MIDDELBURG - In een reactie op de misbruikzaak van de boeddhistische leraar in waarschuwt de boeddhistische non Lama Thubten Wangmo om zelf kritisch te zijn: "Dit was een charlatan van de eerste rang, denk ik. En zo zijn er velen."

ma 25-05-2015, 17:06

MIDDELBURG - Joggen aan een touwtje. Stefan van Ouwerkerk uit Middelburg is door een oogaandoening nagenoeg blind, maar dat weerhoudt hem er niet van om te sporten.

ARNEMUIDEN - Bij een verkeersongeval op de Calandweg in Arnemuiden zijn zondag twee motorrijders uit Capelle aan den IJssel zwaargewond geraakt.

MIDDELBURG - De slachtoffers van de seksueel misbruik verdachte boeddhistische leraar Gerhard Mattioli uit Middelburg zijn door hem bedreigd. Het misbruik vond plaats tussen 2001 en 2007.

KATTENDIJKE - De 19-jarige Boudewijn Lamper uit Kattendijke gaat morgen op bootcamp naar New Jersey, Amerika. Niet voor zijn fysieke conditie, maar om zijn marimba-spel te verfijnen. Hij krijgt daar les van Leigh Howard Stevens, de Messi van de marimba.

TERNEUZEN - Een fietser is op het fietspad aan de Guido Gezellestraat in Terneuzen door twee mannen op de grond geslagen en van zijn spullen beroofd. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag

HEINKENSZAND - Wie op de 1e Pinksterdag de oldtimerbeurs in Heinkenszand bezocht had een grote kans om het Vlaamse amateurmodel Else Brasseur tegen het onklede lijf te lopen. Ze ging op verzoek op de foto met auto's en motoren.

VROUWENPOLDER - Op een mooie Pinksterdag... loop je met je varken in Vrouwenpolder, wat anders? Zoals duizenden andere toeristen zijn de Duitsers Elvira Falk en Rolf Hoïseler aan de Zeeuwse kust op pinkstervakantie.

WINCHESTER (ENG) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is voor het eerst in haar carrière op het podium geëindigd bij een wedstrijd die meetelt voor het wereldkampioenschap motocross. Van de Ven eindigde zondag op de derde plaats in Winchester.

NOVE MESTO NA MORAVE (TSJ) - Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg is geblesseerd uitgevallen tijdens zijn debuut in de wereldbeker MTB in Tsjechië. Vader kwam ten val in de afdaling en kwam op zijn hoofd terecht. Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

RIJSBERGEN - De biljarters van AEJ/Dallinga uit Sluiskil hebben de nationale beker gewonnen. De regerend landskampioen en bekerwinnaar was in de finale te sterk voor Pressplate-Machielsen uit Zundert.

MIDDELBURG - Een boeddhistische leraar uit Middelburg is seksuele relaties aangegaan met enkele vrouwelijke leerlingen. Het misbruik vond plaats tussen 2001 en 2007, de jaren waarin de man het Mahayana studiecentrum in Middelburg runde.

SINT-ANNALAND - Een groep vrienden heeft zaterdagavond het Songfestival gevierd in Sint-Annaland. Met een huiskamer vol vlaggen van de deelnemende landen zagen zij hoe Zweden het festival won.

OOST-SOUBURG - Een schitterende duikdag voor de ruim negentig deelnemers aan het WK onderwaterfotografie in Zeeland. Rustig water, een stralende zon en heldere lucht. Dat helpt allemaal mee met het maken van een perfecte foto.

VROUWENPOLDER - ASO-directeur Prudhomme ziet de World Ports Classic als generale repetitie voor komende zomer als de Tour de France op Neeltje Jans finisht. Met name voor de renners. "Ze kunnen hun kopmannen nu informeren over hoe het eraan toegaat met de wind."