- advertentie -

GOES - In de 's Heer Hendrikskinderenstraat in Goes zijn woensdagmiddag tien woningen ondergelopen. Bij werkzaamheden in de straat sprong een waterleiding. Bewoners stonden tot aan hun enkels in het water. Rond 21.00 uur waren de meeste problemen voorbij.

wo 29-03-2017, 16:01

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GOES - Olivier Boeder uit Kruiningen strijdt vanaf woensdag samen met elf andere vmbo-studenten tijdens het NK metselen in Goes om de Zilveren Troffel, de prijs voor de beste metselaar. De studenten werken in koppels samen om in drie dagen tijd een bankje te metselen.

TERNEUZEN - CineCity in Terneuzen is al z'n stoelen kwijt. De bioscoop krijgt deze week nieuwe stoelen. De oude stoelen bood de bioscoop aan op Facebook. De interesse was groot: binnen een dag waren alle zeshonderd stoelen weg.

VLISSINGEN - Dierenasiel Walcheren vangt relatief veel hoogrisicohonden op. Dat zijn honden als pitbulls, mastiffs, staffords en andere rassen die in de volksmond weleens 'vechthondenrassen'worden genoemd. Baasjes weten vaak niet waar ze aan beginnen als ze zo'n hond aanschaffen.

VLISSINGEN - In de Vlissingse wijk Papegaaienburg is dinsdagmiddag een 19-jarige Vlissinger aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in drugs. De politie hield ook vier mensen aan die klant zouden zijn.

VLISSINGEN-OOST - Patrouilleren, verdedigen en informatie inwinnen. Het hoort bij de grote oefening van het Korps Mariniers in en om Vlissingen. De komende dagen gaan de zeesoldaten van alles oefenen om hun inzetbaarheid te vergroten.

VLISSINGEN - Nieuwe bedrijven in de binnenhavens van Vlissingen bieden straks honderden nieuwe banen. Dat zegt de Vlissingse wethouder John de Jonge. Volgens hem willen veel bedrijven zich in de binnenhavens vestigen, die straks de windmolenparken op zee onderhouden.

DISHOEK - De temperaturen lopen op. En daarmee ook de kriebels voor het strand! Er wordt dan ook volop gewerkt om de slaaphuisjes weer op de stranden te krijgen. En op Walcheren gaat dat, anders dan vorig jaar, tot nu toe van een leien dakje!

SLUISKIL - Vijf supermarkten, een vishandel en een casino in Zeeuws-Vlaanderen werden in één week tijd slachtoffer van inbrekers. Daarbij werd meestal weinig buitgemaakt, maar er was wel telkens veel schade. De politie onderzoekt nu of het dezelfde daders waren die achter al deze inbraken zitten. 

KLOETINGE - De voorgestelde fusie tussen de Zeeuwse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Emergis met GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) is op de lange baan geschoven. De verkennende gesprekken zijn uitgesteld, omdat GGZ WNB meer tijd nodig heeft voor het opstellen van financiële voorwaarden.

KOUDEKERKE - De Kynologenclub Zeeland is het niet eens met het advies van de Raad voor Dierenaangelegenheden over zogeheten hoogrisicohonden. De raad adviseert speciale maatregelen te nemen tegen 'vechthondenrassen', zoals pitbulls, staffords en mastiffs. KC Zeeland vindt dat de hond de dupe wordt als dat advies wordt opgevolgd.

ZIERIKZEE - De kust van Schouwen-Duiveland is nu veilig, zegt het Waterschap Scheldestromen. Op drie plekken langs de Oosterschelde is de versterking van de dijk afgerond: bij Flaauwershaven, tussen Zierikzee en Bruinisse, en bij Burghsluis. 

GOES - Hospice Clarahofje in Goes bestaat dit jaar 25 jaar. De opvang voor terminaal zieke mensen begon in 1992 in een woonhuis in Hansweert als eerste hospice in Zeeland. Zeven jaar geleden was het huis te klein om aan de groeiende vraag te voldoen en werd een nieuw pand betrokken in Goes. 

MIDDELBURG - Het aantal Zeeuwse jongvolwassenen dat veel alcohol drinkt is de laatste vier jaar iets afgenomen, maar nog steeds doet de helft aan zogenoemd binge drinken. Dat blijkt uit de Zeeuwse Jeugdmonitor, een onderzoek van ZB Planbureau. 

ZIERIKZEE - Onkruid krijgt geen kans meer in de gemeente Schouwen-Duiveland. Sinds vorig jaar mag een gemeente geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruiken op wegen, stoepen en in perken. Daarom presenteert de gemeente nu een nieuwe aanpak.