- advertentie -

OOST-SOUBURG - De saneerders van Thermphos hebben van tevoren te weinig wetenschappelijke informatie ingewonnen. Daardoor is een slechte inschatting gemaakt van de kosten en de termijn van de sanering. Dat zegt Genserik Reniers, hoogleraar 'veiligheid en gevaarlijke stoffen' aan de TU Delft.

de stemming

do 27-10-2016, 14:41

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HULST - In de binnenstad van Hulst worden volgende maand camera's opgehangen. De gemeente wil met het cameratoezicht het uitgaan veiliger maken. Hulst heeft veel overlast van drugsgebruik en drugshandel. 

OOST-SOUBURG - Op donderdagochtend 27 oktober 2016 is dit onder meer in het Zeeuwse nieuws:

ZUIDZANDE - Het International Primary Curriculum (IPC) heeft zijn intrede in Zeeland gedaan. Op de Kustschool in Zuidzande krijgen de kinderen dit schooljaar namelijk voor het eerst dit thematisch onderwijs met specifieke leerdoelen, waarbij de eigen inbreng van de kinderen centraal staat.

GOES - De organisatie van netwerkbeurs Contacta in Goes is niet blij met de werkzaamheden aan de A58. Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de snelweg op de dagen dat de beurs in de Zeelandhallen gehouden wordt.

BRUINISSE - De picknickplaats op de Grevelingendam bij Bruinisse is vernieuwd. De plek langs de N59 aan de Oosterschelde is biobased ingericht en er zijn bomen geplant.

YERSEKE - Wielrenner Davy Gunst uit Yerseke rijdt volgend seizoen voor de Ierse ploeg Anpost Chainreaction, die uitkomt op continentaal niveau. Gunst reed het afgelopen jaar bij Rabobank Development Team, maar moest op zoek naar een nieuwe team omdat de opleidingsploeg ophoudt te bestaan.

STEENOVENS - In een woning in de buurtschap Steenovens bij Zaamslag is vanmiddag brand uitgebroken. Er is niemand gewond geraakt. 

OOST-SOUBURG - Een grote meerderheid van de Zeeuwen vindt het onacceptabel dat de koninklijke familie financiële compensatie krijgt voor de vermogensbelasting die ze moet betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag. Morgen (donderdag) praat de Tweede Kamer over deze kwestie.

Westdorpe - Tomatenteler Bas van Adrichem heeft de eerste tomatenplantjes in zijn nieuwe kas geplant. De teler is één van de ondernemers op de Axelse Vlakte die dit jaar flink uitbreidt. 

VLISSINGEN - Het aantal daklozen in Zeeland neemt toe. En dat betekent dat medewerkers van de twee nachtopvanglocaties die Zeeland kent, elke avond wel iemand moeten vertellen dat ze geen slaapplek hebben. 

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland wil in 2017 waarschijnlijk weer meedoen aan de Maand van de Geschiedenis. Dat is het historische evenement van Nederland. In oktober worden op Schouwen-Duiveland onder meer lezingen, tentoonstellingen en stadswandelingen georganiseerd. 

WESTDORPE - De archeologische werkzaamheden die voorafgaan aan de aanleg van de nieuwe sluis bij Terneuzen, maken bij Johan Thomas een hoop los. Verwachtingen, maar ook herinneringen. Thomas groef in de jaren '60 en '70 veel Westdorpse geschiedenis op tijdens de aanleg van de N61 en de verbreding van het Kanaal van Terneuzen naar Gent.

DEN HAAG/ MIDDELBURG - Een 52-jarige man die eerder in Zeeland werd aangehouden als verdachte van oplichting op grote schaal is vandaag in Den Haag opnieuw opgepakt. Hij mocht even uit zijn cel voor ziekenhuisbezoek, ging er vandoor, maar kwam niet ver. 

OOST-SOUBURG - Tank jij weleens over de grens in België? Dat is lekker goedkoop, maar je moet er wel mee oppassen, want in 2017 wordt daar de normale benzine (Super 95 of Euro 95) vervangen door E10 en lang niet alle auto's kunnen daartegen, waarschuwt de ANWB.