daarmee was de eerste avond meteen uitverkocht. Vorig jaar, toen Ilse de Lange het festivalhart opende, kwamen zo'n 2800 muziekliefhebbers naar het plein.

VLISSINGEN - Vanwege een technisch mankement wordt een van de twee veerboten uit de veerdienst gehaald tussen Vlissingen en Breskens. Dat heeft vervoerder Veolia vrijdagavond bekendgemaakt.

OOST-SOUBURG - Het aantal mensen met een bijstanduitkering in Zeeland is nog altijd een stuk lager dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vrijdag zijn bekendgemaakt. Waar in Zeeland 1,8 procent van de Zeeuwse bevolking een bijstanduitkering ontvangt, is dat voor heel Nederland 2,4 procent.