OOST-SOUBURG - Het aantal mensen dat geregistreerd euthanasie heeft laten plegen in Zeeland is in vier jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de GGD. In 2014 zijn 104 mensen overleden door middel van euthanasie, in 2010 ging het nog om 53 mensen.

de stemming

wo 28-01-2015, 14:30

MIDDELBURG - Niels Mesu uit Middelburg is elfde geworden op het open Nederlands Kampioenschap. De schaatser van Team A-ware/Fonterra kwam na honderd kilometer drie seconden na winnaar Gerry Hekman binnen.

OOST-SOUBURG - Herman Brock Jr. is zondag 8 februari te zien in het VPRO-programma Vrije Geluiden. De singer-songwriter uit Terneuzen heeft pas zijn album The Old World uitgebracht, een eerbetoon aan de grote namen uit de bluegrassgeschiedenis.

MIDDELBURG - 96 thuiszorgmedewerkers van Zorgstroom op Walcheren zijn hun baan kwijt. Per persoonlijk bezorgde brief zijn zij hierover vanmiddag geïnformeerd. Het gaat in veel gevallen om medewerkers die jarenlang in dienst zijn geweest van de zorgorganisatie.

VLISSINGEN - De muziekvideo over zeeheld Michiel de Ruyter, die leerlingen van het Scheldemond College hebben gemaakt, is vandaag in première gegaan voor alle leerlingen van de middelbare school in Vlissingen.

UTRECHT - Toeval of geen toeval? Die vraag stond vandaag centraal in de zaak van vijf medewerkers van werkvoorziening Orionis Walcheren bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht. De vijf die per 1 mei ontslag krijgen voelen zich gediscrimineerd.

TERNEUZEN- Een ode aan Carnaval, zo kan de expositie Leut Kieke in het gemeentehuis van Terneuzen omschreven worden. De werkgroep Tentoonstellingen Terneuzen wil met de expositie laten zien dat kunst ook vrolijk kan zijn.

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen zet vraagtekens bij het functioneren van de Raad van Toezicht van zorginstelling ZorgSaam. Hij is geschrokken van de financiële situatie. De zorginstelling maakte gisteren bekend 25 miljoen euro verlies te hebben gemaakt over 2014.

HULST - De politie heeft dinsdagavond op het Groot Eiland van Hulst een Belg aangehouden nadat de man zonder vergunning twee reeën heeft afgeschoten.

MIDDELBURG - De politie heeft maandag een 17-jarige Middelburger aangehouden voor een mislukte overval op het tankstation aan de Rotterdamsekaai in Middelburg. De jongen werd herkend nadat Opsporing Verzocht op 2 december beelden van de overval heeft uitgezonden.

VROUWENPOLDER - Een 24-jarige Engelsman is dinsdagmiddag aangehouden omdat hij een auto van de weg probeerde te drukken. Eerder had hij de bestuurder van de auto aangeboden zijn erf te asfalteren.

MIDDELBURG - De website van de Provincie Zeeland kampte woensdag van 11.00 tot 14:00 uur met problemen. De site was nog wel te bereiken maar de informatie ontbrak op alle pagina´s.

TERNEUZEN - De cliëntenraad van ZorgSaam maakt zich zorgen over de toekomst van de zorg in Zeeuws-Vlaanderen. Voorzitter Frans Westerbeek is vooral bang dat de zorg na een ziekenhuisopname straks niet meer gegarandeerd is.

OOST-SOUBURG - Mocht ZorgSaam er niet uitkomen met de banken en verzekeraars, dan kan de zorginstelling bij de overheid aankloppen voor hulp. Dat zegt de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) die waakt over de kwaliteit van zorg in Nederland. De NZA zegt de situatie bij ZorgSaam nauwlettend in de gaten te houden zodat zorg gegarandeerd blijft voor inwoners in de regio.

HULST - Een auto is woensdagochtend te water geraakt bij de rondweg Terhole in de buurt van Hulst. De bestuurder is al uit zijn auto, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.