- advertentie -

RENESSE - Het is erg druk deze dagen op het strand vanwege het mooie, warme weer. En al die mensen eten en drinken en laten vuil achter. Dat afval gooien ze op het strand bij Renesse in ondergrondse vuilcontainers. Die worden 's avonds leeggemaakt door Jan van Klei van de gemeente Schouwen-Duiveland.

di 23-08-2016, 15:06

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

RENESSE - Boerin Bertie uit Renesse doet mee aan Expeditie Robinson. Dat meldt RTL Boulevard. Bertie werd bekend door haar deelname aan het tv-programma Boer zoekt Vrouw. Bij Expeditie Robinson worden bekende Nederlanders op een onbewoond eiland gezet, om allerlei opdrachten uit te voeren. 

VLISSINGEN - Piet de Visser, de voetbalscout van Chelsea, heeft dinsdag het boek 'Meesterscout', overhandigd aan Sparta Rotterdam-speler Rick van Drongelen. Dat gebeurde op de boulevard in Vlissingen. De uit Axel afkomstige Van Drongelen is dit seizoen basisspeler bij Sparta en De Visser volgt hem met grote interesse. 'Ik vind hem een speciaal talent.'

KAPELLEBRUG - In een schuur aan de Gentsevaart in Kapellebrug is kort na half vier brand uitgebroken. In de schuur stonden koeien. De dieren zijn op de tijd uit de schuur gehaald. 

HOEK - Voor Rafidi uit Afghanistan is de noodopvang in Hoek al de vierde opvanglocatie in Nederland waar hij verblijft. Hij vindt het jammer de opvang per 1 december dicht gaat. Nog nergens had hij het zo naar z'n zin als in Hoek. 

GOES – De afdeling psychiatrie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis verdwijnt. Het ziekenhuis streeft ernaar vanaf 1 september een groot deel van de psychiatrische zorg over te dragen aan geestelijke gezondheidsinstelling Emergis. Bedoeling is dat ook alle patiënten en medewerkers overgaan naar Emergis.

MIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival houdt vast aan voorstellingen op locatie. Festivalbezoekers geven het ZNf het rapportcijfer 8 op. De organisatie ziet dan ook geen reden om grote veranderingen aan te brengen in de formule van het festival. Het ZNf onderscheidt zich volgens directeur Henk Schoute juist van andere festivals met locatievoorstellingen.

GOES - Twaalf auto's in de Tulpstraat in Goes zijn dinsdagnacht bekrast. Vijf van de auto's werden ook nog eens bespoten met een brandblusser.

CADZAND - Een 30-jarige automobilist uit Oostburg heeft maandagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij was in beschonken toestand betrokken bij een aanrijding op de Ringdijk Noord in Cadzand.

BILTHOVEN - Het RIVM heeft dinsdag het Nationaal Hitteplan geactiveerd voor het hele land. Hiermee roept het RIVM op extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen door het warme weer te beperken. 

TERNEUZEN - De Huisartsenpost Zeeuws-Vlaanderen (Nucleus) laat de patiënten die opbellen vaak veel te lang wachten. Meestal langer dan de twee minuten die de norm is. Dat blijkt uit een groot landelijk onderzoek van de Consumentenbond. De HAP in Midden- en Noord-Zeeland is veel sneller.

OOST-SOUBURG - In Zeeland neemt door de droogte het risico op een natuurbrand toe. Het betekent dat het risico op een zich snel uitbreidende brand niet heel groot is, maar dat bij een melding de brandweer wel met extra mensen en materieel uitrukt.

MIDDELBURG - Een plons in een meertje of in het water voor afkoeling? Gebruik je ogen en neus voor je erin duikt. Dat advies geeft Waterschap Scheldestromen nu er een aantal warme dagen aankomen. De kans op ziekmakende algen is met warm weer groter.

OOST-SOUBURG - Wegens een storing waren er dinsdagmorgen geen radio uitzendingen van Omroep Zeeland te beluisteren via de kabel. Rond kwart voor tien was de storing opgelost. 

TERNEUZEN - De noodopvang voor vluchtelingen bij Marina Beach in Hoek gaat per 1 december dicht. Honderd vluchtelingen krijgen een woning omdat ze statushouder zijn, de andere tweehonderd gaan naar asielzoekerscentra elders in het land.