GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis schrapt nog voor 1 december 125 bedden. In combinatie met andere maatregelen wil het ADRZ dit jaar 6 miljoen euro besparen en volgend jaar 8 miljoen euro. Het ADRZ zegt het geld nodig te hebben voor andere doeleinden zoals een electronisch patiëntendossier, de nieuwbouw op de Mortiere, een nieuw OK-complex en investeringen in medische apparatuur.

de stemming

wo 16-04-2014, 16:01

BROUWERSHAVEN - Het leger houdt van 14 tot en met 18 juni een grote oefening in Brouwershaven. Mariniers in opleiding lopen dan ook met wapens door het dorp, en ze zullen schieten met ongevaarlijke munitie.

OOSTBURG - De gemeente Sluis verlengt zijn onderzoek naar de slechte bereikbaarheid van mobiele en vaste communicatieverbindingen. Na klachten, onder meer over moeilijk bereikbare gsm's, zoekt de gemeente uit waar de problemen zitten en wat de gevolgen zijn. Daarna wil Sluis met de provincie en telecombedrijven praten over oplossingen.

GOES - Kinderen werden woensdag in Goes tot ridder geslagen. Ze waren te gast bij schrijfster Dorothe Tempelman-Venselaar, die boeken schrijft over ridders en de Zeeuwse geschiedenis.

VLISSINGEN – De openingsfilm van het festival Film by the Sea is dit jaar ‘Dorsvloer vol confetti’. Het is ook de première van de film die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Franca Treur uit Meliskerke.

TERNEUZEN - Dow Benelux in Terneuzen keert 100.000 euro uit aan tien Zeeuwse projecten die waren geselecteerd voor het donatieprogramma van Dow. Het meeste geld, 20.000 euro, gaat naar renovatie en inrichting van de vuurtoren in Breskens.

OOST-SOUBURG - Wielrenner Johnny Hoogerland uit Langeweegje is zeker van deelname aan de Giro d'Italia, meldt de Spaanse website Biciciclismo woensdag. Manager Gianni Savio van de Italiaanse wielerploeg Androni-Giocattoli heeft al zes van de negen namen op papier gezet.

MIDDELBURG - Violist Mathieu van Bellen uit Hulst reist de hele wereld rond, maar zijn eerste solo-cd neemt hij op in Zeeland. De 26-jarige muzikant heeft voor de opnames gekozen voor de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

OOSTERLAND - Een van de eigenaren van attractieverhuur Jumpzz in Oosterland heeft beelden van zijn bewakingscamera online gezet. Op die beelden is te zien hoe inbrekers op hun gemak zijn loods leeg halen. De video is op YouTube gezet en volop gedeeld op Facebook.

KAPELLE - De gevreesde vorstschade bij Zeeuwse fruittelers lijkt vooralsnog mee te vallen. Dat zegt Ad Slabbekoorn van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Met name in West-Zeeuws Vlaanderen heeft het dinsdagnacht gevroren.

KLOETINGE - Het Openbaar Ministerie heeft deze week uitgeroepen tot week van de Veilige Publieke Taak. Hiermee vraagt het OM extra aandacht voor geweld en agressie tegen mensen in publieke functies zoals ambulancebroeders, hulpverleners, conducteurs of politieagenten. Sinds een paar jaar is het een speerpunt van de minister om de agressie tegen publieke dienstverleners hard aan te pakken.

THOLEN - De Thoolse coalitie is rond. In het gemeentehuis van Tholen presenteerden woensdag SGP, VVD, CDA en CU hun plannen voor de komende vier jaar. De gemeente legt vooral de focus op 'oog voor elkaar'. De coalitiepartijen hebben in de gemeenteraad 13 van de 21 zetels.

TERNEUZEN - Via een spel hebben basisschoolleerlingen uit de gemeente Terneuzen les gehad over de democratie en de gemeenteraad. Op de vloer van de raadszaal in Terneuzen hebben de leerlingen het spel Democracity gespeeld. De opdracht van het spel is om samen een stad te bouwen.

GOES - Sportpunt Zeeland in Goes gaat verder onder de naam Omnium. Met de presentatie van de nieuwe naam is vandaag een jaar vol verbouwingen afgesloten.

ZIERIKZEE - In het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland wordt woensdagavond het nieuwe college gepresenteerd. Het college bestaat, naast burgemeester Rabelink, uit drie wethouders. De coalitiepartijen LSD, VVD en SGP/ChristenUnie leveren elk een eigen wethouder.