- advertentie -

OOST-SOUBURG - De Torenweg tussen Middelburg en Oost-Souburg is de gevaarlijkste straat van Zeeland. Die conclusie trekt RTL op basis van gegevens van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Op de Torenweg gebeurden in 2015 drie ongelukken en daarbij raakten vier weggebruikers gewond.

vr 01-07-2016, 14:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

TERNEUZEN - Een 50-jarige Terneuzenaar is vrijdagmiddag aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Van Swindenstraat.

BROUWERSDAM - Op de elfde editie van Concert at SEA moeten Faithless, Skunk Anansie en uiteraard gastheer BLØF de Brouwersdam in vuur en vlam zetten. Andere grote acts zijn Guus Meeuwis, Typhoon, De Jeugd van Tegenwoordig, Jett Rebel, The Common Linnets en Douwe Bob. 

KOEWACHT - Bij het openluchtzwembad in Koewacht staan deze zomer Vlaamse badmeesters. Deze 'lifeguards' worden geleverd door de Belgische buurgemeenten Moerbeke en Stekene omdat veel van hun inwoners zwemmen in Koewacht. 

VLISSINGEN - Elke euro die wordt geïnvesteerd in Zeeuwse havens, levert meer op dan in andere havens in Nederland. Dat zegt directeur Jan Lagasse van de Zeeuwse havenbeheerder Zeeland Seaports. 

OOST-SOUBURG - Drie Zeeuws-Vlaamse scholen voor voortgezet onderwijs hebben dit jaar de beste examenresultaten behaald. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep Zeeland, na de uitslagen van de herexamens. 

VLISSINGEN - Een bijzondere dag vandaag voor de Scheldewerf in Vlissingen. Want precies 70 jaar geleden gleed het passagiersschip Willem Ruys van de helling. Het schip bepaalde tijdens de Tweede Wereldoorlog het stadsbeeld van Vlissingen. Jaren later werd de Willem Ruys - onder een andere naam - wereldnieuws.

THOLEN - Als Tholen vluchtelingen gaat opvangen, zal dat geleidelijk gebeuren. De gemeente wil eerst een klein aantal opvangen. Als dat goed gaat, volgt eventueel uitbreiding.

OOST-SOUBURG - Gerrie Ruijs zegt "heel erg geraakt te zijn door de ontwikkelingen van de afgelopen dagen". De directeur van de Veiligheidsregio Zeeland zit ziek thuis in Almere. 

'S-HEERENHOEK - Door de opening van de nieuwe Sloeweg is de weg door buurtschap Rijkebuurt bij 's-Heerenhoek van de ene op de andere dag een doorgaande weg geworden. Omwonenden hebben één dag na de opening acties aangekondigd.

OOST-SOUBURG - De Kustmarathon Zeeland gaat samenwerken met zes andere hardlooporganisaties. De zeven presenteren zich als 'Dutch Marathons' en gaan elkaar steunen waar dat kan.

THOLEN - De langste papieren slinger van heel het land komt uit Tholen. Met ruim 23 kilometer lengte is het oude Nederlands record met maar liefst tien kilometer verbroken.

BROUWERSDAM - De recreatiesector op Schouwen-Duiveland is erg blij met de jaarlijkse invasie van alle Concert at SEA bezoekers. Er komen zo'n 50.000 bezoekers naar Concert at SEA en ruim de helft daarvan blijft overnachten. 

YERSEKE - Een wegwerker is donderdagmiddag met zijn arm onder een wals terecht gekomen. De man is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 1 juli. Dit is het nieuws in Zeeland.