- advertentie -

CADZAND-BAD - Ruim tweehonderd nieuwe woningen en appartementen komen er in Cadzand-Bad, de bouw start komende maand. In vergelijking met de eerste groeifase van de kustplaats in 2012 zijn de prijzen flink gestegen. Zo komen er meerdere appartementen met een vraagprijs van boven de 1 miljoen euro.

di 01-09-2015, 15:41
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - De Boeddhistische Unie Nederland (BUN) had zelf seksueel misbruik moeten voorkomen binnen boeddhistische kring. De organisatie is volgens minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) daarvoor de eerst verantwoordelijke.

OUD-VOSSEMEER - In een leegstaande woning aan de Oud-Vossemeersedijk in Oud-Vossemeer is dinsdagavond brand uitgebroken. Daarbij vielen geen gewonden, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Om 21.36 uur had de brandweer het vuur onder controle.

MIDDELBURG - De Zeeuwse Onderwijsautoriteit bestaat vanaf vandaag niet meer. Vijf jaar geleden riep de provincie Zeeland de onderwijsautoriteit in het leven om het onderwijs in de provincie toekomstbestendig te maken. Nu stopt de pilot dus, juist op het moment dat de krimp toeslaat in het voortgezet onderwijs.

SLUISKIL - Kunstmestfabriek Yara in Sluiskil krijgt definitief een vergunning van de provincie Zeeland om tot eind 2017 meer ureumstof uit te stoten dan volgens de Europese regels mag. Het bedrijf had daarom gevraagd vanwege de bouw van een nieuwe fabriek.

CADZAND-BAD - Philippe Muylle is de grote man achter het nieuwe Cadzand-Bad. De Belg is directeur van Compagnie Het Zoute, de projectontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het merendeel van de bouwprojecten in Cadzand-Bad.

TERNEUZEN - Een storing in een kraker bij chemiebedrijf Dow zorgt ervoor dat er extra moet worden afgefakkeld. Dow tast nog in het duister hoe de storing is veroorzaakt. Het is ook niet bekend wanneer de storing is opgelost.

KAPELLE- De negen dagen poolexpeditie op Spitsbergen waren een onvergetelijke ervaring voor Martine van den Heuvel-Greve. De zeebiologe uit Kapelle kijkt met een gelukzalig gevoel terug op het bijzondere avontuur.

STAVENISSE - Verzekeringsmaatschappij ZLM in Goes heeft meer dan een miljoen euro aan schadeclaims ontvangen van particulieren na het noodweer van de afgelopen dagen. Daar zit de schade voor boeren en fruittelers nog niet bij. Die loopt ook in de tonnen.

SLUISKIL - Chris Louwerse heeft dinsdagmiddag de Gouden Jirizaag gekregen van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Louwerse is coördinator van het LAW grenslandpad.

TERNEUZEN - Een 47-jarige man uit Sluiskil is maandagavond op de Binnenvaartweg in Terneuzen aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Toen de agenten een blaastest af wilden nemen, weigerde de man mee te werken.

HULST - De politie heeft geen explosieven gevonden in de woning van een verwarde man in Hulst. Explosievenexperts hebben dinsdag het huis aan de Jacob Catslaan doorzocht, maar niets gevonden.

CADZAND-BAD - De explosieve groei van kustplaats Cadzand-Bad gaat een tweede fase in. Komende maand start de bouw van in totaal 197 nieuwe woningen en appartementen. Cadzand-Bad kreeg er de afgelopen paar jaar al bijna zeshonderd woningen bij.

VLISSINGEN - Film by the Sea kampt nog steeds met een storing bij de online-kaartverkoop. Door een storing bij de bank, is het niet mogelijk om de gekochte kaartjes af te rekenen. De organisatie had vanochtend willen beginnen met de kaartverkoop.

VLISSINGEN - Mark Frans uit Vlissingen is overdonderd door de vele reacties op zijn Facebookopmerkingen over Zwarte Piet. De Vlissingse Antilliaan zei op Facebook dat hij kotsmisselijk wordt van de jaarlijkse pietendiscussie. Hij voegde daaraan toe dat men op de Antillen Sinterklaas gewoon met Zwarte Piet viert.