- advertentie -

HULST - De eigenaar van de Hedwigepolder biedt zijn voor ontpoldering bestemde land aan voor grootschalige opvang van vluchtelingen. Dat meldt het actualiteitenprogramma EenVandaag vanavond.

de stemming

di 01-12-2015, 14:36
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

TERNEUZEN - De opvang van vluchtelingen in Marina Beach bij Hoek is één dag uitgesteld. Volgens het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) is de locatie nog niet klaar om mensen te ontvangen.

HOOFDPLAAT - Het sterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat is het beste restaurant van Nederland, volgens de bezoekers van de Heerlijk10Daagse. De bezoekers van die culinaire 10-daagse beoordeelden het restaurant met een 9,31 en dat is het hoogste rapportcijfer.

GOES - De politie is op zoek naar inbrekers die vrijdag op klaarlichte dag probeerden toe te slaan aan de Elvis Presleylaan in Goes.

OOST-SOUBURG - Ex-patiënten van de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) in Vlissingen bieden dinsdagmiddag 1000 handtekeningen aan aan het ADRZ. Zij willen dat de PAAZ open blijft. Begin volgend jaar sluit de afdeling haar deuren.

ROTTERDAM - Tegen een man (29) uit Arnemuiden die verdacht wordt van betrokkenheid bij voetbalrellen in Rome is vandaag voor de rechtbank in Rotterdam een werkstraf van 200 uur geëist. Verder wil het Openbaar Ministerie een stadionverbod van drie jaar en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor de Feyenoordfan.

VLISSINGEN - Een Vlissinger (51) is maandagmiddag in Middelburg opgepakt voor het mishandelen van zijn ex-vriendin.

THOLEN - Een 67-jarige vrouw uit Tholen is dinsdagochtend opgepakt voor het spuiten van pepperspray in het gezicht van een vrouw (41) uit Halsteren. Ze zit vast voor onderzoek.

TERNEUZEN - De twintigjarige Wolraad Kempe uit Terneuzen heeft een grote liefde voor raketten. Als het maar snel gaat en veel power heeft is hij tevreden. Hij heeft zelf ook een raket gebouwd en daarvoor een bijzondere prijs gekregen. "Met mijn ruimteraketten hoop ik de ruimtevaart een stukje duurzamer te maken."

Goeiemorgen. Het nieuws in Zeeland van dinsdag 1 december.

MIDDELBURG - De leerlingen van de opleiding 'gespecialiseerd kok' van het Scalda in Middelburg hebben een primeur: voor het eerst is er op hun school verse gans bereid. Geen tamme, maar wilde gans.

HULST - Hulst maakt zich op voor de crisisopvang van 200 vluchtelingen. Het is voor het eerst dat Hulst vluchtelingen opvangt. Gemeenschapscentrum Den Dullaert is de plek waar dat gaan gebeuren en zo'n 130 vrijwilligers hebben zich aangemeld om te helpen bij de opvang.

WESTKAPELLE - Zware storm en hevige regen zorgen voor overlast in de provincie. Zo kregen de inwoners van de Koestraat in Westkapelle het zwaar te verduren. Het regenwater stroomde de huizen binnen. En dat is niet voor het eerst in het dorp.

TERNEUZEN - Recreatiepark Marina Beach bij Hoek is geschikt voor de opvang van vluchtelingen. Dat is de conclusie van de Veiligheidsregio Zeeland na controle vanmiddag.

MIDDELBURG - Maurice Strong uit Canada die in 2010 in Middelburg werd geëerd met een Four Freedoms Award is overleden. Dat meldt het bestuur van de Roosevelt Foundation.